LifeSteps.gr

RimWorld: Anomaly dlc review (2024)

RimWorld: Anomaly

To dlc του παιχνιδιού RimWorld με τον τίτλο Anomaly είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα expansions του 2024 που έρχεται να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι με επιπλέον επιλογές για τον παίκτη. Επεκτείνοντας τον κόσμο του δημοφιλούς παιχνιδιού RimWorld (το οποίο αν θυμάμαι καλά είχα παίξει για 30 ώρες περίπου και μου άρεσε πολύ παρόλο που στα γραφικά του ήταν φτωχό), η νέα έκδοση φέρνει μια σειρά από καινοτόμες λειτουργίες και προσθήκες που υπόσχονται να εμπλουτίσουν την εμπειρία του παίκτη στο ίδιο όμως στυλ που είχε και το παλιό καλό παιχνίδι.

Το "RimWorld: Anomaly" διατηρεί την αγαπημένη προσέγγιση του προκλητικού και πολυδιάστατου gameplay που καθιέρωσε το πρωτότυπο παιχνίδι και προσθέτει καινούρια events που μας κρατάνε στην τσίτα. Ο παίκτης βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρόκληση της επιβίωσης σε έναν εξωγήινο πλανήτη έτσι για να θυμηθούμε και το παλιό, όπου πρέπει να διαχειριστεί πόρους, να χτίσει και να διαχειριστεί κοινότητες επιζώντων και να αντιμετωπίσει πολλαπλούς κινδύνους.

Ωστόσο, η κύρια προσθήκη του "Anomaly" είναι η εισαγωγή μιας σειράς νέων πραγμάτων στο παλιό και καλό παιχνίδι. Οι ανωμαλίες είναι μοναδικά γεγονότα ή φαινόμενα που εμφανίζονται τυχαία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και επηρεάζουν τον κόσμο του με διάφορους τρόπους. Κάποιες ανωμαλίες μπορεί να προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες, ενώ άλλες αποτελούν απειλές που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Εκτός από τις ανωμαλίες, το συγκεκριμένο expansion προσφέρει επίσης νέους χαρακτήρες, νέα οχήματα και τεχνολογίες, καθώς και βελτιώσεις στη γραφική απεικόνιση και στον ήχο, προσθέτοντας βάθος και ατμόσφαιρα στον κόσμο του παιχνιδιού. Και όλα αυτά τα παίρνουμε για 23.5 ευρώ τωρινή τιμή στο steam. Μάλλον δεν αξίζει τα λεφτά του και καλό είναι να κάνουμε υπομονή γιατί θα πέσει σίγουρα πολύ πιο κάτω. Δηλαδή αντί να βάζουμε mods να εμπλουτίσουμε το περιεχόμενο του θα βάζουμε τα dlc που κυκλοφορούν αλλά θα έπρεπε να δίνονται δωρεάν στους φίλους που έχουν αγοράσει τον βασικό τίτλο.

Με τη συνδυασμένη προσθήκη των ανωμαλιών και των άλλων νέων χαρακτηριστικών, το "RimWorld: Anomaly" υπόσχεται να προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία στους λάτρεις του είδους και να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα παιχνίδια επιβίωσης στο διάστημα. Αν είχε και καλύτερα γραφικά και ήχο γιατί, μην γελιόμαστε, με τα καινούρια που έχουμε δει αυτά μας φαίνονται τελίτσες πια έστω κι αν είναι εθιστικά πολύ, τότε θα είμασταν όλοι ικανοποιημένοι.

Εκτός από τα νέα χαρακτηριστικά, το "RimWorld: Anomaly" διατηρεί τη βαθιά κατασκευαστική και διαχειριστική πτυχή που καθιέρωσε το πρωτότυπο παιχνίδι. Οι παίκτες θα πρέπει να διαχειριστούν τους πόρους τους με προσοχή, να αναπτύξουν βάσεις, να εξερευνήσουν τον πλανήτη, και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η δυνατότητα να αντιδράσουν ανάλογα με τις ανωμαλίες προσθέτει ένα νέο επίπεδο δυναμικής και αναπροσαρμογής στην εμπειρία του παιχνιδιού. Οι παίκτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν σε αναπάντεχες καταστάσεις και να λάβουν γρήγορες αποφάσεις για την επιβίωση τους και την ευημερία της κοινότητάς τους.

Επιπλέον, η ατμόσφαιρα και η ιστορία του παιχνιδιού προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία και βάθος στον κόσμο του "RimWorld: Anomaly". Κάθε απόφαση που λαμβάνεται και κάθε γεγονός που εκτυλίσσεται συνεισφέρει στη δημιουργία μιας μοναδικής ιστορίας για την κοινότητα των επιζώντων.

Άρα κρίνοντας από τα στοιχεία που μου δίνει αυτό το dlc θα του βάλω 6/10 γιατί το παλιό ήταν καλύτερο σαφώς και μπορεί κανείς να κάνει δουλειά και με αυτό χωρίς την προσθήκη του επιπλέον expansion που είναι και τσουχτερό στην τιμή του. Το "RimWorld: Anomaly" υπόσχεται να είναι μια συναρπαστική προσθήκη στη σειρά αλλά τα έχουμε δει όλα πια με τα συνεχή expansions που τα πληρώνουμε φυσικά από το υστέρημα μας άρα απευθύνεται στους πολύ φανατικούς του παιχνιδιού,

Exit mobile version