LifeSteps.gr

Δύο παίκτες μία οθόνη: Τα 3 καλύτερα 2-players παιχνίδια στο Playstation

2-players

Όλοι μας εν έτει 2022 μπορούμε να αναλογιστούμε τη σημασία και τον αντίκτυπο που έχουν οι κονσόλες παιχνιδιών στον τομέα της διασκέδασης. Η πιο διαδεδομένη από αυτές τις κονσόλες είναι αναμφίβολα το Playstation. Ειδικά τώρα που βγήκε το Playstation 5 όλο και περισσότεροι άνθρωπο από κάθε γωνιά του πλανήτη αφιερώνουν ώρες μπροστά σε μία οθόνη «αγκαλιά» με τα αγαπημένα τους παιχνίδια.

Όμως, αυτό που πραγματικά μας διασκεδάζει είναι η αλληλεπίδραση με άλλους παίκτες. Από μικροί απολαμβάναμε και μοιραζόμασταν ξεχωριστές στιγμές με κάποιον φίλο κάνοντας το παιχνίδι μας πιο διασκεδαστικό. Με αφορμή λοιπόν το παραπάνω, σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα 3 καλύτερα 2-players παιχνίδια στο Playstation. Σίγουρα αξίζει να τους δώσετε μία ευκαιρία.

1. It Takes Two: Ένα από τα καλύτερο 2-players παιχνίδια στο Playstation που υπάρχει
Το It Takes Two είναι ένα platform 2-players game περιπέτειας. Μάλιστα, απέσπασε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το βραβείο του καλύτερου παιχνιδιού της χρονιάς για το 2021. Το παιχνίδι παρέχει τη δυνατότητα στους παίκτες να αναλάβουν ο καθένας έναν από τους δύο χαρακτήρες για να ξεκινήσουν αυτό το μαγικό ταξίδι παίζοντας σε split-screen. Παρακάτω θα δούμε τα σημαντικότερα στοιχεία που έχουν προσδώσει απίστευτη ποιότητα στο παιχνίδι και θα σας τραβήξουν το ενδιαφέρον.

Αρχικά, δε θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε παραλείποντας τα γραφικά του παιχνιδιού. Το It Takes Two είναι χάρμα ιδέσθαι από άποψη γραφικών. Οι εικόνες και τα χρώματα που προσφέρει το παιχνίδι σε κάθε διαφορετική πίστα είναι πραγματικά μαγικά. Συν τοις άλλοις, οι χαρακτήρες που μπορείς να επιλέξεις, καθώς και οι αντίπαλοι που αντιμετωπίζεις, όπως τα μποσάκι κλπ, είναι και αυτά καλοσχεδιασμένα.

Steelrising: Αναβολή για το Action RPG της Spiders

Το πιο «δυνατό» βέβαια κομμάτι και σημείο αναφοράς του It Τakes Two δε θα λέγαμε ότι είναι τα γραφικά. Αυτό που θα σας τραβήξει το ενδιαφέρον να παίξετε το παιχνίδι είναι η ιστορία και το μήνυμα που δίνει για τις ανθρώπινες σχέσεις. Ειδικότερα, το It Takes Two αφορά σε μία οικογένεια. Ο πατέρας και η μητέρα αυτής της οικογένειας αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα στη σχέση τους, τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν μετά τη «δοκιμασία», στην οποία τους βάζει το παιδί τους.

Οι γονείς μετατρέπονται σε μικρά ανθρωπάκια και έρχονται αντιμέτωποι με «κακά» μποσάκια, όπως η εργαλειοθήκη και η ηλεκτρική σκούπα του σπιτιού, έως ότου βρουν τον τρόπο να επιστρέψουν στο πραγματικό τους μέγεθος και κατ’ επέκταση στην πραγματική τους ζωή. Μέσα από αυτήν την περιπέτεια των γονιών οι παίκτες λαμβάνουν το σημαντικό μήνυμα ότι όλα τα εμπόδια μπορούμε να τα ξεπεράσουμε, αρκεί να συνεργαζόμαστε και να εκτιμούμε την αγάπη που έχουμε μεταξύ μας.

FIFA Ultimate Team: Τα κακώς κείμενα του

Πέραν αυτού του εκπληκτικού μηνύματος που μπορούμε να λάβουμε παίζοντας τα παιχνίδι, άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι το παιχνίδι είναι κάθε άλλο παρά μονότονο. Συγκεκριμένα, σε κάθε πίστα ο κάθε ένας από τους χαρακτήρες έχει ένα διαφορετικό «όπλο», προκειμένου να το χρησιμοποιήσει συνεργατικά με τον άλλον και να καταφέρουν και οι δύο να ολοκληρώσουν την πίστα. Βάσει αυτού, μία καλή πρόταση είναι οι παίκτες να ξαναπαίξουν το παιχνίδι αφού το ολοκληρώσουν επιλέγοντας διαφορετικό χαρακτήρα.

Κάτι τελευταίο που χρήζει προσοχής, καθώς είναι πολύ ενδιαφέρον για τους παίκτες είναι τα διάφορα minigames. Ειδικότερα, καθώς παίζουν σε κάποιο level οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και ορισμένα απίστευτα διασκεδαστικά minigames (όπως το rodeo, η διελκυστίνδα κλπ). Σημειωτέον ότι τα minigames αυτά μπορείτε να τα παίξετε οποιαδήποτε στιγμή, εφόσον ολοκληρώσετε το παιχνίδι. Συνολικά, το It Takes Two έχει εξαιρετικά στοιχεία που δικαίως το κατατάσσουν στην κατηγορία με τα καλύτερα 2-players παιχνίδια στο Playstation.

2. A Way Out: Το παιχνίδι που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό
Όλοι λίγο ή πολύ έχουμε αφιερώσει χρόνο στο να παίζουμε παιχνίδια τύπου Uncharted. Τα παιχνίδια αυτά έχουν συνήθως ωραία γραφικά, εύκολο gameplay και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Ένα τέτοιου είδους παιχνίδι είναι και το A Way Out. Το A Way Out δημιουργήθηκε και αυτό (όπως και το It Takes Two) από την Hazelight Studios, πράγμα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι άλλους άσους στο μανίκι μπορεί να κρύβει αυτή η εταιρεία.

Το παιχνίδι αυτό λοιπόν είναι ένα third-person παιχνίδι δράσης και περιπέτειας. Ξεκινά δείχνοντάς μας σκηνές από μία φυλακή. Συγκεκριμένα, εστιάζει σε δύο χαρακτήρες, τον Leo και τον Vincent. Ουσιαστικά, ο κάθε παίκτης επιλέγει ένας από αυτούς τους χαρακτήρες που εκτίουν την ποινή τους για ξεχωριστό λόγο ο καθένας στη συγκεκριμένη φυλακή.

Hell is Us: Θα εξερευνήσουμε τη σκοτεινή πλευρά μας!

Το παιχνίδι είναι εξαιρετικό, διότι παρά το ότι είναι ένα split-screen παιχνίδι, παρέχει τη δυνατότητα στους παίκτες να βρίσκονται στο ίδιο μέρος, αλλά σε διαφορετικό σημείο.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό είναι αναμφίβολα το story του παιχνιδιού. Είναι γενικότερα πολύ ωραίο το να παίζεις και παράλληλα να παρακολουθείς μία ιστορία που κρατεί από το παρελθόν και φέρνει τους δύο χαρακτήρες κοντά.

Συγκεκριμένα, το παιχνίδι έχει μερικά throwbacks, τα οποία σου δείχνουν ουσιαστικά το τι συνέβη στον κάθε χαρακτήρα και βρέθηκε στη φυλακή και σου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους και οι δύο χαρακτήρες έχουν μένος απέναντι σε ένα πρόσωπο, από το οποίο θέλουν πάρουν εκδίκηση.

Η ιστορία και το παιχνίδι γενικότερα αφορά στο πώς θα συνεργαστούν οι δύο παίκτες προσπαθώντας να βοηθήσουν τον Leo και τον Vincent να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους. Παρόλα αυτά, το παιχνίδι επιφυλάσσει ένα plot twist τέλος που θα σας κάνει να καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι άξιζε 100% ο χρόνος που αφιερώσατε παίζοντας.

3. Overcooked: Ένα παιχνίδι που παρά τη χαμηλή δημοτικότητά του αποτελεί ένα από τα καλύτερα 2-players παιχνίδι στο Playstation
Το Overcooked για πολλούς εκεί έξω δε θα έπρεπε να ανήκει στη λίστα με τα 3 καλύτερα 2-players παιχνίδια στο Playstation. Παρά ταύτα, είναι ίσως ένα από τα πιο διασκεδαστικά videogames που υπάρχουν. Σημειωτέον ότι κυκλοφορεί και η δεύτερη έκδοση του παιχνιδιού, δηλαδή το Overcooked 2, στο οποίο έχουν προστεθεί καινούριες πίστες.

Η διαφορά του Overcooked με τα προαναφερθέντα παιχνίδια είναι ότι δεν παίζεται σε split-screen. Καθένας από τους δύο παίκτες επιλέγει έναν σεφ, με τον οποίο θα πορεύεται στα διάφορα levels του παιχνιδιού. Να πούμε εδώ πως το ποιον σεφ θα διαλέξει ο κάθε παίκτης δεν επηρεάζει σε κάτι το παιχνίδι, αφορά δηλαδή σε αισθητικούς λόγους.

Όπως υποδηλώνει και το όνομα, το Overcooked είναι ένα παιχνίδι μαγειρικής. Ο κάθε ένας από τους δύο σεφ αναλαμβάνει τα καθήκοντά του μέσα στην κουζίνα κάθε διαφορετικού επιπέδου. Το ενδιαφέρον σε αυτό το παιχνίδι είναι το ότι οι παίκτες πρέπει να έχουν μία τέλεια συνεργασία για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις απαιτήσεις της κάθε πίστας, έτσι ώστε να μαζέψουν τα απαραίτητα αστεράκια και να μπορέσουν να πάνε στην επόμενη.

Capcom Arcade 2nd Stadium: Μία νέα ρετρό συλλογή!

Ωστόσο, το να περάσεις κάποιες πίστες δεν είναι τόσο απλό. Οι μάγειρές μας καλούνται σε κάποιες πίστες να ετοιμάσουν και να σερβίρουν το φαγητό που τους ζητείται, ενώ μετακινούνται οι πάγκοι. Επίσης, σε άλλες πίστες πρέπει να «ακροβατήσουν» σε ορισμένα κομμάτια γης, έτσι ώστε να καταφέρουν να μαγειρέψουν το φαγητό χωρίς να καούν από τη λάβα.

Το Overcooked γενικά είναι ένα απλό παιχνίδι που προσφέρει αμέτρητο γέλιο. Είναι ιδανικό για συγκατοίκους, ζευγάρια, ακόμη και για συναδέλφους, οι οποίοι τόσο στην πραγματική ζωή όσο και στο παιχνίδι καλούνται να μοιράσουν σωστά τις δουλειές τους και να συνεργαστούν άψογα. Η δουλειά και η διασκέδαση είναι κάτι που συνδυάζεται απόλυτα στο εν λόγω παιχνίδι.

Cook Serve Forever: Θα γίνουμε βασίλισσα της κουζίνας;

Άξια αναφοράς
Γενικά, υπάρχουν αρκετά παιχνίδια για δύο παίκτες στο Playstation. Τα παραπάνω απλά θα μπορούσαμε να πούμε βάσει προσωπικών εκτιμήσεων ότι είναι τα 3 καλύτερα 2-players παιχνίδια, αν ψάχνετε για ωραία μηνύματα, ωραία πλοκή ή απλά κάτι που θα σας προκαλέσει απίστευτα πολύ γέλιο.

Στα άκρως διασκεδαστικά 2-players παιχνίδια συγκαταλέγονται επίσης και τα sportgames. Το FIFA, το NBA 2K, το Formula 1, ακόμη και το UFC θα σας χαρίσουν αμέτρητες ώρες γέλιου. Αν πάλι ψάχνετε για κάτι εύκολο από άποψη gameplay πιο «βαρύ» από άποψη ψυχολογίας, είναι καλό να ρίξετε μία ματιά στο Unravel 2. Όπως και να χει, να θυμάστε πάντα ότι τα videogames είναι εδώ για να μας κάνουν να περνάμε διασκεδαστικά τον χρόνο μας και να μοιραζόμαστε στιγμές. Τίποτα παραπάνω.​

Exit mobile version