LifeSteps.gr

Phasmophobia

Phasmophobia

Το phasmophobia είναι ένα από τα παιχνίδια που εστιάζουν πιο πολύ στην εμπειρία των παιχτών παρά σε κάποια πρωταρχική ιστορία. Δημιούργημα ενός μονό ανθρώπου, το οποίο δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, κατάφερε όχι μόνο να τραβήξει την προσοχή των παικτών αλλά και πολλών κριτών του gaming community.

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι απλός: αναγνώρισε με τους συμπαίκτες σου τι είδος φάντασμα στοιχειώνει το μέρος και μην πεθάνετε. Ξέρω ότι ακούγεται αρκετά εύκολο αλλά δεν είναι. Με την χρήση διαφόρων εργαλείων στην διάθεση σας θα πρέπει, με συνεργασία, να βγάλετε την βέλτιστη απόδοση για τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Στα εργαλεία αυτά περιέχονται κάμερες νυκτός, φακοί, recorders κ.α. Για να έχεις όμως τα εξαρτήματα αυτά θα πρέπει να δουλέψεις και να βγάλεις έστω ένα μεροκάματο. Γενικά, δεν θα υπάρξει στιγμή ρουτίνας μιας και δεν θα χρησιμοποιείς τα ίδια
εργαλεία για την κάθε αποστολή.

Re:BF: Κριτική βιντεοπαιχνιδιού

Τώρα που αναφέραμε την ρουτίνα, κάτι που δεν ταιριάζει με την λέξη είναι… τα φαντάσματα. Έχει πολλών ειδών, από απλά spectre έως και μισητά Oni. Στο παιχνίδι υπάρχει ένας φάκελος ο οποίος σου περιγράφει τι τους αρέσουν και τι όχι. Με την χρήση του θα πρέπει να αναγνωρίσεις με την ομάδα τι είδος είναι και να καταφέρετε να φύγετε από την περιοχή. Αν βλέπετε πως τα πράγματα είναι δύσκολα μπορείτε να φύγετε αλλά μην περιμένετε να σας πληρώσουν για την δουλειά.

Η μουσική είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια του παιχνιδιού μιας και δεν έχει καθόλου. Όταν λέω καθόλου ίσως να μην λέω την πλήρη αλήθεια. Αντί να περιέχει κάποιο soundtrack, το phasmophobia εστιάζει στην περιβαλλοντική μουσική με σκοπό να σε απορροφήσει στην στιγμή. Το πάτημα των ποδιών, το τρίξιμο της πόρτας και ο ήχος του βοριά σου δημιουργούν τον φόβο και την μοναξιά που είχε σκοπό να σου προσφέρει.

Τώρα που έφυγαν τα καλά σχόλια από την μέση, υπάρχουν ορισμένα “κακά” χαρακτηριστικά. Το παιχνίδι όσο ωραίο και αν ακούγεται σαν ιδέα μετά από 2 ώρες, δίχως ιστορία και παίζοντας μόνος, γίνεται επαναληπτικό. Είναι από τα παιχνίδια που είναι πιο ευχάριστα να παίζεις με φίλους και να σπάει η μονοτονία, παρά μόνος σου. Αν σκέφτεσαι αν θα βγάλει τα λεφτά του για το solo experience, θα έλεγα καλύτερα όχι.

Ένα άλλο από τα ελαττώματα του είναι πως υπάρχουν ορισμένα bugs, τα οποία ο δημιουργός συνεχίζει να φτιάχνει. Λογικό ένα άτομο να μην μπορεί να φτιάξει το καλύτερο παιχνίδι αλλά ορισμένες φορές το AI είναι μη ανταποκριτικό και αυτό χαλάει λίγο την εμπειρία.

Οπότε έχουμε και λέμε, αν βρείτε άτομα που να θέλουν να ρίξουν χρόνο στο Phasmophobia πιστεύω δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη η αγορά του. Έχει αρκετό περιεχόμενο να σας καλύψει τουλάχιστον για 20 ώρες και με τις συνεχείς ενημερώσεις θα προστεθεί ακόμα περισσότερο υλικό.

Exit mobile version