LifeSteps.gr

Dragonforce: Extreme Power Metal review

Extreme Power Metal

Οι Dragonforce κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ που ονομάζεται Extreme Power Metal το 2019. Ο εν λόγω δίσκος είναι όνομα και πράγμα, πανίσχυροι metal ήχοι, κιθάρες να παίζουν μόνιμα σε ρυθμούς shredding και ξεσηκωτικά φωνητικά. 

AtomA: Skylight άλμπουμ

Ο μέγιστος κιθαρίστας τους και πολυαγαπημένος μας, ο Herman Li, δήλωσε ότι "το Extreme Power Metal άλμπουμ συνδυάζει και πάλι τα καλύτερα χαρακτηριστικά των DragonForce με έναν ακόμα μεγαλύτερο, πιο επικό τρόπο από ό,τι έχουμε κάνει ποτέ πριν". Δεν φαντάζεστε πόσο δίκιο έχει και το άλμπουμ τον επαληθεύει από το πρώτο κιόλας κομμάτι του, το "Highway To Oblivion".

Ακούγοντάς το θα απολαύσουμε επτά ένδοξα λεπτά σταδιακής οικοδόμησης ρυθμού, τρελά σολαρίσματα από τους Herman και Sam και μια θριαμβευτική κατάληξη που θα μας φτιάξει το κέφι. Σε αυτό, το πρώτο κιόλας τραγούδι του δίσκου, κάνουμε μια ενδιαφέρουσα διαπίστωση. Οι ήχοι από συνθεσάιζερ πάνε σύννεφο και είναι πανταχού παρόντες. Μην αναρωτηθείτε το γιατί, έπρεπε να το περιμένετε μαθαίνοντας ότι το γκρουπ συνεργάζεται με τον Coen Janssen, τον φοβερό keyboardιστα των Epica, της μπάντας συμφωνικού metal που επιμελήθηκε ένα από τα επικότερα κομμάτια που έχουμε ακούσει ποτέ, το Indigo.

Μετά την δυναμική εισαγωγή, μπαίνει το «Cosmic Power of the Infinite Shred Machine» και η ανάβαση στο βουνό του κεφιού συνεχίζεται. Ο Marc Hudson δίνει "τα ρέστα του", πιάνοντας ψηλές νότες με την φωνή του και θυμίζοντας έντονα τις επιρροές του από Kiske (Helloween) και Bach (SkidRow). Μέσα σε αυτό το απίθανο ακουστικό περιβάλλον εισβάλλουν ξαφνικά ήχοι από video games της χρυσής εποχής των 8 και 16 bits, θυμίζοντάς μας εξελιγμένες εκδόσεις των θρυλικών chiptunes και ταξιδεύοντάς μας αυτόματα σε πιο ευτυχισμένα χρόνια. 

Το "The Last Dragonborn" ρίχνει λίγο τους ρυθμούς, κλείνοντας προς την πλευρά της μπαλάντας, διανθισμένο με ανατολίτικους ήχους που μας υπενθυμίζουν υπέροχα την καταγωγή του Herman. Το "Heart Demolition" ξεκινά με ένα riff με ιλιγγιώδη ταχύτητα και μετά προσδίδει βάθος αλλάζοντας ταχύτητες, μια καλπάζοντας, μια επιβραδύνοντας.

Στο “Troopers Of The Stars” βγαίνει στο προσκήνιο ο ντράμερ Gee Anzalone, σφυροκοπώντας τα τύμπανά του με τέτοια λύσσα ώστε να συναγωνίζεται την επιτάχυνση των κιθάρων. Το “Razorblade Meltdown” συνεχίζει στο ίδιο δυναμικό μοτίβο και ακολουθεί το “Strangers” που αλλάζει το power metal σενάριο και το μεταφέρει σε classic rock μονοπάτια, γεμίζοντας μας συγκίνηση και νοσταλγία.

Το επόμενο κομμάτι του δίσκου ονομάζεται “In a Skyforged Dream” και μας ανεβάζει ξανά στα ουράνια του power metal, ταξιδεύοντας με πυραυλικές ταχύτητες. Το "Remembrance Day" αναδίδει κέλτικο μεγαλείο με την εισαγωγή της παραδοσιακής γκάιντας στο παιχνίδι και τους ηρωικούς στίχους. Ποτέ δεν περιμέναμε να ακούσουμε μια διασκευή του "My Heart Will Go On" από τους DragonForce αλλά την ακούσαμε και την ευχαριστηθήκαμε.

Insomnium: Heart Like a Grave review

Μπορεί ο Marc να μην συγκρίνεται με την Celine αλλά η ερμηνεία του και το μουσικό ταλέντο των συναδέλφων του μεταμόρφωσαν την πασίγνωστη μπαλάντα σε ένα αξιοπρεπέστατο power metal κομμάτι. Το Extreme Power Metal δεν είναι αποτέλεσμα μιας πρόχειρης κίνησης από πλευράς DragonForce για να ικανοποιήσουν τους οπαδούς τους αλλά μια προσεκτική διερεύνηση του είδους που υπηρετούν πιστά εδώ και δύο δεκαετίες αλλά και συγγενικών ειδών, χρησιμοποιώντας όλα τα εκφραστικά τους μέσα για να παράξουν ανεπανάληπτο μουσικό αποτέλεσμα.   

Exit mobile version