LifeSteps.gr

Action Fubuki game review (2024)

Action Fubuki game review

Ένα ενδιαφέρον και ανεξάρτητο παιχνίδι δράσης σε συνδυασμό με μπόλικο ξυλίκι που μου εστάλη είναι και το Action Fubuki!  Ένα παιχνίδι που σίγουρα θα κατακτήσει τις καρδιές των λάτρεων της δράσης και του πολύ ξύλου. Εδώ έχουμε να κάνουμε με άπειρες ορδές από αντιπάλους που θα δέρνουμε για να προχωράμε την πίστα μας.

Στο Action Fubuki, ελέγχουμε μια πολεμίστρια εν ονόματι Fubuki GORO, η οποία προπονείται από τα γεννοφάσκια της στις πολεμικές τέχνες. Έχοντας ενηλικιωθεί πλέον και μετατρεπόμενη στην απόλυτη πολεμική μηχανή, η Fubuki στελεχώνει την κυβερνητική υπηρεσία SAA και αναλαμβάνει να εξολοθρεύσει κάθε απειλή για το κράτος και τους πολίτες.

Η τωρινή της αποστολή στην οποία θα την οδηγήσουμε είναι η συντριβή των δυνάμεων του Elon DUSK, ιδιοκτήτη της πολυεθνικής εταιρείας EXE. Ο μεγαλομανής επιχειρηματίας εκτελεί επικίνδυνα πειράματα πάνω σε ανθρώπους, τροποποιώντας το DNA τους με στόχο να τους μετατρέψει σε υπερστρατιώτες. Η κυβέρνηση εξαπολύει την Fubuki προς αναζήτηση της μυστικής βάσης του παράφρονος DUSK και αρχίζει το ξύλο.

Είναι προφανής η χιουμοριστική διάσταση του σεναρίου του Action Fubuκι αλλά η ουσία του είναι η δράση, από την οποία διαθέτει μπόλικη. Η ηρωίδα μας εκτελεί ισοπεδωτικούς συνδυασμούς χτυπημάτων με το αριστερό mouse button, αποφεύγει εύκολα τα εχθρικά χτυπήματα κάνοντας βουτιές προς την κατεύθυνση που θέλουμε, προστατεύει τον εαυτό της με μια ενεργειακή ασπίδα που δημιουργεί με το δεξί mouse button και δεν της λείπει και μια area attack που αδειάζει αυτόματα την πίστα από τους αντιπάλους.

Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι προφανώς απλώς και όλη η ουσία του είναι η δράση. Έχει τα προσόντα να ανήκει στην κατηγορία των καλύτερων Beat 'Em Ups που έχουμε δει τελευταία αλλά η όλη προσπάθεια χωλαίνει σημαντικά προς το παρόν από τα τεχνικά ζητήματα που το μαστίζουν. Όταν κοπανάμε τους εχθρούς σε μια πλευρά και μετά θέλουμε να στραφούμε γρήγορα προς την αντίθετη για να συνεχίσουμε το έργο μας, η κάμερα περιστρέφεται με το... πάσο της με αποτέλεσμα να βλέπουμε την πλάτη των εχθρών αντί την πλάτη της ηρωίδας.

Το πρόβλημα με την κάμερα έρχονται να επιδεινώσουν γραφικές ατέλειες οι οποίες έφτασαν κάποια στιγμή στο σημείο να ασπρίσει η οθόνη, να μην φαίνεται τίποτα εκτός από τους δείκτες της ηρωίδας αλλά το παιχνίδι να συνεχίζει υποτίθεται κανονικά! Σε γενικές γραμμές το Action Fubuki δίνει την αίσθηση ενός early access τιτλου και χρειάζεται αρκετή δουλειά στον τομέα των γραφικών για να μας ενθουσιάσει πραγματικά. Το κρίνουμε συμπαθητικό στην παρούσα φάση το παιχνίδι για αυτό και θα πάρει ένα ωραίο 6/10 σαν τελική βαθμολόγηση. Είναι και σχετικά φτηνό στο steam που το δοκίμασα οπότε δεν χάνεται και πολλά να το παίξετε για να βοηθήσετε και τα παιδιά που το έφτιαξαν.

Exit mobile version