LifeSteps.gr

Wind Rose: Wintersaga review

Wintersaga

Οι Wind Rose είναι ένα heavy metal συγκρότημα που ιδρύθηκε το 2009 στην Πίζα της Τοσκάνης. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε τέσσερα άλμπουμ, ηχογραφημένα σε στούντιο, με πιο πρόσφατο το Wintersaga τον Σεπτέμβριο του 2019. Ο ήχος τους είναι heavy metal, αλλά μπορεί επίσης να περιγραφεί και σαν power metal με folk στοιχεία, με ενορχήστρωση και φωνητικές αρμονίες. Οι στίχοι τους εμπνέονται από τα έργα του J. R. R. Tolkien και η αισθητική τους βασίζεται στους νάνους του Tolkien.

Παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό την πορεία των Iταλών Wind Rose και παρατηρώ ότι, όσο περνάει ο καιρός, γίνονται ολοένα και καλύτεροι. Ακούγοντας την διασκευή των Wind Rose στο Diggy Diggy Hole των Yogscast, ανακάλυψα ένα από τα διασκεδαστικότερα metal κομμάτια των τελευταίων δεκαετιών. Οι στίχοι είναι καταπληκτικοί και το μουσικό ταλέντο των Wind Rose μας κάνει να νιώθουμε αυτόματα περήφανοι, σαν να είμαστε νάνοι της ηρωικής φαντασίας που παρελαύνουμε στα έγκατα ενός βουνού για να το σκάψουμε, μέχρι να μην μείνει πέτρα για πέτρα.

Αντώνιος Φίλης: Ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης

Το Drunken Dwarves κινείται στα ίδια πλαίσια και μας μεταφέρει μουσικά και νοητικά σε μια ταβέρνα όπου κυριαρχεί το γλέντι και το ποτό ρέει σαν καταρράκτης στα διψασμένα λαρύγγια. Μετά τα πρώτα τέσσερα τραγούδια έχουμε ήδη ταυτιστεί με την περήφανη φυλή των νάνων και νιώθουμε ότι η ζωή μας όλη περιστρέφεται γύρω από γλεντοκόπια και ένα ορυχείο σιδήρου, χρυσού και πολύτιμων λίθων.

Στην ακουστική πανδαισία που μας τυλίγει ακούγονται πλήκτρα, έγχορδα και μια χορωδία που δίνει θριαμβευτικό τόνο σε κάθε στίχο. Ντραμς και κιθάρες δυναμώνουν σταδιακά την παρουσία τους στο παιχνίδι και τα φωνητικά σκληραίνουν εδώ και εκεί, μοιάζοντας περισσότερο πολεμική κραυγή παρά με παιάνα. Το headbanging αρχίζει να επιβάλλεται όσο περνά η ώρα και οι στίχοι να παραμένουν στο μυαλό μας ακόμα και όταν ολοκληρώνεται ένα τραγούδι.

Πάρτε για παράδειγμα το Diggy Diggy Hole που θα σας κάνει να τραγουδάτε το «I am a dwarf and I’m digging a hole» για μέρες ή εβδομάδες! Το The Art of War εντυπωσιάζει με την απαλή εισαγωγή και μετά αρχίζουν να παίζουν τα βιολιά. Το κομμάτι κορυφώνεται σε αρκετά σημεία αλλά δεν παύει να διατηρεί την folk αίσθησή του.

Το There And Back Again ακροβατεί μεταξύ μπαλάντας και εκρηκτικών blast beats, ένα ασυνήθιστο μείγμα για folk metal, πολύ πετυχημένο όμως στην προκειμένη περίπτωση. Στα δύο τελευταία κομμάτια του άλμπουμ πέφτει λίγο η ποιότητα αλλά δεν επηρεάζει την συνολική εικόνα του Wintersaga. Το Kind Under The Mountain είναι ένα ακόμα άσμα νάνων και μας προτρέπει να σηκώσουμε με περηφάνεια την γροθιά μας στο αέρα. Το We Were Warriors, είναι ένα υπέροχο κομμάτι για να κλείσει ο δίσκος. Υπέροχα χορωδιακά φωνητικά με ορχηστρική σύνθεση και αρκετά έγχορδα. Το headbanging είναι αναπόφευκτο στην διάρκειά του.

Το Wintersaga είναι μακράν το αγαπημένο μου άλμπουμ των Wind Rose μέχρι σήμερα, και θα είναι ένα το οποίο θα ακούω συνέχεια. Τα δύο κομμάτια τους που σου μένουν στο μυαλό και τα σιγομουρμουρίζεις σε όλη την διάρκεια της ημέρας είναι τα Drunken Dwarves και Diggy Diggy Hole, και τα υπόλοιπα όμως είναι ιδανικά για headbanging. Πιστεύω ότι θα αρέσουν πολύ στους φαν του folk/ power metal, και όχι μόνο, και αξίζει να τους ακούσετε ή και να τους δείτε από κοντά αν με το καλό έρθουν στην χώρα μας περιοδεία. 

Exit mobile version