LifeSteps.gr

Alterium - Of War and Flames cd review (2024)

Alterium - Of War and Flames cd review

Το cd αυτό το περίμενα αρκετό καιρό με ανυπομονησία για να δω την καινούρια προσπάθεια της αγαπητής Νικολέτας που την θαυμάζω στους Walk in Darkness αλλά εκεί έχει και την βοήθεια του μεγάλου μαέστρου, του Shaman. Μετά λοιπόν τους Kalidia και την απόπειρα για κάτι διαφορετικό με τις Ερινύες, που για να είμαι ειλικρινής δεν μου άρεσαν καθόλου, έχουμε τώρα μπροστά μας μια νέα πρόταση στο χώρο του συμφωνικού υπερμοντέρνου μέταλ. Το θέμα είναι αν θα μου άρεσε αυτή η πρόταση γιατί είμαι σχετικά απαιτητικός στον χώρο του συμφωνικού ήχου. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι μας προσφέρει το καινούριο cd της Νικολέτας.

Ξεκινώντας να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ πολύ καλό το ντεμπούτο άλμπουμ των φίλων μας αλλά δεν είναι και αριστουργηματικό για να πιάσει την τριάδα στο τέλος της χρονιάς. Γέρνει πολύ προς την εμπορική πλευρά του μέταλ που μπορεί να αρέσει μεν στις νεότερες ηλικίες με τα πιασάρικα καθαρά ραδιοφωνικά κομμάτια του αλλά στους πιο σκληροπυρηνικούς μέταλ φανς μάλλον θα είναι αδιάφορο.

Αν σκεφτώ ότι το καλύτερο κομμάτι για μένα είναι η μπαλάντα Crystalline και τα πιο γρήγορα τραγούδια τα υπόλοιπα είναι εκεί να γεμίζουν το cd. Και το Crossroads Inn τραγούδι είναι χαριτωμένο μιας και μου αρέσει και το ομώνυμο παιχνίδι που έχω αφιερώσει πάνω από 50 ώρες. Επίσης θα η΄θελα να τονίσω ότι η προσπάθεια να μιμηθούν οι Dragonforce η οι θρυλικοί Sabaton είναι μια ιεροσυλία κατά την γνώμη μου πάντα. Αυτά καλύτερα να μένανε απέξω από το τελικό αποτέλεσμα.

Τα παιδιά παίζουν πολύ καλά τα διάφορα όργανα και η Νικολέτα τραγουδά όπως θα έπρεπε τα ανάλογα τραγούδια. Σε σχέση με τους συμπατριώτες τους Frozen Crown μου φαίνονται λίγο καλύτεροι αν και αυτό ωφείλεται στο ότι τα κομμάτια είναι πολύ εμπορικά και πιασάρικα. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει και αρκετά τραγούδια σαν singles από αυτό το cd και αυτό δείχνει την όρεξη των παιδιών για διάκριση και τις ώρες που έχουν αφιερώσει σε αυτό τους το πρώτο δημιούργημα.

Κλείνοντας γιατί δεν ξέρω τι άλλο σημαντικό να προσθέσω εκτός από ότι όσο το ακούω το cd τόσο περισσότερο το συνηθίζω. Είναι ένα ελαφρύ άκουσμα που θα ικανοποιήσει πιστεύω αρκετό κόσμο. Θα βάλω και ένα 8/10 για το καλό ξεκίνημα των φίλων μας και θα παρακαλέσω να μην προσπαθούν να μοιάσουν στις μεγέλες μπάντες αφού έχουν όλο το ταλέντο να δημιουργήσουν κάτι δικό τους αποκλειστικά. Εντάξει το ξέρω ότι η εύκολη λύση είναι να αντιγράφουμε τους Sabaton αλλά δεν βγαίνει κάτι έτσι με αυτόν τον τρόπο.

Πάντως το cd τους ήταν καλό για πρώτη προσπάθεια αλλά όχι το αριστούργημα που περίμενα από την Νικολέτα που κατά την γνώμη μου ταιριάζει περισσότερο στο gothic στυλ των αγαπητών Walk in Darkness παρά στο power metal. Η φωνή της είναι προς την μελαγχολική πλευρά περισσότερο. Ίσως την επόμενη φορά να δοκιμάσουν κάτι σε πιο gothic η και ελαφρύ doom στυλ που μου αρέσει κιόλας.

Το tracklist έχει ως εξής:

1. Drag Me To Hell
2. Siren's Call
3. Of War And Flames
4. Firebringer
5. Crossroads Inn
6. Shadowsong
7. Crystalline
8. Heroine Of The Sea
9. Chasing The Sun
10. Bismarck

Η μπάντα αποτελείται πόα τους εξής μουσικούς:

Nicoletta Rosellini στα φωνητικά

Paolo Campitelli στην κιθάρα

Alessandro Mammola στην κιθάρα

Luca Scalabrin στο μπάσο

Dario Gozzi στα ντραμς

To cd κυκλοφόρησε την 8η Μαρτίου του τρέχοντος μηνός από την εταιρεία AFM Records.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ - power metal

Exit mobile version