LifeSteps.gr

Ο Καλός Βοσκός (The Good Shepherd)

Στο Ο Καλός Βοσκός (The Good Shepherd), o Έντουαρντ Γουίλσον, ένας επιτυχημένος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, το οποίο είναι διάσημο για την ανατροφή των ηγετών της Αμερικής, εντάσσεται στην αδελφότητα (Κρανίο και κόκκαλα) του πανεπιστημίου.

Όντας αληθινός πατριώτης που είναι ευαίσθητος στα προβλήματα της χώρας, ο Έντουαρντ γίνεται ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της αμερικανικής μυστικής οργανωτικής δομής της CIA με την επιτυχία και την ευφυΐα του. Η ταινία είναι η ιστορία ενός πράκτορα της CIA που προσκολλάται σε μια υπηρεσία και εγκαταλείπει την οικογένειά του.

Περιλαμβάνει κατασκοπεία, πολιτική και μυστικές οργανώσεις μια "λαμπερή εποχή" μέσα στη CIA. Εκείνη την περίοδο, ο πρόεδρος Κένεντι δεν ενέπλεξε στην πραγματικότητα τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πρόβλημα με την Κούβα ή μάλλον με τον Κάστρο. Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, επιθυμούσε κάποια μέτρα κατά της Κούβας αλλά δεν ενέκρινε πραγματικά την επιχείρηση Bay of Pigs Landing, του την πρότειναν ως καλή λύση, νομίζω ότι αυτή είναι και η βάση της διαφωνίας του με τη CIA. Η κυβέρνηση δεν πήρε ευγενικά την αποτυχία της επιχείρησης και συγκρούστηκε με τη CIA.

«Ο σημερινός φίλος μπορεί να είναι η αυριανή θλίψη».
«Για να ζήσουμε στο παρόν, πρέπει πρώτα να εξιλεωθούμε για το παρελθόν». Στην ταινία που βασίζεται σε αυτές τις προτάσεις, τα βλέπουμε όλα μέσα από τα μάτια του Έντουαρντ Γουίλσον. Όταν ο Γουίλσον ήταν επιτυχημένος φοιτητής στο πανεπιστήμιο, έλαβε μια πρόταση από τη αδελφότητα Skull and Bones και δέχτηκε. Ανάλογα με τις επιτυχίες και τις πολιτικές του ιδέες, από την αδελφότητα του Skull and Bones μέχρι την είσοδό του στα ανώτατα κλιμάκια της CIA, από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τον Ψυχρό Πόλεμο, βλέπουμε την ιστορία και τον ενεργό ρόλο ενός πράκτορα της CIA.

Δόκτωρ Ύπνος (Doctor Sleep)

Όσοι ψάχνουν για ληστείες, κυνηγητά και δράση δεν θα βρουν αυτό που περιμένουν στο Ο Καλός Βοσκός. Θα το εκτιμήσουν όσοι αγαπούν τους βαρυσήμαντους και μακρόσυρτους διαλόγους και τα πολιτικά δράματα. Επιπλέον, το γεγονός ότι είναι μια ταινία που "μυρίζει" κατασκοπεία, μυστικές αδελφότητες, σκοτεινά μυστικά και ιστορικά γεγονότα είναι καλά νέα για όσους αγαπούν αυτό το είδος. Ναι, είναι μια πολιτική και βαριά ταινία, αλλά οι πληροφορίες και το μυστήριο που περιέχει μας δένουν εύκολα μαζί της.​

Exit mobile version