LifeSteps.gr

Football Manager tips για την ελληνική Superleague

Football Manager

Dienstag 07.07.2020, 1. Fussball - Bundesliga Saison 20/21 - in Dortmund, Jude Bellingham (BVB) besucht Dortmund im Studio Copyright: Borussia Dortmund GmbH & Co. KGaA Rheinlanddamm 207-209 44137 Dortmund

Όλοι πάνω κάτω γνωρίζουμε τι εστί Football Manager.Για όσους πάλι δεν γνωρίζουν, το Football Manager είναι ίσως το πιο διαδεδομένο παιχνίδι προσομοίωσης σε ό,τι αφορά την προπονητική ποδοσφαίρου. Ουσιαστικά, μπορείς να ελέγχεις τον τρόπο παιχνιδιού, τα συστήματα, τις μεταγραφές, τη διαχείριση των αποδυτηρίων, την πρόσληψη προσωπικού κ.ο.κ Γίνεσαι ουσιαστικά ο MANAGER της ομάδας που επιθυμείς!

Οι 16+1 εκπρόσωποί μας στο top 8 ευρωπαϊκών διοργανώσεων ποδοσφαίρου (Α μέρος)

Παρόλα αυτά, είθισται όταν ξεκινούμε το παιχνίδι να επιλέγουμε μία ελληνική ομάδα και συνήθως την ομάδα που υποστηρίζουμε. Αυτό όπως είναι λογικό μας εξιτάρει, αλλά μας φέρνει αντιμέτωπους με προβλήματα αναφορικά με την ανάπτυξη της ομάδας, το πιο σημαντικό από τα οποία είναι το ότι η ομάδα δεν καθίσταται αρκετά δυνατή για να ανταγωνιστεί τις «μεγάλες» ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τα παρακάτω λοιπόν είναι κάποια βασικά tips για να επιτύχει ο κάθε football manager την ταχεία ανάπτυξη της ομάδας του:

Footbal manager tip για την ελληνική Superleague Νούμερο 1:
Ξεκίνα με τον διετή δανεισμό μικρών σε ηλικία και φήμη παικτών από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Αυτό ουσιαστικά θα σου γλιτώσει τα έξοδα μίας ακριβής μεταγραφής και θα σου επιτρέψει να έχεις διαθέσιμο στο ρόστερ σου έναν ποιοτικό παίκτη. Ξέρω ότι κάποιοι παίκτες είναι γνώριμοι σε εσένα και σου αρέσει να τους βλέπεις στην τηλεόραση.

(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Bongarts/Getty Images)

Ωστόσο, στο παιχνίδι είναι πολύ πιθανό αυτοί οι παίκτες να μην είναι αρκετά ποιοτικοί για αυτό που έχεις ονειρευτεί για την ομάδα σου ως Football manage εξ' ου και θα αναγκαστείς να τους πουλήσεις. Οι καλύτεροι λοιπόν αντικαταστάτες για τις πρώτες τουλάχιστον χρονιές θα είναι αυτοί οι δανεικοί από τις μεγάλες ομάδες για τους οποίους θα χρειάζεται μόνο να πληρώνεις το συμβόλαιό τους (το οποίο δε θα είναι και ιδιαίτερα απαιτητικό).

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι: Tanguy Nianzou (αμυντικός από την Bayern), Bosko Sutalo (αμυντικός από την Atalanta) και Bradley Fink (επιθετικός από την Dortmund ΙΙ). Τέτοιου είδους διετείς δανεισμοί μπορούν να απογειώσουν την ομάδα σου τόσο στην ελληνική Superleague όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παναθηναϊκός: Ποιος ευθύνεται για την κατάσταση του;

Football manager tip για την ελληνική Superleague Νούμερο 2:
Δείξε εμπιστοσύνη στους μικρούς σου. Καταλαβαίνω ότι βιάζεσαι να φτάσεις στην κορυφή ως manager και δεν εμπιστεύεσαι παίκτες 15, 16 και 17 ετών από τις ακαδημίες σου. Παρόλα αυτά, κάθε ομάδα κρύβει ορισμένα διαμαντάκια, τα οποία έχουν "potential", όπως λέμε, να γίνουν αστέρια στο παιχνίδι, αλλά και στο άθλημα γενικότερα.

Όταν λοιπόν οργανώσεις την ομάδα σου, ρίξε και μία καλή ματιά στην Κ19 σου και «ανέβασε» 1-2 παίκτες στην πρώτη ομάδα. Για παράδειγμα, εάν παρατηρήσεις ότι ένας επιθετικός από τους «μικρούς» σου διαθέτει καλά στατιστικά σε «ταχύτητα», «τελείωμα», «κίνηση χωρίς την μπάλα» και «πρώτη επαφή» καλό είναι να τον χρησιμοποιείς στους αγώνες έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, διότι με μερικές καλές εμφανίσεις πέραν του γεγονότος ότι μπορεί να σε «ξελασπώσει» θα σου αποφέρει χρήματα μετά τις προτάσεις που θα έρθουν από μεγάλες ομάδες όπως για παράδειγμα τη Milan ή τον Ajax.

(Photo by Oliver Hardt/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images)

Football manager tip για την ελληνική Superleague Νούμερο 3:
Δώσε βάση στους τραυματισμούς όταν κάνεις σκάουτινγκ. Εξερευνείς λοιπόν το παιχνίδι ως σωστός football manager και πηγαίνεις στην καρτέλα αναζήτησης παικτών ή αλλιώς σκάουτινγκ. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πω ότι το πιο σημαντικό στην κάρτα κάθε παίκτη που βλέπεις δεν είναι τα στατιστικά του, τα γκολ, η βαθμολογία που έχει λάβει σε προηγούμενους αγώνες και η διεθνής του εμπειρία. Σίγουρα και αυτά είναι χαρακτηριστικά που παίζουν ρόλο στο παιχνίδι, αλλά το πιο σημαντικό είναι η «ευπάθεια στους τραυματισμούς».

Όταν βλέπεις αυτόν τον συνδυασμό λέξεων στην κάρτα ενός παίκτη στο Football manager σημαίνει μην το σκέφτεσαι καν. Ακόμη και ο «νέος Μέσι» να είναι, προτιμότερο είναι να φέρεις στην ομάδα σου έναν παίκτη που θα παίζει στους αγώνες και δε θα σε αφήνει ξεκρέμαστο.

Οι 16+1 εκπρόσωποί μας στο top 8 ευρωπαϊκών διοργανώσεων ποδοσφαίρου (B μέρος)

Αυτά λοιπόν είναι τα πιο βασικά tips που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις το παιχνίδι κατά τα πρώτα στάδια όταν επιλέγεις να διατελέσεις Football manager μίας ομάδας της ελληνικής superleague.​

Exit mobile version