LifeSteps.gr

Dexter Stardust: Adventures in Outer Space

Dexter Stardust: Adventures in Outer Space

Όταν παρακολούθησα για πρώτη φορά την Πολίτικη Κουζίνα, μπήκα αμέσως μετά την έξοδό μου από τον κινηματογράφο στο πρώτο εστιατόριο, που βρήκα μπροστά μου, για να καταβροχθίσω μεζεδάκια. Δε γινόταν αλλιώς! Η θέα όλων εκείνων των λαχταριστών εδεσμάτων στη νοσταλγική ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, μου είχε ανοίξει την όρεξη. Το κωμικό Point and Click Adventure, Dexter Stardust: Adventures in Outer Space, από την αναπτυξιακή ομάδα Dexter Team Games, είχε παρόμοιες παρενέργειες εξαιτίας των δεκάδων αναφορών στην tex-mex κουζίνα.

Η Dexter Team Games αποτελείται στην ουσία από ένα άτομο. Ο Jeremy Fryc ξεκίνησε, να εργάζεται το 2012 πάνω στο Dexter Stardust: Adventures in Outer Space. Γοητευμένος από τη σειρά Monkey Island και το Day of the Tentacle της LucasArts δε δυσκολεύτηκε, να επιλέξει το είδος στο οποίο θα ανήκε η δημιουργία του. Ο ίδιος δεν είχε καταπιαστεί προηγουμένως με την ανάπτυξη παιχνιδιών, πόσο μάλλον με όλους τους τομείς της!

Η κύρια επαγγελματική ασχολία του ήταν η σύνθεση μουσικής και έμενε στη Δομινικανή Δημοκρατία, τη χώρα της Καραϊβικής θάλασσας με τα Ισπανικά ως επίσημη γλώσσα. Ο Jeremy Fryc, ο οποίος ζει πλέον στη Φλόριντα, έκανε τρεις καλούς φίλους στον τότε τόπο διαμονής του: ο Munk Alejandro, η Lola Mendez και ο Alec Corday του παρείχαν ιδέες για την εμφάνιση βασικών χαρακτήρων και δάνεισαν και τις φωνές τους σε αυτούς.

Andro Dunos II

Έχουμε εδώ το πρώτο βιντεοπαιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Dexter Stardust, έναν φαινομενικά ανέμελο, οπωσδήποτε επιπόλαιο και με τρελή αδυναμία στα τάκος τύπο. Συμβιβάζεται πότε πότε με μπουρίτος ή νάτσος! Το Dexter Stardust: Adventures in Outer Space χωρίζεται σε πέντε επεισόδια, τα οποία και μπορούμε να παίξουμε ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Είναι όλα τους ανοιχτά από την αρχή, πωλούνται μαζί και η συνολική διάρκειά τους κυμαίνεται στις 5 με 6 ώρες.

Κάθε επεισόδιο έχει τον τίτλο και το εξώφυλλό του, που παραπέμπουν σε χαμηλού κόστους ταινίες επιστημονικής φαντασίας των δεκαετιών του '50 και του '60, παλιά κόμικς και μυθιστορήματα, καθώς και σειρές κινουμένων σχεδίων, όλα τους πηγές έμπνευσης για τον Jeremy Fryc. Αυτό δε σημαίνει, ότι τα επεισόδια δε συνδέονται μεταξύ τους ή δεν υπάρχει συνοχή στην ιστορία! Το τέλος του πέμπτου επεισοδίου μας αφήνει πάντως με μία εκκρεμότητα, που θα διευθετήσουμε στη συνέχεια.

Το Dexter Stardust: Adventures in Outer Space κυκλοφόρησε για PC και το Nintendo Switch στις 3 Μαρτίου του 2022. Ανακοινώθηκε μόλις ένα μήνα μετά, ότι το δεύτερο μέρος θα τιτλοφορείται Dexter Stardust: Returns to Outer Space και αναμένεται πιθανότατα μέσα στο 2023. Η σελίδα του στο Steam είναι ήδη έτοιμη Ο Jeremy Fryc αλλάζει ρότα, εγκαταλείποντας το είδος των Point and Click Adventures και σκαρώνει αυτή τη φορά ένα 2D Action-Adventure σε στιλ αλά SNES, που δε θα υποστηρίζει καν τη χρήση πληκτρολογίου και ποντικιού!

Ας περάσουμε όμως τώρα στην ιστορία του αντικειμένου αυτής της παρουσίασης… Ο Dexter και ο θείος του, ο οποίος δεν αποχωρίζεται ποτέ το σομπρέρο του, μένουν εδώ και περίπου 20 χρόνια σε μία αποικία ανθρώπων στον Άρη. Μην φαντάζεστε στο μέλλον την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη με βάση τα όσα έχετε δει σε φωτογραφίες της NASA, μιας και δε διαφέρει σχεδόν σε τίποτα από τη Γη, όπως την γνωρίζουμε εμείς σήμερα!

Ο Dexter γεννήθηκε στη Γη και ζούσε εκεί με τη μητέρα και τον πατέρα του, αλλά έφυγε λίγα λεπτά πριν από την καταστροφή με τον θείο του. Οι Vreesians, οι κάτοικοι του μακρινού Planet X, προκάλεσαν μία τεράστια πυρηνική έκρηξη, αφανίζοντας το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και κάθε μορφή ζωής πάνω στον πλανήτη μας. Πιστεύεται, ότι οι γονείς του Dexter ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους, που χάθηκαν την αποφράδα ημέρα, και γι’ αυτό ο ήρωάς μας μισεί οτιδήποτε έχει σχέση με τους κακούς της υπόθεσης.

Ο χαρακτήρας μας εργάζεται πλέον ως πωλητής στην επιχείρηση του θείου του. Πετάει από πλανήτη σε πλανήτη, για να προωθήσει εμπορεύματα και να παραδώσει παραγγελίες. Δρομολόγια Αφροδίτη-Άρης όπως Παγκράτι-Κυψέλη, ένα πράμα!

Football Manager tips για την ελληνική Superleague

Ο Dexter συνεργάζεται πάντα με την Aurora, μία επιδέξια πιλότο και ικανή μηχανικό με κοινό παρελθόν. Ήταν κι εκείνη παιδάκι, όταν απομακρύνθηκε άρον άρον από τη Γη. Σε ένα ταξίδι για επαγγελματικούς πάντα λόγους, οι δυο τους θα έχουν μία αναπάντεχη συνάντηση με ένα ρομπότ από τον Planet X, που θα φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές τους.

Το Dexter Stardust: Adventures in Outer Space έχει τα πάντα: διαστημικά ταξίδια, καταδύσεις στον βυθό της θάλασσας, τηλεμεταφορές, τρομερά και φοβερά τέρατα, εξωγήινους που καταστρώνουν σατανικά σχέδια, συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές και αξιολάτρευτους χαρακτήρες οι οποίοι προσφέρουν γέλιο με το σουλούπι, τις ατάκες και τα καμώματά τους. Οι αναφορές σε τρόπους διασκέδασης του παρελθόντος, που τα άτομα μιας κάποιας ηλικίας αγαπάμε, να συναντάμε στα παιχνίδια, δε λείπουν!

Όλα αυτά τα βιώνουμε, παίζοντας ένα τυπικό Point and Click Adventure με καλογραμμένους και καθόλου κουραστικούς διαλόγους, αλληλοεπιδρώντας με σημεία στον χώρο και ανθρώπινα και άλλα όντα, συλλέγοντας αντικείμενα, που προστίθενται στο μεγάλης χωρητικότητας και εύχρηστο inventory και λύνοντας βεβαίως γρίφους.

Οι γρίφοι αποτελούν ένα σημαντικότατο κομμάτι στο Dexter Stardust: Adventures in Outer Space. Το επίπεδο δυσκολίας τους είναι σχετικά χαμηλό στα δύο πρώτα επεισόδια, αλλά ανεβαίνει αρκετά στη συνέχεια, καθώς πολλές περιοχές μας περιμένουν, να τις εξερευνήσουμε και έχουμε να διαχειριστούμε έναν σημαντικό αριθμό αντικειμένων στο inventory.

Re:BF: Κριτική βιντεοπαιχνιδιού

Η όποια δυσκολία δε μου προκάλεσε σε καμία περίπτωση εκνευρισμό ή την ανάγκη, να καταφύγω σε οδηγούς. Οι λύσεις προκύπτουν τελικά από τους διαλόγους, τις περιγραφές και μία τοποθεσία-έκπληξη, που δε θα μαρτυρήσω. Η λίστα με τις αποστολές, που έχουμε να φέρουμε εις πέρας και προβάλλουμε ανά πάσα στιγμή στην οθόνη μας με το πάτημα ενός κουμπιού, δε μας αφήνει επιπλέον, να πηγαίνουμε στα τυφλά.

Πιστεύω για όλους τους παραπάνω λόγους, ότι το Dexter Stardust: Adventures in Outer Space είναι ιδανικό για τους αρχάριους στο είδος και τους παίκτες σχεδόν όλων των ηλικιών, που θέλουν να απολαύσουν μία ευχάριστη ιστορία και κωμικές καταστάσεις, χωρίς να κολλούν κάθε λίγο και λιγάκι στην επίλυση γρίφων.

Το Dexter Stardust: Adventures in Outer Space διαθέτει όλα εκείνα τα συστατικά, που θα σας κάνουν, να διασκεδάσετε. Αν και μιλάμε για τη δημιουργία μιας μικρής πρωτοεμφανιζόμενης αναπτυξιακής ομάδας, η ποιοτική δουλειά φαίνεται από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Θεωρώ την αρχική τιμή στα 9,99 ευρώ κάτι παραπάνω από λογική, μιας και η διάρκεια είναι και ικανοποιητική. Δύσκολα βρίσκει κάποιος στις ημέρες μας Adventure με το gameplay του να υπερβαίνει τις 2 και 3 ώρες, να προσφέρει πάνω από 100 όμορφες σχεδιασμένες στο χέρι οθόνες για εξερεύνηση και φωνές για όλους τους χαρακτήρες!

*To Dexter Stardust: Adventures in Outer Space για το Nintendo Switch προσφέρθηκε από τη Flynn’s Arcade.​

Exit mobile version