LifeSteps.gr

Γιατί ο Jimmy Page αρνήθηκε να παίξει στην νέα δουλειά του Ozzy

Jimmy Page

Όταν η ομάδα του Ozzy Osbourne κάλεσε τον Jimmy Page να εμφανιστεί στο επερχόμενο άλμπουμ του τραγουδιστή, ο θρύλος των Led Zeppelin δεν δέχτηκε την προσφορά. Ο Τσαντ Σμιθ, ο ντράμερ που είχε συνδεθεί με τον πλέον ολοκληρωμένο δίσκο του Osbourne, πρότεινε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Πέιτζ «δεν έπαιζε πολύ πια» και γι' αυτό δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση.

Fields of the Nephilim

Αλλά σε μια νέα συνέντευξη στο Ultimate Classic Rock, η προσεκτική συζήτηση του Page για ένα σόλο έργο φαινόταν να προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση: ότι εστίαζε σε ένα δικό του έργο το οποίο είχε κατά νου. «Υπάρχουν διάφορα πράγματα για τα οποία εργάζομαι», είπε. «Δεν είναι μόνο ένα πράγμα, είναι πολλά πράγματα, και δεν θέλω να δώσω ούτε έναν υπαινιγμό, γιατί αν το κάνεις… δίνεις ελπίδες, επικοινωνείς ένα συγκεκριμένο σχέδιο και μετά, αν δεν υλοποιηθεί, είναι σαν: Γιατί δεν κάνατε ένα σόλο άλμπουμ; Οπότε δεν θέλω να πω τι είναι αυτό που έχω σχεδιάσει, γιατί δεν θέλω να δώσω στους ανθρώπους την ευκαιρία να το παρερμηνεύσουν».

Μάλλον αναφερόταν σε αρκετές αναφορές τα τελευταία χρόνια που φαινόταν να υποδηλώνουν ότι επίκειται αλλαγή στην καριέρα του. Σε αρκετές περιπτώσεις την τελευταία δεκαετία, έχει πει ότι ήθελε να τον «δουν ότι παίζει» κιθάρα ξανά δημόσια και εγγυήθηκε ότι οι θαυμαστές θα «παίρνουν πράγματα από τον Jimmy Page».

AtomA: Skylight άλμπουμ

Το 2020 είπε ότι η πανδημία είχε ανανεώσει την αποφασιστικότητά του να επιστρέψει στη σκηνή. Ταυτόχρονα, προέκυψε μια άλλη ένδειξη γιατί μπορεί να απέρριψε την προσέγγιση του Osbourne. «Δεν θα είμαι ποτέ από εκείνους τους ανθρώπους που θα ηχογραφούν μόνοι τους και θα στέλνουν σε κάποιον ένα αρχείο», υποστήριξε. «Δεν ασχολήθηκα ποτέ με τη μουσική για να το κάνω αυτό, ήταν για να παίξουμε μαζί».

Παρόλο που ήθελε να κρατήσει τα χαρτιά του κλειστά, ο Πέιτζ όντως έδωσε κάποιες πληροφορίες στη νέα συνέντευξη. «Πραγματικά δεν μπορώ να σας πω τι θα είναι ο νέος δίσκος», είπε. «Θα το αφήσω στη φαντασία σας. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους θα μπορούσα να παρουσιάσω τον εαυτό μου αυτή τη στιγμή. Στην πραγματικότητα, όχι τώρα. Θα το επαναδιατυπώσω: μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα!».

Exit mobile version