LifeSteps.gr

Rammstein – Zeit

Rammstein

Η έξαρση του COVID-19 δημιούργησε μεγάλες αναταραχές στη μουσική βιομηχανία (και όχι μόνο). Μία από τις εκατοντάδες μπάντες που επηρεάστηκε η δουλειά τους ήταν και οι Rammstein, οι οποίοι μετά την κυκλοφορία του ομότιτλου άλμπουμ τους το 2019, σκόπευαν να περιοδεύσουν για πολλούς μήνες και αργότερα, όπως είχε υπονοηθεί από διάφορες δηλώσεις τους, να έβαζαν τελεία στην πολύ επιτυχημένη καριέρα τους.

Εντούτοις, η καραντίνα άλλαξε άρδην τα σχέδιά τους και μη μπορώντας να μείνουν εντελώς άπραγοι, όντας εκ φύσεως ανήσυχα πνεύματα, οι Γερμανοί industrial metallers αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός νέου δίσκου.

Ενός δίσκου που έρχεται στα χέρια μας τρία χρόνια μετά το «Rammstein» και ομολογουμένως μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ακούμε ξανά νέα μουσική από τους Βερολινέζους. Σε σχέση με το παρελθόν τους δε, διαπιστώνουμε ότι οι ταχύτητες έχουν μειωθεί αρκετά, χωρίς όμως να θίγεται η ποιότητα των συνθέσεων, η οποία για μια ακόμη φορά βρίσκεται σε ικανοποιητικότατο επίπεδο.

Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς και προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, «Sehnsucht» και «Mutter» βγαίνουν μία φορά και είναι άτοπο να περιμένουμε από τους ίδιους να φτάσουν σε τέτοια επίπεδα έμπνευσης. Συνεπώς, αυτό που αναμένουμε από ένα συγκρότημα της εμβέλειάς τους είναι μια σειρά από τραγούδια που θα συντηρήσουν το μύθο τους και (γιατί όχι;), να προσθέσουν ένα-δύο «ύμνους» ακόμα στο παλμαρέ τους.

Αυτό συνέβη στο προηγούμενο άλμπουμ με το υπέροχο «Deutschland» και ίσως το «Puppe» (κυρίως εξαιτίας της «άρρωστης» ερμηνείας του ερμηνευτή Till Landemann), στο «Zeit» τι γίνεται όμως; Θα λέγαμε ότι αυτή τη φορά δεν υπάρχει ένα τόσο δυνατό κομμάτι-κράχτης, αλλά ο δίσκος κυλάει πιο ομοιόμορφα, χωρίς χτυπητές αδυναμίες και κομμάτια που φωνάζουν για skip.

Sabaton – The War to End All Wars

Η τριάδα που ξεκινάει το δίσκο είναι πολύ μελωδική και ταξιδιάρικη (συνδυάζεται άψογα με το εξώφυλλο που φιλοτέχνησε ο Bryan Adams – ναι ο γνωστός), στο «Zick Zack» επιστρέφουμε στην πιο «μπιτάτη» και καυστική πλευρά του σχήματος, ενώ το «Angst» έχει όλα τα φόντα να ταρακουνήσει το κοινό στις συναυλίες τους με το στακάτο και πιασάρικο riff του.

Καλές εντυπώσεις εξίσου αφήνουν τα «OK» και «Dicke Titten», το καθένα με τον τρόπο του, ενώ το κλείσιμο με το «Adieu» και τον γλυκόπικρο στίχο στο ρεφρέν του «adieu, goodbye, auf wiedersehen» ελπίζουμε να αφορά τον αποχαιρετισμό τους για το συγκεκριμένο άλμπουμ μόνο και όχι γενικά. Θα ήταν τουλάχιστον απογοητευτικό να μην ξανακούσουμε κάτι νέο από αυτούς, όσο συνεχίζουν και κυκλοφορούν τόσο αξιοπρεπείς δουλειές όπως το «Zeit».

Label: Universal Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29 Απριλίου 2022

Playlist:
1 Armee der Tristen 3:26
2 Zeit 5:22
3 Schwarz 4:19
4 Giftig 3:09
5 Zick Zack 4:05
6 OK 4:04
7 Meine Tränen 3:58
8 Angst 3:45
9 Dicke Titten 3:39
10 Lügen 3:50
11 Adieu 4:39
Total playtime: 44:09

Exit mobile version