LifeSteps.gr

Η Microsoft ετοιμάζεται να τοποθετήσει διαφημίσεις σε δωρεάν παιχνίδια του Xbox

Microsoft

Η Microsoft σκέφτεται να βάλει περισσότερες διαφημίσεις μέσα στα παιχνίδια της που δίνει δωρεάν στις αγαπημένες μας κονσόλες τα Xbox. Μια είδηση που μάθαμε λέει ότι η εταιρεία θέλει να επιτρέψει στους διαφημιστές να τοποθετούν διαφημίσεις στα παιχνίδια που διανέμει δωρεάν στα Xbox Live και Xbox Game Pass.

Paris Games Week 2022: Η επιστροφή!

Το Business Insider αναφέρει ότι αυτό το νέο πρόγραμμα θα προσθέσει περισσότερα παιχνίδια (στα δωρεάν εννοεί) στα οποία θα μπορούν να διαφημίζονται οι εταιρίες και θα επιτρέπει σε περισσότερους δημιουργούς βιντεοπαιχνιδιών να πουλάνε διαφημιστικό χώρο ώστε να βγάζουν κάποιο κέρδος από την όλη υπόθεση. Οι πληροφορίες μέχρι τώρα αναφέρουν ότι αυτές οι διαφημίσεις θα μπορούσαν να εμφανίζονται ως πινακίδες σε ένα παιχνίδι με μηχανάκια η αυτοκίνητα για παράδειγμα.

Το Insider δεν έμαθε αν υπάρχουν άλλες επιλογές, όπως διακοσμητικά αντικείμενα για χαρακτήρες σε παιχνίδια τύπου The Sims για παράδειγμα. Σύμφωνα με την έκθεση, η Microsoft μπορεί να μην ενδιαφέρεται να περιορίσει τα έσοδα από διαφημίσεις εντός του παιχνιδιού. Αντίθετα, τα έσοδα που θα παραχθούν από την όλη διαδικασία θα μοιράζονται μεταξύ των δημιουργών των εκάστοτε παιχνιδιών και της διαφημιστικής εταιρίας που τις τοποθετεί μέσα στο παιχνίδι.

Ruined King review

Μία από τις πηγές του Business Insider πιστεύει ότι η Microsoft θέλει να δώσει περισσότερες ευκαιρίες για να κερδίσουν χρήματα οι δημιουργοί βιντεοπαιχνιδιών, τα οποία προσφέρει στο κοινό της δωρεάν. Οι πηγές τους λένε επίσης ότι η Microsoft ανησυχεί για τον τρόπο που θα μπαίνουν αυτές οι διαφημίσεις στα παιχνίδια. Λένε ότι η Microsoft θα θέλει να δημιουργήσει μια αγορά όπου μόνο συγκεκριμένες και επιλεγμένες επώνυμες εταιρίες θα μπορούν να τοποθετούν διαφημίσεις, με τρόπο που να μην αλλοιώνει το παιχνίδι και να μην εκνευρίσει και τους χρήστες βεβαίως.

Σε σχόλιο στο Business Insider, ένας εκπρόσωπος της Microsoft δεν επιβεβαίωσε τις παραπάνω φήμες. Ο εκπρόσωπος είπε ότι η Microsoft «ψάχνει πάντα τρόπους για να βελτιώσει την εμπειρία για παίκτες και προγραμματιστές, αλλά δεν έχουμε τίποτα άλλο να μοιραστούμε». Το Xbox επιτρέπει επί του παρόντος ορισμένες μορφές διαφήμισης στα παιχνίδια του. Υπάρχουν ήδη διαφημίσεις στον πίνακα ελέγχου του Xbox.

Galactic Civilizations 2 review

Και οι διαφημίσεις μέσα στα παιχνίδια δεν είναι κάτι που θα το δούμε για πρώτη φορά, αν και δεν απολαμβάνουν πάντα την θετική ανταπόκριση του κοινού. Δείτε τις αντιδράσεις των παικτών στις διαφημίσεις του παιχνιδιού UFC 4 της Electronic Arts. Είναι μια δύσκολη απόφαση για τη Microsoft. Η έκθεση λέει ότι το σχέδιο θα υλοποιηθεί μέσα στην χρονιά που διανύουμε και θα δούμε αν και πώς θα εξελιχθεί στη πορεία.

Exit mobile version