LifeSteps.gr

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Είχα την χαρά να πάρω στα χέρια μου το ολοκαίνουριο Lego Star Wars: The Skywalker Saga. Επειδή είμαι φαν της σειράς και των ταινιών βεβαίως ενθουσιάστηκα και έτρεξα να το εγκαταστήσω στον δίσκο μου τάχιστα. Έχοντας στην διάθεση μου ένα πλήθος ταινιών αλλά και των υπολοίπων παιχνιδιών αυτού του υπέροχου franchise ότι και να περιγράψω θα είναι λίγο μπροστα στην αγάπη που τρέφω γι' αυτήν την σειρά. Πάμε παρακάτω στο ψητό τώρα που είναι μια όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική κριτική μπορώ να κάνω για το εν λόγω παιχνίδι.

Είναι πάντα συναρπαστικό όταν η Lucasfilm και η Disney ενώνουν τις δυνάμεις τους και αφήνουν ελεύθερους τους δημιουργούς βιντεοπαιχνιδιών να φτιάχνουν έναν τίτλο όπως ακριβώς τον θέλουν, διασκεδάζοντας αφάνταστα στην πορεία. Αυτό ακριβώς έχουν κάνει τα υπέροχα παιχνίδια Lego Star Wars στο παρελθόν και με μεγάλη επιτυχία. Το Lego Star Wars: The Skywalker Saga, το νεότερο παιχνίδι της σειράς, συνεχίζει αυτή την παράδοση και μας καλεί να ξεκαρδιστούμε με τα καμώματα των "μάγων" (Τζεντάι-Σιθ) του διαστήματος και τις χαριτωμένες φιγούρες που μιλάνε με τις χαρακτηριστικές ατάκες της σειράς, αλλά το κάνει τώρα σε μια άγνωστη μέχρι τώρα κλίμακα. Το τελικό αποτέλεσμα: ένα από τα καλύτερα παιχνίδια Star Wars που έχουμε παίξει ποτέ.

Το Lego Star Wars: The Skywalker Saga, ένα παιχνίδι που είναι εξίσου εντυπωσιακό με τον βαρύγδουπο τίτλο του, δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους της εταιρείας ανάπτυξης TT Games. Πριν προχωρήσω περισσότερο στο πόσο μου άρεσε, θέλω να αναφέρω ότι θα ήμουν ευτυχής να περιμένω άλλους έξι μήνες ή περισσότερο για αυτό το παιχνίδι, ακόμα και μετά από όλες τις καθυστερήσεις, αν μπορούσαν οι προωραμματιστές να διορθώσουν τα μικροπροβλήματα που παρατηρούμε και να εμπλουτίσουν τον τίτλο με έξτρα περιεχόμενο.

Sifu review

Όπως αναφέρθηκε από το πασίγνωστο gaming portal Polygon νωρίτερα φέτος, αυτό το παιχνίδι Lego δημιουργήθηκε από μια δημιουργική ομάδα που αναγκάστηκε να δουλέψει κάτω από ανθυγιεινό φόρτο εργασίας και πολύ έντονο στρες και της οποίας, τα έντονα παράπονα, συχνά παραμεριζόντουσαν από το διοικητικό προσωπικό. Εμείς βλέπουμε ένα βιντεοπαιχνίδι τόσο χαριτωμένο και διασκεδαστικό και νομίζουμε ότι αυτοί που το δημιούργησαν δούλεψαν στο εργοστάσιο σοκολάτας του Γουίλι Γουόνκα, υπό τους ήχους ευχάριστης μουσικής, με όλους να γελούν και να έχουν παιχνιδιάρικη διάθεση,  δημιουργώντας τις χιουμοριστικές σκηνές της σειράς.

Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα φυσικά, και παρόλο που δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται άσχημα επειδή απολαμβάνουν αυτό το παιχνίδι, εκτιμώ και σέβομαι επίσης τους ανθρώπους που αποφασίζουν να μην το παίξουν, δίνοντας ένα μήνυμα στην διοίκηση της TT Games. Είναι μια άσχημη κατάσταση και η TT Games πρέπει να την αποφύγει στο μέλλον για χάρη των δικών της προγραμματιστών.

Galactic Civilizations 2 review

Εάν αποφασίσετε να παίξετε το Skywalker Saga, θα ανακαλύψετε ότι είναι ένα τεράστιο παιχνίδι. Καλύπτει και τις εννέα ταινίες, από το Phantom Menace έως το Rise of Skywalker. Κάθε επεισόδιο περιλαμβάνει πέντε επίπεδα και μια περιοχή ανοιχτού κόσμου ανάμεσα σε κάθε μεγαλύτερο σκηνικό, με τα περισσότερα επεισόδια να χρειάζονται περίπου δύο έως τρεις ώρες για να ολοκληρωθούν, με την προϋπόθεση ότι δεν σας αποσπούν την προσοχή τα απειράριθμα συλλεκτικά αντικείμενα και τα κρυμμένα παζλ. Καθώς ολοκληρώνετε τα επίπεδα και προχωράτε στην ιστορία, ξεκλειδώνετε περισσότερες τοποθεσίες για επίσκεψη στην ελεύθερη λειτουργία (free mode) του παιχνιδιού που εκτείνεται σε γαλαξίες.

Στο εν λόγω mode, μπορείτε να έχετε στην ομάδα σας μια ποικιλία χαρακτήρων του Star Wars και να ξεκλειδώσετε περιοχές που δεν ήταν προσβάσιμες στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας χαρακτήρες που ξεκλειδώθηκαν κατά τη διάρκεια των αποστολών του βασικού σεναρίου. Με περισσότερους από 275 χαρακτήρες και 20+ πλανήτες να ανακαλύψετε, μπορείτε πολύ εύκολα να δείτε τον εαυτό σας να ξοδεύει δεκάδες ώρες, ψάχνοντας εξονυχιστικά κάθε υπέροχο, τεράστιο περιβάλλον, λύνοντας κάθε παζλ και συλλέγοντας όλα τα κρυμμένα τούβλα. 

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι μιλάμε για ένα τρομερά εθιστικό παιχνίδι με χιούμορ που θα σας κάνει να κρατάτε την κοιλιά σας από τα γέλια, με πολύ αγαπημένους χαρακτήρες για πρωταγωνιστές και με απλοικά game mechanics. Ο εθισμός προκαλείται από την ικανοποίηση της εσωτερικής μας ανάγκης για πολλαπλασιασμό. Καταστρέφουμε τα πάντα μετατρέποντάς τα σε τούβλα και θέλουμε ολοένα και περισσότερα, όσο βλέπουμε τον αριθμό τους να αυξάνει αλματωδώς στο inventory μας. Το Lego Star Wars: The Skywalker Saga είναι ένας τίτλος που δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείτε εύκολα. 

Exit mobile version