LifeSteps.gr

Ganryu 2 review

Ganryu 2

Μου έδωσε κάποιος το Ganryu 2 και αποφάσισα να ασχοληθώ. Τα παιχνίδια της κονσόλας Neo Geo, μπορεί να δείχνουν παλιάς σχολής, εξακολουθούμε να τα λατρεύουμε όμως μετά από δεκαετίες και είναι ωραίο να βλέπεις την εταιρία Pixelheart να εξασφαλίζει ότι το όνομα της Visco εξακολουθεί να ακούγεται ακόμα και σήμερα. Το Andro Dunos II ήταν μια πρόσφατη κυκλοφορία που βελτίωσε το αρχικό shoot 'em up του 1992 και μας έδωσε το υπέροχο σίκουελ που ούτε καν φανταζόμασταν ότι θα έβγαινε τόσο καλό. Το Ganryu είναι ένας άλλος λιγότερο γνωστός τίτλος από τα παλιά παιχνίδια της SNK που πήρε και αυτό το δρόμο του για νέα κυκλοφορία και έτσι έχουμε την παρακάτω κριτική.

Η μικρή διαφορά από το προαναφερθέν shoot em up είναι ότι το πρωτότυπο Ganryu δεν ήταν και τόσο καλό. Ένα γενικό μείγμα Shinobi και Strider, χρησιμοποιώντας ιαπωνικά σπαθιά παρουσιάζοντας μάχες μέχρι θανάτου μεταξύ των μυθικών σαμουράι Miyamoto Musashi και Sasaki Kojiro, το Ganryu κυκλοφόρησε αρχικά μόνο στα Arcades το 1999. Παρά τις επόμενες διασκευές του στην κονσόλα Neo Geo και στο Dreamcast, η καμπίνα του arcade αυτού θα σας κοστίσει τα μαλλιά της κεφαλής σας. Αντί να πληρώσετε το τίμημα για να το αγοράσετε, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η συνέχεια του είναι πολύ καλύτερη και πολύ φθηνότερη. 

Το Ganryu 2 μπορεί να είναι ένας μοντέρνος τίτλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα φτιαγμένο από την ίδια παράδοση που υπήρχε στα arcade παλιότερων εποχών. Η πρόκληση που προσφέρει είναι τεράστια και η δυσκολία του ανάλογη των arcades, με αραιά checkpoints, επίσης μεγάλα και δύσκολα επίπεδα οπότε, όταν σκοτωθούμε, μας γυρίζει στην αρχή του επιπέδου. Σε αντίθεση με το Andro Dunos II, δεν μπορείτε να διατηρήσετε τα bonues όταν πεθάνετε, και θα πεθάνετε πολλές φορές. 

The King of Fighters XV review

Πάμε τώρα στο πιο σημαντικό σημείο ενός παιχνιδιού, και ειδικά arcade, το οποίο είναι ο χειρισμός του. Μια επίθεση εκτοξεύει το σπαθί σας, μια άλλη σας επιτρέπει να τρέξετε οριζόντια και μπορείτε επίσης να πετάξετε τα θανατηφόρα μαχαίρια σας. Όπως και στην σειρά Shinobi της SEGA, μπορείτε επίσης να εξαπολύσετε μαγικές επιθέσεις που μπορούν πραγματικά να εξοντώσουν όλους τους εχθρούς από την οθόνη, ειδικά κατά τις εντυπωσιακές μάχες σας με τα διάφορα bosses του παιχνιδιού.

Ακόμη και όταν σας κομματιάζει ένα γιαπωνέζικο θηρίο, το διασκεδάζετε. Όλα τα κλισέ των παιχνιδιών με ninja υπάρχουν και εδώ, από τους ενοχλητικούς εχθρούς που αντιστέκονται στις μπροστινές επιθέσεις σας και πρέπει να χτυπηθούν στο κεφάλι, μέχρι τους λάκκους με τα μυτερά μπαμπού και όλα τα συναφή εμπόδια που βρίσκουμε σε αυτού του τύπου τα παιχνίδια.

Παρά την ανελέητη φύση τους, τα επίπεδα στο Ganryu 2 παρουσιάζουν ποικιλία και είναι γεμάτα μυστικά που περιμένουν να μαζέψουμε από τις γωνιές τους. Ίσως χρειαστεί να απομνημονεύσετε πού βρίσκονται μερικές από τις παγίδες του παιχνιδιού, όπως ακριβώς γινόταν σε κλασικά παιχνίδια τύπου Ghosts & Goblins. Υπάρχει ακόμη και η εκπληκτική συμπερίληψη ενός ιπτάμενου τμήματος οριζόντιου shoot 'em up που δεν περίμενα από ένα τέτοιο παιχνίδι.

Elex 2 review

Και παρά την περιστασιακή επιβράδυνση και τις γελοιότητες με τον αριθμό των frames που μειώνονται όσο κινούμε τον χαρακτήρα μας, πράγμα απαράδεκτο για τέτοιου είδους παιχνίδια, τα sprites είναι όλα όμορφα σχεδιασμένα και κινούνται με αρκετά καλό ρυθμό, ωστόσο ολόκληρο το παιχνίδι θυμίζει ένα παλιό, καλό, απολαυστικό arcade.

Exit mobile version