LifeSteps.gr

Ακούγοντας AC/DC οι χειρούργοι δουλεύουν καλύτερα

AC/DC

Εάν χρειαστείτε ποτέ χειρουργική επέμβαση, φροντίστε να δώσετε στον χειρουργό σας μια λίστα τραγουδιών των αγαπημένων μας AC/DC, είναι πιθανό να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Archives Of Surgery και αποτυπώθηκε από την εφημερίδα The Sun, η ακρόαση δυνατής μουσικής σχεδόν διπλασίασε την ταχύτητα του χειρουργού που την ακούει, διατηρώντας παράλληλα την ακρίβειά του. Η μελέτη δείχνει ότι οι χειρουργοί που ακούνε τα τραγούδια "Highway To Hell" και "T.N.T" των AC/DC. μείωσαν τον χρόνο κοπής από τα 236 δευτερόλεπτα στα 139, ενώ αύξησαν την ακρίβειά τους περίπου κατά 5%. Η μελέτη έδειξε επίσης ότι οι γιατροί έραβαν τις πληγές περίπου 50% πιο γρήγορα ενώ άκουγαν το "Hey Jude" και το "Let It Be" των Beatles.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι τόσο το μαλακό ροκ όσο και το σκληρό ροκ μπορούν να βελτιώσουν τις χειρουργικές επιδόσεις», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Cui Yang από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης της Γερμανίας. "Για τη σκληρή ροκ μουσική, το θετικό αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα αισθητό όταν η μουσική παιζόταν σε υψηλή ένταση. Είναι πιθανό ότι η μουσική με υψηλή ρυθμικότητα θα μπορούσε να παρέχει ένα ρυθμό για να διατηρήσει την ταχύτητα της παράστασης και έτσι να βελτιώσει την απόδοση των εργασιών." Να το έχετε λοιπόν – η ροκ μουσική μπορεί να βοηθήσει κάποιον να σας σώσει τη ζωή (με έναν κυκλικό κόμβο).

Λογικό το βλέπω το γεγονός ότι ακούγοντας κάτι ρυθμικό να σου φτιάχνει το κέφι να δουλεύεις καλύτερα αλλά σε μια τέτοια δουλειά όπως του χειρουργού δεν το είχα στα υπόψη μου. Τι άλλο θα μάθουμε ακόμη δεν ξέρω. ​

Exit mobile version