LifeSteps.gr

Indie World Showcase Μαΐου 2022 - Όλα τα παιχνίδια της παρουσίασης

Indie World Showcase Μαΐου 2022

20 παιχνίδια για σχεδόν όλα τα γούστα από αναπτυξιακές ομάδες από όλο τον κόσμο χώρεσαν στο εικοσάλεπτο Indie World Showcase Μαΐου 2022. Τέσσερα από αυτά κυκλοφόρησαν για το Nintendo Switch μετά την προβολή της εκπομπής, πολλά περισσότερα αναμένονται μέσα στο τρέχον έτος, ενώ γνωρίσαμε και δύο τίτλους, που θα βγουν στην αγορά το 2023.

Tribeca Games Spotlight 2022: Τί θα παρακολουθήσουμε;

Η εκπομπή ξεκίνησε με το Ooblets. Έτσι ονομάζονται τα πλάσματα, που θα ξεπεταχτούν μέσα από τα φυτά, που θα καλλιεργήσουμε στα χωράφια της φάρμας μας και θα εκπαιδεύσουμε, για να γίνουν δεινοί χορευτές. Με χορευτικές κινήσεις θα νικήσουμε άγρια ooblets και θα αναμετρηθούμε με τις ομάδες άλλων εκπαιδευτών.

Το παιχνίδι, που είναι λοιπόν ένα Farming και Life Simulation/ RPG, αναπτύσσεται από την Glumberland και διατίθεται εδώ και περίπου δύο χρόνια για PC (Epic Games Store) και Xbox, σε πρώιμο όμως στάδιο. Η άφιξή του το καλοκαίρι στο Switch θα συμπέσει λογικά με την πλήρη κυκλοφορία του και στις υπόλοιπες πλατφόρμες.

Το φθινόπωρο αναμένεται το Batora: Lost Haven, όχι μόνο για το Nintendo Switch, αλλά και για PC, PlayStation 4 και 5, Xbox One και Xbox Series X|S. Το Action RPG με την ισομετρική οπτική από το στούντιο Stormind Games συνδυάζει στοιχεία από τα Hack and Slash και Twin-Stick Shooter είδη στο gameplay του.

Ελέγχοντας την Avril, το δεκαεξάχρονο κορίτσι με τις εξωπραγματικές δυνάμεις, και καθώς θα πολεμάμε σε εντυπωσιακά περιβάλλοντα για τη σωτηρία της πατρίδας της, οι επιλογές μας θα καθορίζουν τη μοίρα του πλανήτη και τη δική της, ενώ θα πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις μπάρες, που απεικονίζουν τη νοητική και τη σωματική της υγεία.

Όπως θα διαπιστώσετε, παρακολουθώντας το επόμενο βίντεο, το ElecHead είναι ένα Puzzle Platformer με ρετρό στιλ γραφικών και ήχου και κάνει… τζιζ, μιας και θα παίξουμε με τον ηλεκτρισμό. Το κεφάλι του ρομπότ μας αποσπάται και μπορούμε, να το χρησιμοποιήσουμε πετώντας το σε διάφορα σημεία, για να εμφανίσουμε και να εξαφανίσουμε πλατφόρμες, να ενεργοποιήσουμε και να απενεργοποιήσουμε εμπόδια, που μας φράζουν τον δρόμο.

Το παιχνίδι του Nama Takahashi κυκλοφορεί από τον Οκτώβριο του 2021 για PC και, όπως πληροφορηθήκαμε στο Indie World Showcase, το Nintendo Switch θα το υποδεχθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Το Soundfall είναι το ένα από τα τέσσερα παιχνίδια, που κυκλοφόρησαν αμέσως μετά τη μετάδοση του Indie World Showcase, όμως δε μιλάμε για μία αποκλειστικότητα για το Nintendo Switch! Το Action-Adventure/Rhythm από την αναπτυξιακή ομάδα Drastic Games ξεκίνησε να πωλείται από τις 11 Μαΐου για PC, τις κονσόλες της Microsoft και της Sony. Κοστίζει 29,99 ευρώ, αλλά θα το βρείτε με έκπτωση 15% τις πρώτες ημέρες.

Εδώ δεν έχουμε ξύλο μετά μουσικής, αλλά θα κάνουμε τα όπλα μας να κελαηδήσουν στον ρυθμό, που δίνουν τα δεκάδες κομμάτια του παιχνιδιού, καθώς θα προσπαθούμε, μόνοι ή με τρεις ακόμη παίκτες, να αποκαταστήσουμε την αρμονία στον κόσμο της Symphonia.

Card game αποκλειστικά με single-player mode έχουμε για τη συνέχεια. Το Wildfrost ανακοινώθηκε στο Indie World Showcase Μαΐου 2022, αναπτύσσεται από την Deadpan Games και θα ρίξει τη θερμοκρασία πολύ κάτω από το μηδέν σε PC και Nintendo Switch τον ερχόμενο χειμώνα.

Ο κόσμος έχει καταδικαστεί σε αιώνιο χειμώνα. Η πόλη Snowdwell και οι κάτοικοί της αντιστέκονται ακόμη και εμείς, συλλέγοντας και αναβαθμίζοντας κάρτες για να δημιουργήσουμε μία δυνατή τράπουλα και κερδίζοντας σε παρτίδες τους κακούς της υπόθεσης, θα αποκαταστήσουμε την τάξη.

Οι χαρακτήρες στο Totally Accurate Battle Simulator μοιάζουν ξεχαρβαλωμένοι και προσφέρουν απολαυστικό θέαμα, όταν «πέφτουν» στις μάχες. Δημιουργήστε τον στρατιώτη ή τον στρατό σας όπως τους θέλετε και ρίξτε τους στις campaigns και ακόμη καλύτερα φέρτε τους αντιμέτωπους με τους χαρακτήρες και στρατούς άλλων παικτών για τρελή διασκέδαση. Σκαρώστε επίσης τις δικές σας campaigns και μάχες και μοιραστείτε τις.

Το TABS, όπως λέγεται εν συντομία, το Simulation/Strategy από το σουηδικό στούντιο Landfall θα καταφθάσει στο Nintendo Switch μέσα στο καλοκαίρι, περίπου ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του για PC και τις κονσόλες της Microsoft.

Το Gunbrella θα αργήσουμε, να το απολαύσουμε, μιας και μπορεί να μας συστήθηκε το 2022, αλλά θα έρθει το 2023 για PC και το Nintendo Switch με τη σφραγίδα της Devolver Digital.

Η αναπτυξιακή ομάδα doinksoft αφήνει πίσω της τα ασπρόμαυρα γραφικά του Gato Roboto και βάζει χρώμα στα πιξελάτα 2D περιβάλλοντα και τους χαρακτήρες του επερχόμενου Action-Adventure της. Ο ήρωάς μας, ένας σκληροτράχηλος ξυλοκόπος, που θέλει να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο οικείων του έχει στην κατοχή του το gunbrella, ένα πυροβόλο όπλο που λειτουργεί και ως ομπρέλα. Το σπέσιαλ αντικείμενο προσφέρεται για το ξεπάστρεμα εχθρών, την άμυνα και τη μετακίνηση μέσα στον κόσμο του παιχνιδιού.

Το φετινό καλοκαίρι, παίζοντας το We Are OFK σε PC, Nintendo Switch, PlayStation 4 ή PlayStation 5, θα γνωρίσουμε την ιστορία τεσσάρων ατόμων, που συναντώνται στο Λος Άντζελες, αποφασίζουν να ιδρύσουν ένα συγκρότημα και κάνουν ό,τι μπορούν, για να φτάσουν τα τραγούδια τους στο κοινό.

Το Interactive Fiction παιχνίδι από την Team OFK αποτελείται από πέντε επεισόδια και κατά τη διάρκειά τους θα ακούγεται πρωτότυπη μουσική από το συγκρότημα OFK και γνωστοί στον χώρο του gaming ηθοποιοί δανείζουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες.

Μία τρομακτική σουρεαλιστική υποβρύχια άβυσσο θα εξερευνήσουμε, βουτώντας με τον δύτη μας, που έχει την ικανότητα, να ελέγχει με το μυαλό του πλάσματα και να τα χρησιμοποιεί για τη λύση γρίφων στο Silt.

Το ασπρόμαυρο, ατμοσφαιρικό και επιβλητικό 2D Adventure από την ανεξάρτητη ομάδα ανάπτυξης Spiral Circus Games αναμένεται την 1η Ιουνίου για PC, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One και Xbox Series X|S.

Αν έχετε παίξει ή έστω έχετε δει έως σήμερα εικόνες από το Mini Metro, θα αντιληφθείτε αμέσως, ότι το Mini Motorways αναπτύχθηκε από την ίδια ομάδα. Ίσως πάλι και να έχετε ασχοληθεί ήδη με το δεύτερο παιχνίδι από την Dinosaur Polo Club μιας και κυκλοφορεί από το καλοκαίρι του 2021 για PC και Mac.

Από τις 11 Μαΐου του 2022 και αφού πληρώσετε πρώτα 13,99 ευρώ, για να αποκτήσετε το Simulation/Strategy με τα μινιμαλιστικά γραφικά, μπορείτε να σχεδιάσετε τους οδικούς χάρτες πόλεων και στο Nintendo Switch σας.

Στις 21 Ιουλίου θα ξεκινήσει τις πτήσεις του σε PC και τις κονσόλες των Nintendo, Sony και Microsoft το ιπτάμενο νοσοκομείο του Wayward Strand. Εμείς θα επιβιβαστούμε ελέγχοντας μία νεαρής ηλικίας δημοσιογράφο, την Casey, και θα γνωρίσουμε τους ανθρώπους, που μένουν στο εντυπωσιακό αερόπλοιο και τις ιστορίες τους.

Το ενδιαφέρον στοιχείο στο Interactive Fiction παιχνίδι από το στούντιο Ghost Pattern είναι, ότι τα γεγονότα θα εξελίσσονται σε πραγματικό χρόνο σε κάθε σημείο του πρωτότυπου αυτού νοσοκομείου και εμείς θα έχουμε τη δυνατότητα, να παρακολουθούμε ό,τι συμβαίνει μόνο στους χώρους, που θα επισκεπτόμαστε με τον χαρακτήρα μας.

Το Cult of the Lamb από την αναπτυξιακή ομάδα Massive Monster αποτέλεσε το δεύτερο παιχνίδι στο Indie World Showcase Μαΐου 2022, που θα βγει στην αγορά από την εκδότρια εταιρεία Devolver Digital. Ακολουθεί λίγο παρακάτω και ένα τρίτο. Όπως και όλoι οι προαναφερθέντες τίτλοι, έτσι και τούτο εδώ δεν αποτελεί αποκλειστικότητα για το Nintendo Switch!

Στο Action-Adventure/Strategy, παίζουμε ως ένα δαιμονισμένο πρόβατο, που σώθηκε από τον αφανισμό από έναν άγνωστο. Εκείνος ζητάει ως αντάλλαγμα, να δημιουργήσουμε μεταχειριζόμενοι διάφορους τρόπους μία ομάδα πιστών, που θα δοξάζει το όνομά του.

Η αναπτυξιακή ομάδα Aggro Crab έχει προφανώς αδυναμία στους κάβουρες, αν κρίνω από την επωνυμία και το λογότυπό της. Αποφάσισε τώρα, να δώσει σε ένα καβούρι ερημίτη τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο παιχνίδι της, το Another Crab's Treasure, που χαρακτηρίζεται ως ένα soulslike Action-Adventure, παρακαλώ! Ο Kril, ο πολεμιστής με τις δαγκάνες, είναι ευάλωτος, όταν δε φοράει ένα κέλυφος στη ράχη του και έτσι χρησιμοποιεί οτιδήποτε βρει μπροστά του, όπως για παράδειγμα ένα πλαστικό ποτήρι, που κατέληξε στον βυθό της θάλασσας.

Το Another Crab’s Treasure θα κολυμπήσει σε βαθιά νερά το 2023, όταν και θα κυκλοφορήσει για PC και το Nintendo Switch.

Το OneShot: World Machine Edition από την ομάδα ανάπτυξης Future Cat δεν είναι καινούριο, μιας και η αρχική έκδοση του Puzzle/Adventure με την top-down οπτική και τους ξεχωριστούς μηχανισμούς διατέθηκε για PC στα τέλη του 2016. Το καλοκαίρι του 2022 έρχεται η ώρα να μεταφερθεί πλέον στο Nintendo Switch, το PlayStation 4 και το Xbox One με νέο περιεχόμενο. Η ανανεωμένη έκδοση θα κυκλοφορήσει το ίδιο διάστημα και για τους υπολογιστές.

Ένα πιτσιρίκι, που εισέρχεται σε έναν παράξενο ψηφιακό κόσμο κάνει τα πάντα για να ξαναζωντανέψει τον ήλιο, που έχει σβήσει εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Η εξερεύνηση και η επίλυση γρίφων, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, είναι τα κλειδιά για την επιτυχία.

Η αναπτυξιακή ομάδα Broken Rules εκφράζει τις ανησυχίες της για τις ανθρώπινες δραστηριότητες, που καταστρέφουν τα παρθένα δάση και θέτουν σε κίνδυνο ζώα όπως τους υπέροχους Γίββωνες, τους πιθήκους, που με τα μακριά χέρια τους κινούνται με χαρακτηριστική άνεση από δέντρο σε δέντρο και αποδεικνύονται ιδανικοί χαρακτήρες για ένα 2D Platformer, όπως το Gibbon: Beyond the Trees.

Το μικρής διάρκειας παιχνίδι με τα ζωγραφισμένα στο χέρι γραφικά κυκλοφόρησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Indie World Showcase Μαΐου 2022 για το Nintendo Switch. Η αρχική του τιμή είναι στα 13,99 ευρώ, αλλά για έναν ολόκληρο μήνα θα κοστίζει 9,37 ευρώ. Το Gibbon: Beyond the Trees θα βγει στις 18 Μαΐου και στο Steam.

Το Idol Manager, το Simulation/Strategy παιχνίδι, κοντεύει πλέον να χρονίσει στα PC και το στούντιο Glitch Pitch σε συνεργασία με την PLAYISM ετοιμάζουν τη μεταφορά του και στο Nintendo Switch. Στις 25 Αυγούστου θα σκάσει μύτη στο Nintendo eShop!

Αναλάβετε τη διαχείριση ενός μικρού πρακτορείου ταλέντων και βοηθήστε πολλά υποσχόμενες κοπέλες, να γίνουν αστέρια της ποπ. Πέρα από το να απολύετε και να προσλαμβάνετε προσωπικό και να επεκτείνετε τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, θα πρέπει να νοιάζεστε και να προστατεύετε την προσωπική ζωή των αυριανών ειδώλων.

Με το Card Shark, η κυκλοφορία του οποίου έχει οριστεί για τις 2 Ιουνίου (PC, Nintendo Switch) τρίτωσε η παρουσία της Devolver Digital στο Indie World Showcase Μαΐου 2022. Δημιουργός του είναι η Nerial, γνωστή για τη σειρά Reigns, η οποία και ανήκει στο ίδιο είδος. Η προπώληση του παιχνιδιού ξεκίνησε στο Nintendo eShop και θα κοστίζει 16,99 ευρώ έως την ημέρα της κυκλοφορίας του. Η τιμή θα ανεβεί μετά στα 19,99 ευρώ. Υπάρχει και demo!

Γίνετε άσος στην χαρτοκλεψία, για να εξαπατάτε τους συμπαίκτες σας και να φεύγετε από τα τραπέζια με πολλά χρήματα. Ξεκινήστε από χαμηλά, μπείτε σε κλειστές λέσχες για λίγους και πλούσιους και φτάστε να παίζετε -και να κλέβετε- ακόμη και τον ίδιο τον βασιλιά της Γαλλίας! Προσέξτε μην σας πάρουν όμως χαμπάρι, γιατί θα έχετε άσχημα ξεμπερδέματα!

Το Cursed to Golf από το στούντιο Chuhai Labs θα μας βάλει να παίξουμε γκολφ στα 2D levels του, που διαφέρουν όμως πολύ από τα ανοιχτά γήπεδα στην πραγματική ζωή. Θα χρησιμοποιήσουμε και διάφορα power-ups, για να βάλουμε το μπαλάκι στην τρύπα μέσα στον προβλεπόμενο αριθμό χτυπημάτων. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα ξεκινήσουμε και πάλι από την αρχή… Όχι το level, το παιχνίδι ολόκληρο!

Δε με χαλάει καθόλου, να περάσω το καλοκαιράκι παίζοντας σε PC, Xbox One, Xbox Series X|S ή πολύ καλύτερα στο Nintendo Switch ένα τόσο χαριτωμένο σε εμφάνιση γκολφ!

Πάμε να δούμε και ένα Point and Click Adventure, που έχει ένα ευχάριστο στιλ γραφικών και ένα ιδιαίτερο θέμα. Το A Guidebook of Babel από τη StarryStarry θέλει τον χαρακτήρα μας, να έχει πεθάνει και να βρίσκεται πάνω σε ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο, το Babel, το οποίο αποπλέει με προορισμό τον άλλο κόσμο. Οι αναμνήσεις από τη ζωή του σβήστηκαν λίγο πριν ανεβεί στο πλοίο. Ο φίλος μας αποκτά μετά θάνατον την ικανότητα, να χειρίζεται τον χρόνο και έτσι μπορεί, σύμφωνα με την περιγραφή, να ξαναγράψει το παρελθόν και να αλλάξει το μέλλον, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και τους συνταξιδιώτες του. Με άλλα λόγια, οι επιλογές μας καθώς θα χρησιμοποιούμε αυτή την ικανότητα, θα καθορίζουν τις εξελίξεις.

Το Babel θα ξεκινήσει τις… κρουαζιέρες από το Steam και το Nintendo eShop το φθινόπωρο του 2022.

Κλείνουμε με τη Visual Novel Opus: Echo of Starsong - Full Bloom Edition από το ταϊβανέζικο στούντιο SIGONO INC. Πρόκειται για το τρίτο μέλος της σειράς Opus, κυκλοφορεί από τις 11 Μαΐου για το Nintendo Switch και στοιχίζει 24,99 ευρώ. Θα το βρείτε στο Steam και το GOG ως Opus: Echo of Starsong.

Ο Jun Lee, ένας εξορισμένος από τους συμπατριώτες του τυχοδιώκτης, ταξιδεύει στο διάστημα, με σκοπό να αναζητήσει τα τραγούδια, που γεννιούνται από τα αστέρια. Δεν είναι όμως εύκολο, να τα καταφέρει μόνος του και η συνάντησή του με την Eda, μία μάγισσα, η οποία έχει την ικανότητα να ακούσει θα του αλλάξει τη ζωή. Μεταξύ των δυο τους, θα αναπτυχθεί μία ρομαντική σχέση, αλλά θα διαταραχθεί σύντομα.

Πώς σας φάνηκαν αλήθεια τα παιχνίδια, που παρουσιάστηκαν στο Indie World Showcase Μαΐου 2022; Ξεχωρίσατε κάποιον ή κάποιους από τους 20 τίτλους;​

Exit mobile version