LifeSteps.gr

Crematory - Awake review

Awake

Ακούγοντας τα παλιά μου cd που είναι πεταμένα εδώ και κει βρήκα και το αγαπημένο μου Awake cd από τους Γερμανούς Crematory, ένα γκρουπ που ακούω σχεδόν από το σχολείο. Βάζω λοιπόν το cd στο μηχάνημα και πάμε παρακάτω στο ψητό.:) Λοιπόν οι Crematory ιδρυθήκαν το 1991 στην Γερμανία, στο Manheim νομίζω και παίζουν ακάθεκτοι έως και σήμερα.

Από την στιγμή της ιδρυσής τους, τον Ιανουάριο του 1991, χαρακτηρίστηκαν ως death metal συγκρότημα. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, άρχισαν να εργάζονται για το πρώτο τους demo που έγινε και το μοναδικό τους. Τον Οκτώβριο του 1992 υπέγραψαν δισκογραφική συμφωνία με την Massacre Records. Στην καριέρα τους, έβαλαν περισσότερα gothic και industrial στοιχεία στον ήχο τους, έτσι μεταμορφώνονται σε μια gothic metal μπάντα (με industrial και death επιρροές).

Μετά από αλλαγές στο line-up, αλλαγή δισκογραφικής εταιρείας, πολλές περιοδείες και αρκετές επιτυχημένες κυκλοφορίες άλμπουμ τελικά αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να κάνει μια παύση για λίγο διάστημα το συγκρότημα, την άνοιξη του 2001.

Στις αρχές Αυγούστου 2003 το συγκρότημα αποφάσισε μετά από κάποιες αλλαγές που έγιναν, να συνεχίσει την πορεία του επίσημα και άρχισαν να σκέφτονται τι νέες δουλειές θα κυκλοφορήσουν μελλοντικά.

Καταρχήν το γκρουπ αποτελείται από τους κάτωθι μουσικούς:

Felix
στα φωνητικά
Lotte στις κιθάρες και στα δεύτερα φωνητικά  
Harald στο μπάσο  
Katrin στα πλήκτρα  
Markus στα ντράμς  

Άλλοι λένε ότι δεν τους πολυαρέσει ο ρυθμός τους, άλλοι λένε ότι στην αρχή ήταν καλοί και μετά, όπως συνήθως γίνεται, χαλαρώσανε και επαναλαμβάνονται, το θέμα είναι ότι εγώ θεωρώ το εν λόγω cd από τα καλύτερα που έχω στην συλλογή μου.

Από την αρχή έως το τέλος το ακούω πάντοτε ευχάριστα και πάντοτε φρέσκο σαν να μην έχει περάσει ούτε μέρα από τότε που το αγόρασα. Από το ξεκίνημα του έως το τελευταίο κομμάτι είναι για μένα πάντα ικανό να ξεσηκώνει με τον ρυθμό του.

Brothers of Metal – Prophecy of Ragnarök review

Από το πρώτο κομμάτι το Maze καταλαβαίνει κανείς που θα πάει το cd. Μέχρι να φτάσουμε και στο καταπληκτικό Temple of Love που είναι φυσικά μια διασκευή του τραγουδιού των Sisters of Mercy που μου αρέσουν επίσης αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Όλα τα τραγούδια είναι πολύ καλά, δεν γίνεται να ξεχωρίσω κάποιο εκτός ίσως από το Temple of Love και το Lord of Lies το δεύτερο κατά σειρά στο cd.

Πρέπει να το έχω γύρω στα 20 χρόνια αυτό το cd και να το έχω ακούσει a million times η κάπου εκεί κοντά.:) Αντέχει ακόμα όμως παρά την χρήση που του έχω κάνει, τουλάχιστον τα φροντίζω να είναι καθαρά από σκόνη ώστε να κρατάνε για πάντα γιατί η μουσική είναι παντοτινή, μόνο εμείς ερχόμαστε και φεύγουμε.:)

Turisas - Battle Metal review

Θυμάμαι μια φάση στο σχολείο που το είχα μαζί στην τσάντα και κάποιος ήθελε να το δανειστεί για μια μέρα. Δεν θυμάμαι να το έδινα από δω και από κει γι αυτό ακόμα αντέχει στο ντουλάπι, αλλά και να χαλάσει θα το ξαναπάρω.

Συνιστώ σε οποίον η οποία αρέσει αυτή η μουσική φυσικά να πάει να το αγοράσει η να το μπιπ (ξέρετε εσείς τώρα) και θα με θυμηθεί. Δεν θα πάνε χαμένα τα λίγα ευρώ αν και τώρα είναι και δύσκολες εποχές για ψώνια αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.:)


Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Maze (Intro)

2. Lords Of Lies

3. Away

4. Temple Of Love

5. For Love

6. Crematory

7. My Last Words

8. The Loss

9. Yourself

10. Mirror

Exit mobile version