LifeSteps.gr

Insurmountable και XCOM 2: Τα νέα δώρα από το Epic Games Store

Insurmountable and XCOM 2

Η Epic Games συνεχίζει, να μας κερνάει παιχνίδια μέσα από το ψηφιακό κατάστημά της και γι’ αυτό το επταήμερο έχουμε, να τσιμπήσουμε τα Insurmountable και ΧCOM 2.

Dexter Stardust: Adventures in Outer Space

Η εταιρεία προσπαθεί, να προσελκύσει κόσμο και να χτυπήσει σε δημοφιλία, αλλά και έσοδα, τη Valve και το Steam της. Η τακτική της να έρχεται σε συμφωνία με εταιρείες ανάπτυξης και να πουλάει αποκλειστικά από το κατάστημά της παιχνίδια, έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, έφερε μία νέα πραγματικότητα στον χώρο του PC gaming, που δυσαρέστησε έως και εξόργισε τους gamers.

Η Epic Games εξακολουθεί για ακόμη μία χρονιά, να μας τρατάρει σε εβδομαδιαία βάση , για να μας γλυκάνει και να μας κάνει, να περνάμε τακτικά από το μαγαζί της. Ποιος ξέρει… ίσως να δελεαστούμε και να αγοράσουμε και το κατιτίς! Η αλλαγή γίνεται κάθε Πέμπτη και το ίδιο συνέβη και στις 14 Απριλίου. Δύο παιχνίδια φιγουράρουν μάλιστα όλο καμάρι στην αρχική σελίδα του Epic Games Store κάτω από την ένδειξη Free Games!

Insurmountable: Ζήστε τις προκλήσεις της αναρρίχησης στο βουνό

Ας ξεκινήσουμε με το λιγότερο γνωστό Insurmountable, ένα Adventure/Simulation με roguelike στοιχεία, το οποίο αναπτύχθηκε από τη γερμανική ολιγομελή εταιρεία ByteRockers’ Games και κυκλοφόρησε με τη σφραγίδα της Daedalic Entertainment από το Steam στις 29 Απριλίου του 2021. Κοντεύει, να χρονίσει δηλαδή και στις 14 Απριλίου πέρασε στην έκδοση 2.0 μετά μία σημαντική ενημέρωση! Το βιντεοπαιχνίδι κοστίζει 19,99 ευρώ στην πλατφόρμα της Valve.

Το Insurmountable μας προκαλεί, να κατακτήσουμε τις κορυφές ψηλών βουνών. Η μορφή των βουνών και οι συνθήκες, που θα επικρατούν κατά τη διάρκεια της ανάβασης, θα διαφέρουν σε κάθε προσπάθειά μας και έτσι καμία αναρρίχηση δε θα μοιάζει με τις προηγούμενες.

Ένα playthrough ολοκληρώνεται επιτυχημένα με την κατάκτηση τεσσάρων κορυφών ή κόβεται απότομα με τραγικό τρόπο. Πριν ξεκινήσουμε κάθε περιπέτειά μας, θα επιλέξουμε τον χαρακτήρα μας ανάμεσα από τρεις ορειβάτες με διαφορετικές ικανότητες, τις οποίες και θα αναβαθμίζουμε στην πορεία.

Βασικά μελήματά μας θα είναι η παρακολούθηση των ενδείξεων για τα ζωτικά σημεία του χαρακτήρα, να μελετούμε τις καιρικές συνθήκες, να έχουμε μαζί μας τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά και να σχεδιάζουμε προσεκτικά τη διαδρομή, που θα ακολουθήσουμε. Ας έχουμε επιπλέον κατά νου, ότι στο Insurmountable η νύχτα διαδέχεται την ημέρα και το σκοτάδι θα δυσκολεύει το έργο μας. Δε θα λείπουν και τυχαία γεγονότα, όπως για παράδειγμα ξαφνικές χιονοθύελλες, συναντήσεις με άγρια ζώα και άλλες παρουσίες, ενώ κιβώτια, σπηλιές και αρχαία ερείπια κρύβουν αντικείμενα, που άφησαν πίσω τους άτυχοι ορειβάτες.

Θα βρείτε το Insurmountable στο Epic Games Store εδώ.

XCOM 2: Ελευθερώστε τη Γη από τους εξωγήινους

Το επόμενο δώρο δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις… Είναι το XCOM 2, το δεύτερο μέλος της σειράς XCOM, μετά την αναβίωσή της από την αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης Firaxis Games και την 2K Games.

Όπως και το XCOM: Enemy Unknown, το οποίο κυκλοφόρησε το 2012 και είναι remake του κλασικού πλέον X-COM: UFO Defense, έτσι και το XCOM 2 ανήκει στο Turn-based Tactical είδος. Το XCOM 2 διατέθηκε για PC τον Φεβρουάριο του 2016, για να ακολουθήσουν τα PlayStation 4 και Xbox One και μερικά χρόνια μετά το Nintendo Switch και οι συσκευές με λειτουργικά συστήματα Android και iOS.

20 χρόνια μετά τα γεγονότα του XCOM: Enemy Unknown, οι εξωγήινοι έχουν κατακτήσει πλέον μεγάλο τμήμα της Γης και εξουσιάζουν τους ανθρώπους. Η στρατιωτική οργάνωση XCOM συνεχίζει, να προβάλει όμως αντίσταση κάτω από τις διαταγές μας και να μάχεται σε όλη την υδρόγειο για την ελευθερία του ανθρωπίνου είδους.

Με στρατηγικές κινήσεις, εκμεταλλευόμενοι τις ικανότητες και τα όπλα των μονάδων μας, καθώς και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε level, όπως τη μορφολογία του εδάφους και τις θέσεις των κτιρίων, θα αντιμετωπίσουμε διάφορους τύπους εχθρών σε turn-based μάχες και θα φέρουμε εις πέρας ένα πλήθος αποστολών. Αρκετές από αυτές, μας θέτουν χρονικό όριο.

Θα βρείτε το XCOM 2 στο Epic Games Store εδώ.

Προσθέστε στη συλλογή σας τα Insurmountable και XCOM 2 έως και τις 21 Απριλίου και πριν το ρολόι δείξει 18:00, γιατί το Amnesia: Rebirth και το Riverbond θα πάρουν μετά σειρά.

Exit mobile version