LifeSteps.gr

Η Stevie Nicks επέστρεψε στην σκηνή

Stevie Nicks

Η Stevie Nicks επέστρεψε στη σκηνή για πρώτη φορά μετά από πάνω από δύο χρόνια λόγω covid φυσικά, όπου και παρουσίασε το πρόγραμμα της για το New Orleans Jazz & Heritage Festival το οποίο έγινε την 7η Μαΐου. Η καταξιωμένη και πολύ αγαπημένη σε όλους τραγουδίστρια άνοιξε το πρόγραμμα της με το "Outside the Rain", ένα αγαπημένο κομμάτι των θαυμαστών της από το πρώτο της άλμπουμ της Bella Donna που κυκλοφόρησε το μακρινό 1981. Από εκεί και πέρα, η Stevie μετά ερμήνευσε την κλασική επιτυχία των Fleetwood Mac "Dreams" το οποίο αργότερα διασκευάστηκε επιτυχημένα από τους Corrs από την Ιρλανδία.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα κύλισε με παρόμοιο τρόπο δηλαδή με τραγούδια από την συμμετοχή της στους μεγάλους Fleetwood Mac αλλά και από τα δικά της τραγούδια. Τα κυριότερα κομμάτια περιελάμβαναν σημαντικές επιτυχίες του συγκροτήματος όπως τα "Rhiannon", "Gold Dust Woman" και το "Edge of Seventeen". Μια διασκευή που ερμήνευσε, το κομμάτι "Landslide", ήταν αφιερωμένη στον ντράμερ των Foo Fighters, Taylor Hawkins, ο οποίος δυστυχώς πέθανε τον Μάρτιο. Η Stevie Nicks ερμήνευσε επίσης μερικές κλασικές διασκευές φοβερών και πασίγνωστων πιστεύω κομματιών όπως το "Free Fallin" του Tom Petty και το "Rock and Roll" των Led Zeppelin κατά τη διάρκεια της συναυλίας της.

Rammstein – Zeit

Πριν από το New Orleans Jazz Fest, η τελευταία παράσταση της Stevie Nicks ήταν στις 17 Ιανουαρίου του 2020 στη La Quinta της Καλιφόρνια. Κατά τη διάρκεια εκείνης της παράστασης, η Stevie αστειεύτηκε ότι έβλεπε μίνι σειρές στην τηλεόραση και φορούσε φαρδιά παντελόνια και ότι έμαθε στον σκύλο της να κάνει χειραψίες δίνοντας το ποδαράκι του. Όλα αυτά βέβαια κατά τη διάρκεια της αναστολής όλων των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας. Η Stevie είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί σε μια σειρά εκδηλώσεις κατά το 2021, αλλά τα ακύρωσε όλα λογω αυτής της καταραμένης πανδημίας και των μέτρων που ανακοινώθηκαν για την προστασία όλων.

Όπως δήλωσε η ίδια η Stevie Nicks: «Ενώ είμαι εμβολιασμένη, στην ηλικία μου εξακολουθώ να είμαι εξαιρετικά επιφυλακτική και για αυτόν τον λόγο αποφάσισα να ματαιώσω τις πέντε συναυλίες που είχα προγραμματίσει για το 2021».Και συνέχισε «Είναι δύσκολοι καιροί με αποφάσεις που δυστυχώς πρέπει να ληφθούν. Θέλω όλοι να είναι ασφαλείς και υγιείς γιατί τα αυξανόμενα κρούσματα Covid θα πρέπει να μας απασχολούν όλους» κατέληξε.

Μακάρι να έρθει και στα μέρη μας η αγαπητή Stevie Nicks, μόνη ή και με τους θρυλικούς Fleetwood Mac, για να μπορέσω να τους δω και από κοντά, δεν ξεχνώ ποτέ ότι μεγάλωσα με τα τραγούδια τους και έστω και τώρα θα ήταν καλό να τα ακούσω και σε live εκτέλεση.

Exit mobile version