LifeSteps.gr

Οι Ωραιότερες Παραλίες Γυμνιστών Στην Ελλάδα

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι περισσότεροι από εμάς δυσκολευόμαστε να βγάλουμε το μαγιό και να ξαπλώσουμε στην παραλία όπως μας γέννησε η μανούλα. Όμως, στη μητέρα Ελλάδα υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες γυμνιστών, που τοποθετούν τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων όσων ασπάζονται αυτή τη φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής, που θεωρεί το γυμνό ανθρώπινο σώμα ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό και αποδεκτό.

Ο γυμνισμός στη χώρα μας

Στην αρχαία Ελλάδα, ο γυμνισμός ήταν ευρέως διαδεδομένος. Οι μαθητές έκαναν γυμνοί όλες τις σωματικές ασκήσεις και τις αθλοπαιδιές της εποχής. Επιπλέον, οι αθλητές έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες γυμνοί.

Ο όρος "γυμνάσιο", που χρησιμοποιείται παγκοσμίως (gymnasium), προέρχεται από τη λέξη "γυμνός", και οφείλει την ετυμολογία του στους αρχαίους Έλληνες που συμμετείχαν στις αθλοπαιδιές με "αδαμιαία περιβολή".

Δεδομένου και του ότι είναι ευρέως γνωστό σε όλο τον κόσμο, πως οι Σπαρτιάτες πολεμούσαν γυμνοί, οι χιλιάδες ξένοι που επισκέπτονται την χώρα μας κάθε χρόνο, μας θεωρούν ακόμη ως ένα από τους πιο ανοιχτόμυαλους λαούς σε αυτή τη φιλοσοφία του γυμνού σώματος.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ο γυμνισμός άρχισε να γίνεται ταμπού όταν κυριάρχησαν οι θρησκείες, και κατ' επέκταση οι συντηρητικές απόψεις πολλών ανθρώπων.

Μάλιστα, στον Μεσαίωνα ο γυμνισμός θεωρείτο ανήθικος, και πολλοί πιστοί δεν πλένονταν επειδή πίστευαν ότι αυτή η φυσιολογική και απαραίτητη ενέργεια προωθούσε το γυμνισμό.

Ελληνικά ξενοδοχεία και γυμνισμός

Ίσως να μην γνωρίζουμε ότι, όπως και στο εξωτερικό, έτσι και στην Ελλάδα, υπάρχουν ξενοδοχεία τα οποία προσελκύουν μόνο γυμνιστές, που όπως είναι φυσικό κυκλοφορούν χωρίς ρούχα στις πισίνες και τις ιδιωτικές παραλίες αυτών των πολυτελών καταλυμάτων.

Τα περισσότερα βρίσκονται στη Ρόδο και την Κρήτη και θεωρούνται από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Αυτά τα ξενοδοχεία δεν προκαλούν έκπληξη στους ντόπιους, ούτε βέβαια προξενούν το ενδιαφέρον στους περισσότερους Έλληνες παραθεριστές που κάνουν εκεί διακοπές.

Έτσι λοιπόν, αν ανήκουμε στην κατηγορία των ανθρώπων για τους οποίους ο γυμνισμός είναι ωραίος μόνο όταν καθόμαστε κάπου άνετα και τον βλέπουμε στους άλλους, τότε, προφανώς τα καταλύματα αυτά δεν είναι κατάλληλα για εμάς, καθώς έχουν δημιουργηθεί αυστηρά και μόνο για γυμνιστές.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι σε αυτά τα ξενοδοχεία, αλλά και στις παραλίες γυμνιστών, δεν κυκλοφορούν μόνο μοντέλα, και ο γυμνισμός γενικότερα σε καμία περίπτωση δεν συσχετίζεται με οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής αναζήτησης.

Έτσι λοιπόν, στη συνέχεια θα δούμε τις ωραιότερες παραλίες αν θέλουμε να απολαύσουμε μία γυμνή βουτιά, ή αλλιώς, τις παραλίες που θα πρέπει να αποφύγουμε ευθύς εξαρχής, στην περίπτωση που μας ενοχλεί ο γυμνισμός.

Μπορούμε να δούμε όλες τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, αλλά και πολλές πληροφορίες για την διαμονή μας στα περισσότερα από τα νησιά που ακολουθούν, σε πρόσφατο οδηγό.

Διακοπές στα Νησιά του Αιγαίου: Value For Money Προτάσεις

Οι ομορφότερες παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα

Όπως είναι φυσικό, στις περισσότερες παραλίες γυμνιστών που θα δούμε, έχουμε το ελεύθερο να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα ημίγυμνοι, ή και εντελώς γυμνοί, χωρίς να μας "γδύνουν" τα αδιάκριτα και εξεταστικά βλέμματα.

Κόκκινη Άμμος - Κρήτη

Η Κρήτη είναι από τα πιο φημισμένα νησιά γυμνιστών στο κόσμο, και βέβαια αυτό το οφείλει στα διάσημα Μάταλα των χίπις, αλλά και στα εξαιρετικά ξενοδοχεία γυμνιστών που υπάρχουν στο μεγάλο μας νησί.

Η Κόκκινη Άμμος βρίσκεται 68 χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, μόλις 800 μέτρα νότια από τα Μάταλα, και τα προστατευμένα από ανέμους νερά της προσφέρονται για βουτιές χωρίς μαγιό.

Η παραλία βρίσκεται ανάμεσα στις έξι καλύτερες παραλίες γυμνιστών στον κόσμο, και φημίζεται για την άγρια ομορφιά και τα γαλαζοπράσινα νερά της.

Επιπλέον, είναι πολύ γνωστή στα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία κάνουν λόγο για παραλία γυμνιστών που μόνο οι τολμηροί μπορούν να εξερευνήσουν, καθώς όπως αναφέρεται η πρόσβαση γίνεται από ένα απόκρημνο μονοπάτι που διασχίζει το λόφο που χωρίζει τα Μάταλα με την Κόκκινη Άμμο.

Παραλία του κάμπινγκ - Αντίπαρος

Όσοι έχουμε επισκεφτεί την Αντίπαρο, ενδέχεται να έχουμε ρίξει μια βουτιά στην όμορφη παραλία του κάμπινγκ, αν βέβαια δεν φύγαμε αμέσως όταν παρατηρήσαμε ότι ο γυμνισμός όχι απλά επιτρέπεται, αλλά προτιμάται, όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

Η παραλία βρίσκεται σε σχετικά απομονωμένη τοποθεσία, και πρόκειται για αμμουδιά με κρυστάλλινα και ρηχά νερά, που έχει και βότσαλα.

Βρίσκεται σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών με τα πόδια από το λιμάνι της Αντιπάρου, κοντά στο οργανωμένο κάμπινγκ του νησιού, που έχει πολλές καλαμωτές, και ντόπια γευστική μυζηθρόπιτα.

Λάγγερη - Πάρος

Η απομονωμένη Λάγγερη βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του όρμου της Νάουσας, και πρόκειται αναμφίβολα για ένα διαμάντι. Από προσωπική εμπειρία θεωρούμε ότι είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων.

Η Λάγγερη διακρίνεται για την απαλή και ψιλή άμμο, τους εντυπωσιακούς αμμόλοφους, όπου θα συναντήσουμε κέδρους και φουντωτά αρμυρίκια, και προσφέρει την ζητούμενη απομόνωση στους λάτρεις της παρθένας φύσης.

Είναι ο απόλυτος παράδεισος για τους γυμνιστές και τα ζευγαράκια.

Η πρόσβαση είναι εφικτή με το καΐκι από τη Νάουσα, ειδάλλως με το δικό μας μεταφορικό μέσο, έως ενός σημείου.

Ωστόσο, δεν υπάρχει σήμανση, και θα πρέπει να θυμηθούμε να στρίψουμε αριστερά στο χωματόδρομο που θα συναντήσουμε, λίγο πριν φθάσουμε στην κοσμική Σάντα Μαρία.

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Πάρου, που κάνουν τη διαδρομή μέχρι τη Σάντα Μαρία. Πρέπει να κατέβουμε στη στάση της Ζωοδόχου Πηγής, και από εκεί θα περπατήσουμε περίπου 10 λεπτά, προκειμένου να φτάσουμε στη εξωτική παραλία.

Καλαμιές - Πάρος

Πρόκειται για μια από τις πιο ήσυχες και πιο όμορφες παραλίες γυμνιστών, όπου την προτιμούν κάθε χρόνο οι ίδιοι φυσιολάτρες παραθεριστές, Έλληνες και ξένοι.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όσοι την επισκεπτόμαστε κάθε καλοκαίρι, σχεδόν γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο.

Η μικρή και "πριβέ" παραλία της Πάρου με τα κρυστάλλινα νερά, και τις ξερολιθιές με τις πολλές καλαμιές για φυσική σκιά, βρίσκεται μετά από τις κοσμικές και διάσημες Κολυμπήθρες της Πάρου, και λίγο πριν φθάσουμε στην άλλη κοσμική παραλία, το Μοναστήρι.

Λιβάδι - Δονούσα

Η Δονούσα, όπως περιγράψαμε σε πρόσφατο οδηγό, είναι ο παράδεισος των free campers. Ως εκ τούτου είναι φυσιολογικό να διαθέτει μια από τις ωραιότερες παραλίες γυμνιστών - και όχι μόνο- στις Κυκλάδες.

Το Λιβάδι βρίσκεται στη λίστα με τους αγαπημένους προορισμούς των απανταχού φυσιολατρών που διατηρούν κακή σχέση με το μαγιό τους. Η παραλία έχει καταπράσινα νερά, και σε συνδυασμό με την ψιλή άμμο κάνουν το σκηνικό εξωτικό.

Το Λιβάδι σφύζει από γυμνιστές και δεν ενδείκνυται για συντηρητικούς, καθώς αν έχουμε την ατυχή έμπνευση να εμφανιστούμε με μαγιό ενδέχεται να νιώθουμε σαν τη μύγα μες το γάλα. Ωστόσο, αναλόγως την εποχή, ενδέχεται να συναντήσουμε και κολυμβητές με μαγιό.

Το Λιβάδι είναι αρκετά απομονωμένο, και θα φτάσουμε εκεί με το καραβάκι. Ειδάλλως με το δικό μας μεταφορικό μέσο, έως ενός σημείου, καθώς στη συνέχεια θα απαιτηθεί μικρός ποδαρόδρομος στο μονοπάτι που οδηγεί στη παραλία.

Κέδρος - Δονούσα

Τα ίδια ισχύουν βέβαια και για τον Κέδρο που βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον Σταυρό. Πρόκειται για ένα πανέμορφο μικρό κολπίσκο όπου είμαστε μόνο εμείς και η φύση με τους κέδρους, την άμμο και τα κρυστάλλινα νερά.

Μυρτιώτισσα - Κέρκυρα

Η Μυρτιώτισσα θεωρείτο ως μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης, καθώς έτσι έχει χαρακτηριστεί από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, αλλά και τους χιλιάδες γυμνιστές που την έχουν επισκεφτεί.

Ο χώρος είναι απομονωμένος και ασφαλής, και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που έγινε από τη δεκαετία του ’60, η μόνη παραλία στο νησί της Κέρκυρας όπου ο γυμνισμός είναι επίσημα ανεκτός.

Είναι προσβάσιμη από ένα απότομο μονοπάτι, ή και από τη θάλασσα, και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Πέλεκας και Βάτος στη δυτική ακτή του νησιού, ακριβώς δίπλα στην κοσμοπολίτικη παραλία της Γλυφάδας, και μερικά μέτρα από την ομώνυμη μονή πάνω στο βράχο.

Ωστόσο, στις ημέρες μας υπάρχει ένα ανησυχητικό φαινόμενο που σχετίζεται με τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της παραλίας, και συζητείται το ενδεχόμενο να μεταφερθούν τόνοι άμμου, έτσι ώστε να την επαναφέρουν.

Οι πιο γνωστές παραλίες γυμνιστών

Εκτός από εκείνες που είναι απομονωμένες, ωραίες και παρθένες, υπάρχουν και οι παραλίες γυμνιστών στην χώρα μας που είναι κοσμικές και διάσημες. Ως εκ τούτου θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και σε αυτές.

Μικρή Μπανάνα - Σκιάθος

Η περιοχή αυτή καταλαμβάνει τρεις όρμους στην περιοχή της Σκιάθου, με πιο γνωστό την Μικρή Μπανάνα που είναι ο μικρότερος όρμος, και θεωρείται από πολλούς η καλύτερη και πιο φημισμένη παραλία γυμνιστών στην Ελλάδα.

Η πρόσβαση στην παραλία απαιτεί ποδαρόδρομο 10-15 λεπτών, αλλά μόλις φθάσουμε εκεί, θα δούμε μπροστά μας να απλώνεται ο παράδεισος των απανταχού γυμνιστών του πλανήτη, με τα κρυστάλλινα νερά και την ψιλή άμμο.

Super Paradise - Μύκονος

Είναι από τις λίγες παραλίες γυμνιστών που μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά όσοι δεν αποχωρίζονται το μαγιό τους, με εκείνους που χαίρονται το μπάνιο στη θάλασσα φορώντας μόνο το αντηλιακό τους.

Δεν αντιλαμβανόμαστε βέβαια πως χαίρονται την αμμουδιά και την παραλία γενικότερα, ο ένας πάνω στον άλλο, ιδίως την υψηλή περίοδο.

Αν και δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, το θορυβώδες Super Paradise που ξυπνά και την διάθεση για τρελό party, βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, και συνορεύει με τις παραλίες Paradise και Πλατύ Γιαλό.

Παράγκα - Μύκονος

Η Παράγκα είναι και αυτή από τις πιο γνωστές παραλίες της Μυκόνου. Ωστόσο, έχει ένα μυστικό που είναι δύσκολο να το γνωρίζουμε, αν δεν έχουμε επισκεφτεί στο παρελθόν το νησί των ανέμων.

Η όμορφη παραλία είναι χωρισμένη στα δύο, όπου στο κεντρικό της τμήμα συχνάζουν οι οικογενειάρχες με τα παιδιά τους, ενώ μόνο το απόμερο τμήμα στα δεξιά αποτελεί στέκι γυμνιστών. Ως εκ τούτου μην απογοητευθούμε, είτε θέλουμε γυμνισμό, είτε όχι.

Φαληράκι - Ρόδος

Το Φαληράκι της Ρόδου δεν είναι γνωστό μόνο από τις ορδές των Βρετανών που κατακλύζουν το καλοκαίρι την περιοχή, αλλά και από την παραλία των γυμνιστών που έχει και επίσημη σήμανση με σχετική ταμπέλα.

Το χαρακτηριστικό της παραλίας είναι ότι έχει πολύ καλή οργάνωση προσφέροντας όλες τις ανέσεις, όπως ξαπλώστρες, ομπρέλες, καντίνα, και όλα όσα θα μπορούσε να έχει μια οργανωμένη παραλία.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις παραλίες γυμνιστών?

Ο γυμνισμός στην Ελλάδα των ημερών μας μπορεί να παραμένει για πολλούς αμφιλεγόμενος, ωστόσο, υπάρχουν παραλίες γυμνιστών σε όλη τη χώρα, που εκτός του ότι είναι εντυπωσιακές, όπως είδαμε είναι και από τις πιο παρθένες, λόγω του ότι είναι απομακρυσμένες.

Αναμφίβολα αυτές οι παραλίες της χώρας μας ενδείκνυνται μόνο για τους τολμηρούς. Ωστόσο, αποτελούν και ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαμβάνουν τα κρυστάλλινα νερά της όμορφης θάλασσας μας, έστω και περιστασιακά χωρίς μαγιό.

Άλλωστε, όσοι από εμάς κάνουμε γυμνισμό, έχουμε να λέμε και για την διαφορετική αίσθηση και εμπειρία που βιώνουμε όταν πέφτουμε στα δροσερά και κρυστάλλινα νερά χωρίς ενδυματολογικούς περιορισμούς.

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας, ή να προτείνετε και άλλες ωραίες παραλίες γυμνιστών, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Exit mobile version