LifeSteps.gr

Son of the Dragon King game review (2024)

Son of the Dragon King

Σας καλωσορίζουμε στον μαγευτικό αλλά και αρκετά γνώριμο κόσμο του "Son of the Dragon King", ενός Beat 'em Up που μας ταξιδεύει στην μεσαιωνική ιαπωνία, φέρνοντας μας αντιμέτωπους με δαιμονικούς εχθρούς και κάθε είδους κινδύνους.

Αναλαμβάνουμε τον ρόλο ενός αφοσιωμένου χρήστη των πολεμικών τεχνών ο οποίος είναι έτοιμος για την πρώτη πραγματική αποστολή που θα λάβει από τον δάσκαλό του, μετά από πάρα πολύ καιρό σκληρής προπόνησης. Αντιμετωπίζοντας τους πρώτους αντιπάλους που βρίσκονται στο διάβα του και κατατροπώνοντας τους, ο ήρωας μας αντιλαμβάνεται ότι είναι μπλεγμένος πλέον σε μια υπόθεση που απειλεί ολόκληρο τον κόσμο καθώς δαιμονικές δυνάμεις συσπειρώνονται για να καταστρέψουν τα πάντα.

Το σενάριο έχει μεγαλύτερο βάθος από αυτό που υποθέτουμε αρχικά, αντικρίζοντας ένα side scrolling παιχνίδι ασταμάτητης δράσης και ξύλου, στα πρότυπα των κλασικών αριστουργημάτων του είδους. Τα γραφικά ικανοποιούν επαρκώς την αισθητική μας και μας θυμίζουν θρυλικούς τίτλους με τα περίφημα digitized γραφικά που θυμόμαστε από "διαμάντια" του μακρινού παρελθόντος σαν το Pit Fighter. Το voice acting και η μουσική επένδυση καλύπτουν ικανοποιητικά τα ποικίλα cinematics και τις αποστολές που ολοκληρώνουμε.

Το μεγάλο ατού του Son of the Dragon King είναι το βάθος του gameplay του. Το tutorial μας διδάσκει τις κλασικές κινήσεις των παιχνιδιών πολεμικών τεχνών με τις γροθιές, τις κλωτσιές και τα άλματα να έχουν την τιμητική τους. Δεκάδες αντικείμενα είναι διάσπαρτα στις πίστες και περιμένουν να τα σηκώσουμε και να τα σπάσουμε πάνω στους... ξεροκέφαλους εχθρούς μας. Το περιβάλλον κάθε επιπέδου έχει ένα σωρό καταστρέψιμα αντικείμενα για να βγάλουμε το άχτι μας αλλά και για μαζέψουμε χρήσιμα όπλα και υλικά για crafting. Μετά την πρώτη πώρωση που νιώθουμε διαλύοντας εύκολα τις πρώτες δεκάδες αντιπάλων, έρχόμαστε αντιμέτωποι με επίπεδα γεμάτα παγίδες που απαιτούν σωστά υπολογισμένες κινήσεις και άλματα.

Εκεί αναγκαζόμαστε να βελτιώσουμε άμεσα τις ικανότητές μας και ανακαλύπτουμε ότι υπάρχει μια πολύτιμη πλευρά του gameplay που ονομάζεται προπόνηση (training). Θυμίζοντάς μας τα προσφιλή quick time events, κάθε training session μας δίνει περιορισμένο χρόνο για να εκτελέσουμε μια σειρά από συγκεκριμένες ενέργειες οι οποίες χαρίζουν ένα σωρό experience points και ανεβάζουν τα επίπεδα της αντοχής, της δύναμης. της ταχύτητας, του άλματος και της special κίνησης του ήρωα. Επειδή το πέρας ενός επιπέδου για πρώτη φορά χαρίζει μόνο δύο training points δηλαδή ισάριθμες ευκαιρίες για να προπονηθούμε, αμέσως αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να συντρίψουμε ξανά ολοκληρωμένα επίπεδα ώστε να αποκτήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για πρόπόνηση και, άρα, ενδυνάμωση.

Το κερασάκι στην τούρτα του ασταμάτητου ξύλου είναι η δυνατότητα crafting δεκάδων χρήσιμων αντικειμένων, από healing potions μέχρι μαχαίρια και σουρίκεν που μας βοηθούν να "τελειώσουμε" γρηγορότερα τους αντιπάλους μας. Οι κυνηγοί των achievements σίγουρα θα απολαύσουν την λίστα τους που την έχουν εξαρχής διαθέσιμη και θα τα ολοκληρώσουν εύκολα όλα, πριν ακόμα φανούν επίσημα στο Steam. Αυτό συμβαίνει γιατί το Son of the Dragon King δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα επίσημα ώστε να αναγράφονται τα achievements κανονικά στην αγαπημένη μας πλατφόρμα. Δοθείσης της πρώιμης μορφής του, το Son of the Dragon King έχει μεγάλες πιθανότητες βελτίωσης μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του και αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όσους αγαπούν τα Beat 'em Ups σαν τον γράφοντα.

Βαθμολογία: 7/10

Exit mobile version