LifeSteps.gr

Η Σωστή Προετοιμασία Πριν Τις Καλοκαιρινές Διακοπές

Πράγματα Που Πρέπει Να Κάνουμε Πριν Τις Καλοκαιρινές Διακοπές

Οι ζέστες έχουν αρχίσει και σφίγγουν για τα καλά και όλοι περιμένουμε την ώρα και τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές. Όμως, πριν φύγουμε, πρέπει να έχουμε προβλέψει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται, αλλά να είμαστε και προσεκτικοί σε τι κατάσταση θα αφήσουμε το σπίτι. Δείτε τι πρέπει να προσέξουμε πριν την αναχώρησή μας, καθώς και τι δεν πρέπει να ξεχάσουμε να πάρουμε μαζί μας.

Στο σπίτι

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε πριν φύγουμε για καλοκαιρινές διακοπές, είναι να μην αφήσουμε ψίχουλα, βρώμικα πιάτα, λεκιασμένες πετσέτες, σφουγγάρια στην κουζίνα, και άπλυτα στο μπάνιο.

Ειδάλλως, οι κατσαρίδες θα κάνουν πάρτι και ενδέχεται στην επιστροφή να αντιμετωπίσουμε δεκάδες φωλιές και γενικά ένα πολύ δυσάρεστο θέαμα από τα ενοχλητικά έντομα που θα τρέχουν να κρυφτούν.

Καλό είναι να ανακατέψουμε σε ίσες ποσότητες ζάχαρη (άχνη ή κρυσταλλική) με μαγειρική σόδα και να πασπαλίσουμε το μείγμα σε όλα τα επίμαχα σημεία της κουζίνας και του μπάνιου. Με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να δούμε κατσαρίδες, καθώς η σόδα θα τις έχει εξολοθρεύσει όσο απουσιάζουμε.

Φυσικά, πολλοί από εμάς ίσως δεν μας αρέσει ούτε η ιδέα να μαζεύουμε μερικά πτώματα που θα αφήσει η ζάχαρη και η σόδα. Σε μια τέτοια περίπτωση, υπάρχουν και άλλοι συνδυασμοί από φυσικά προϊόντα που τις διώχνουν μακριά, αλλά πρέπει να γίνουν σε μεγαλύτερες ποσότητες.

Κατσαρίδες Στο Σπίτι? 6 Φυσικοί Τρόποι Για Να Τις Ξεφορτωθείτε

Επίσης, είναι σημαντικό να προνοήσουμε να μην γεμίζουμε το ψυγείο μερικές ημέρες πριν την αναχώρησή μας. Ειδάλλως, θα αναγκαστούμε να πετάξουμε πολλά προϊόντα που πρόκειται να λήξουν το διάστημα της απουσίας μας.

Αυτονόητο είναι ότι πρέπει να καθαρίσουμε το ψυγείο καλά πριν την αναχώρηση και να μην αφήσουμε μέσα τα προϊόντα που λήγουν. Φυσικά, δεν ξεχνάμε και τα σκουπίδια.

Αν θα λείψουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως για έναν μήνα, καλό είναι να έχουμε προνοήσει να μην είναι γεμάτη και η κατάψυξη, έτσι ώστε να βγάλουμε από την πρίζα το ψυγείο. Μην ξεχνάμε ότι δουλεύει ασταμάτητα όλο τον χρόνο και είναι χρήσιμη μια ανάπαυλα.

Ως εκ τούτου, καλό είναι να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι όταν θα απουσιάζουμε για καλοκαιρινές διακοπές. Έτσι, πρέπει να αποσυνδέσουμε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα. Δεν ξεχνάμε και το νερό, κλείνοντας την κεντρική βάνα.

Μπαλκόνι ή κήπος

Αν έχουμε μπαλκόνι ή κήπο, πρέπει να συγυρίσουμε τυχόν έπιπλα που έχουμε έκθετα στον ήλιο και να καθαρίσουμε τις βρομιές. Ειδάλλως, τα ζωύφια παραμονεύουν και ενδέχεται στην επιστροφή να αντιμετωπίσουμε και εδώ δεκάδες φωλιές.

Ο συναγερμός

Αν έχουμε συναγερμό στο σπίτι, πρέπει να ενημερώσουμε την εταιρεία για το διάστημα που θα λείπουμε, έτσι ώστε να αυξήσει τα μέτρα επίβλεψης.

Σε περίπτωση που πρόκειται για ασύρματο συναγερμό χωρίς επίβλεψη από εταιρεία, είναι αναγκαίο να δώσουμε τα κλειδιά της οικίας και το ένα τηλεχειριστήριο ή τον κωδικό, σε ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης. Επιπλέον, να του δείξουμε τον χειρισμό του συστήματος ώστε να επιληφθεί σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

Καλό είναι να μην αφήσουμε αντικείμενα αξίας στο σπίτι, ακόμη και αν έχουμε καλό συναγερμό. Ως εκ τούτου, δεν αφήνουμε μεγάλα χρηματικά ποσά, ούτε κοσμήματα που έχουμε χρυσοπληρώσει. Η καλύτερη λύση είναι να τα δώσουμε σε έναν δικό μας άνθρωπο που θα μείνει πίσω.

Αν έχουμε τη δυνατότητα, μπορούμε να προβούμε σε αγορά IP κάμερας, οικονομικών online χρονοδιακοπτών, ή ακριβότερα φωτοκύτταρα. Όλα μπορούν να αποτρέψουν τους επίδοξους διαρρήκτες που καραδοκούν στις καλοκαιρινές διακοπές.

Έξυπνο Σπίτι: Πλεονεκτήματα Και Μύθοι, Και Πώς Αλλάζει Τη Ζωή Μας

Στο αυτοκίνητο ή τη μηχανή

Καλό είναι να φροντίσουμε και το αυτοκίνητο εφόσον δεν θα το πάρουμε μαζί μας στις καλοκαιρινές διακοπές μας. Αν δεν έχουμε γκαράζ, ένα ασφαλές σημείο κοντά στο σπίτι ή σε ένα αστυνομικό τμήμα, θα μας αποβάλλει το άγχος ως έναν βαθμό.

Εφόσον το αμάξι και φυσικά η μηχανή μας πρόκειται να μας συνοδεύσουν στις καλοκαιρινές διακοπές μας, πρέπει αρκετές ημέρες πριν να έχουμε προβλέψει ένα καλό σέρβις ή έναν ενδελεχή έλεγχο σε λάδια, φρένα, και λάστιχα.

Οι εκκρεμότητες

Όπως είναι φυσικό, δεν πρέπει να αφήσουμε ανοικτές εκκρεμότητες και ευθύνες που έχουμε αναλάβει. Αρκετές ημέρες πριν φύγουμε για τις καλοκαιρινές διακοπές, πρέπει να έχουμε προβλέψει ένα πλάνο για την διεκπεραίωση των ανοικτών υποχρεώσεών μας.

Μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους συναδέλφους και τους πελάτες μας για να τους ενημερώσουμε τη διάρκεια που δεν θα είμαστε διαθέσιμοι. Ταυτόχρονα, μπορούμε να ορίσουμε μια έξυπνη πολιτική επικοινωνίας για τον τρόπο απόκτησης οποιουδήποτε σημαντικού mail, εγγράφων, κ.ο.κ.

Στη βαλίτσα

Όταν έρθει η ευχάριστη ώρα για να πακετάρουμε, καλό είναι να τυλίγουμε τα ρούχα μας σαν ρολό, αντί να τα διπλώνουμε. Με αυτόν τον τρόπο καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στη βαλίτσα και δεν τσαλακώνονται εύκολα.

Φροντίζουμε να μην αφήνουμε κενά ανάμεσά τους και πρέπει να ξεκινήσουμε με τα βαριά αντικείμενα στον πάτο της βαλίτσας.

Τις πετσέτες προσώπου και σώματος καλό είναι να τις αφήσουμε για το τέλος σαν προστατευτική στρώση για τα ρούχα και τα αντικείμενα, ώστε να μην μετατοπιστούν κατά την μετακίνηση.

Επιπλέον, την ημέρα που θα αναχωρήσουμε για τις καλοκαιρινές διακοπές, επιλέγουμε να φορέσουμε κάποιο από τα ρούχα και τα παπούτσια μας που πιάνει τον περισσότερο χώρο στην βαλίτσα.

Τι δεν ξεχνώ να πάρω στις καλοκαιρινές διακοπές

Συνήθως παίρνουμε πολλά παπούτσια μαζί μας, και αυτό δεν βοηθά να έχουμε ένα πιο εύκολο και ευχάριστο ταξίδι.

Εάν οι καλοκαιρινές διακοπές μας είναι μικρής διάρκειας, τότε ένα ζευγάρι παπούτσια συν τις σαγιονάρες είναι υπεραρκετά. Αν είναι μεγαλύτερης διάρκειας, μπορούμε να βάλουμε στην βαλίτσα ακόμη ένα ζευγάρι παπούτσια.

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι τακούνια και πλατφόρμες είναι καλύτερα να παραμείνουν στην ντουλάπα του σπιτιού μας. Μην παραλείψουμε να πάρουμε μαζί μας και μια ζακέτα, ένα φούτερ, ή ένα λεπτό μπουφάν, για τις πολύ δροσερές βραδιές.

Για πολλούς, το μίνι φαρμακείο ίσως ακούγεται ως μια περιττή προσθήκη. Όμως, όλοι γνωρίζουμε ότι οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν και δυσάρεστες εκπλήξεις από τσιμπήματα εντόμων, και όχι μόνο.

Έτσι, καλό είναι να μην ξεχάσουμε να πάρουμε μαζί μας τα βασικά. Για παράδειγμα, μια αντιισταμινική αλοιφή για την αντιμετώπιση του πόνου και της φαγούρας που προκαλούν τσιμπήματα από έντομα ή τσούχτρες. Επιπλέον, σκεύασμα κατά της ναυτίας, όπως η δραμαμίνη.

Φυσικά, για τα κουνούπια ή τα τυχόν εγκαύματα της έντονης ηλιοθεραπείας, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε ήδη προβλέψει τις κατάλληλες κρέμες, αντηλιακά, και εντομοαπωθητικά.

Τα Καλύτερα Καλοκαιρινά Gadget Για Τις Διακοπές

Εσείς προβλέπετε τα απαραίτητα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές?

Είναι γεγονός ότι η προνοητικότητα είναι εχθρός του στρες. Καλό είναι να μην τα αναβάλλουμε όλα για την τελευταία στιγμή, γιατί αυτό ενδέχεται να μας φέρει άγχος.

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε πριν ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Exit mobile version