LifeSteps.gr

Manor Lords game review (2024)

Manor Lords

Ένα από τα καινούρια παιχνίδια που ξεχώρισα στον τομέα τους που μου αρέσει είναι και το Manor Lords που είναι ένα από αυτά που ξεκινάμε από το μηδέν και καταλήγουμε να φτιάξουμε ολόκληρη πόλη αρκεί να είμαστε καλοί με την απαραίτητη διαχείριση πόρων φυσικά. Το παιχνίδι είναι από την εταιρεία Hooded Horse και δημιουργήθηκε από την ομάδα Slavic Magic. Η εταιρεία του λοιπόν με έχει συνηθίσει η καλομάθει σε ωραίους και  ποιοτικούς τίτλους στρατηγικής όπως ήταν το Old World αλλά και το Clanfolk όπως και αρκετοί άλλοι τίτλοι της που τους έχω σχεδόν όλους.

Πάμε να δούμε τώρα τι μας επιφυλάσει το εν λόγω παιχνίδι αναλυτικότερα. Πρώτον θα ήθελα να επισημάνω ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και από το παιχνίδι λείπουν μερικά πράγματα αλλά όπως γίνεται συνήθως με τα early access θα βελτιωθεί εν καιρώ. Λοιπόν ξεκινάω με μερικούς settlers, κοινώς κατοίκους του μικρού μου χωριού και φτιάχνω τα απαραίτητα για να επιβιώσουν. Πρώτα θέλει το κτίριο όπου θα κόβουμε τα ξύλα, μετά το κτίριο όπου θα βάλουμε τους κυνηγούς μας για να βρίσκουν την τροφή μέχρι να φτιάξουμε τις φάρμες μας.

Φυσικά πρέπει να δηλώσουμε πόσους θα έχει το κάθε κτίριο γιατί στην αρχή με περιορισμένο τον αριθμό των κατοίκων είναι λίγο δύσκολο να τους βολέψουμε όλους σε δουλειές. Αναγκαστικά θα δώσουμε προτεραιότητα στα πιο βασικά κτίρια για να κάνουμε μια ομαλή εκκίνηση της πόλης μας. Καταρχήν το παιχνίδι δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται στην αρχή, μου θυμίζει αρκετά το αγαπημένο Dawn of Man σε πιο μοντέρνα και πιο γεμάτη έκδοχή.

Επειδή έχω σχεδόν παίξει όλα περίπου τα τέτοιου τύπου παιχνίδια σε αυτό διακρίνω μια πιο ολοκληρωμένη παρόλο την πρώιμη έκδοση του απεικόνιση του μικρού μας σε εισαγωγικά χωριού να μετατρέπεται σε μεγάλη πόλη αρκεί να προσέξουμε που θα βάλουμε τα κτίρια για να είναι λειτουργικά και φυσικά να τα ενώσουμε με δρόμους για να κινούνται οι κάτοικοι της πόλης μας. Έχει μπόλικο πράγμα από την αρχή το παιχνίδι και σύμφωνα με την ομάδα που το φτιάχνει επί χρόνια θα προστεθούν κι άλλα σημαντικά κομμάτι αόπως και θα διορθωθούν τα τυχόν προβλήματα που δικαιολογημένα θα ανακαλύψετε παίζοντας το.

Σε μένα προσωπικά άρεσε αρκετά για να του βάλω μια αξιόλογη βαθμολογία αλλά δεν ξέρω αν το ίδιο συμβεί και σε εσάς. Αν είστε λάτρεις των παρόμοιων τίτλων θα σας αρέσει μιας και περιέχει όλα τα καλά που έχουμε συναντήσει σε άλλους τίτλους αρκεί να έχετε υπομονή να αναπτύξεται την πόλη σας γιατί στην αρχή χωρίς πόρους είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Το μενού επιλογών του είναι πολύ εύχρηστο και δεν πιστεύω να αντιμετωπίσετε πρόβλημα να το μάθετε.

Η τιμή του πάλι στο steam είναι σε ανεκτά επίπεδα για το περιεχόμενο που προσφέρει και κυμαίνετε στα 30 ευρώ περίπου με μια πολύ καλή 25% έκπτωση σαν νέα κυκλοφορία. Θα του βάλω ένα 8/10 και νομίζω ότι πρέπει να του δώσετε μια ευκαιρία ώστε να δείτε πως έχει προχωρήσει το είδος αυτό με τα χρόνια. Από γραφικά και ήχο τα πηγαίνει πολύ καλά θα έλεγα, τώρα το αν θα παίζει σε χαμηλού κόστους η παλιά συστήματα δεν το γνωρίζω αφού το δοκίμασα στο δικό μου που είναι σχετικά καινούριο αφού το αλλάζω λόγω δουλειάς ανά δύο χρόνια περίπου.

Αν τσεκάρετε και τις κριτικές που αφήνουν στο steam τα παιδιά που το δοκίμασαν όλοι έχουν να πουν καλά λόγια και μόνο. Βέβαια δεν είναι σαν το Banished που είπε κάποιος αλλά σαν το Dawn of Man που ανέφερα και στον πρόλογο μου. Είναι ωραία αυτά τα παιχνίδια στρατηγικήε που φτιάχνουν οι ομάδες η οι μεμονωμένοι καλλιτέχνες από την ανατολική Ευρώπη γιατί ενσωματώνουν και στοιχεία από την ανατολίτικη κουλτούρα τους και αυτό μόνο θετικό αντίκτυπο δίνει στον εκάστοτε τίτλο.

Exit mobile version