LifeSteps.gr

Killer in the Cabin early access preview

Killer in the Cabin

Το Killer in the Cabin δεν προτίθεται να διεκδικήσει βραβείο πρωτοτυπίας καθώς έχουμε παίξει αρκετούς multiplayer τίτλους στο πρόσφατο παρελθόν οι οποίοι μας τοποθέτησαν σε μια κοσμοπολίτικη παρέα, αναγκάζοντάς μας στην συνέχεια να αναρωτιόμαστε ποιός είναι ο πιο επικίνδυνος "κρίκος" αναμέσα τους, τουτέστιν ο φονιάς.

Δημιουργημένο από μια άγνωστη εταιρεία παραγωγής, το Killer in the Cabin δεν μας ταξιδεύει σε ηλιόλουστους κόσμους τύπου Ντίσνευλαντ όπου βασιλεύει η ευτυχία, η τάξη και η ασφάλεια. Εμείς και άλλα επτά άτομα πέφτουμε θύματα αεροπορικού δυστυχήματος στα πανέμορφα αλλά αφιλόξενα βουνα της Νορβηγίας. Μέχρι να έρθει βοήθεια από τον πολιτισμένο κόσμο θα έχουμε μετατραπεί σε... γρανίτες από το κρύο ή σε γεύμα των ντόπιων άγριων ζώων, συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε ώστε να βρούμε καταφύγιο, τροφή και νερό.

Για κακή μας τύχη, ένας από την παρέα γεννήθηκε με... κάλο στο μυαλό και, αντί να σκέφτεται πως θα επιβιώσουμε ομαδικά, θέλει να μας "τελειώσει" έναν προς έναν!. Προτού αρχίσετε να δείχνετε με το δάχτυλό σας πιθανούς ενόχους σαν κουκουλοφόροι χαφιέδες, κοιταχτείτε στον καθρέφτη γιατί δεν αποκλείεται να είστε εσείς ο δολοφόνος!. Το παιχνίδι τυχαία προσφέρει τον ρόλο του εχθρού σε κάποιον από την οκταμελή ομάδα εξαρχής ώστε ο ένοχος να καταστρώσει γρήγορα τα σχέδιά του.

Το κάθε πέρασμα διαρκεί μάξιμουμ 15 λεπτά κανονικού χρόνου ώστε να μην κουράζει και επιβάλλεται η χρήση μικροφώνου για να το απολαύσετε γιατί η συννενόηση με τους υπολοίπους δια του chat ή της... νοηματικής, δεν βγάζει πουθενά. Ο περιορισμένος χρόνος καθιστά συναρπαστικό το κάθε λεπτό και εισάγει τον παράγοντα της έξαψης, του ευχάριστου στρες δηλαδή, ώστε να γίνουν όλα σωστά. Αν δεν διαθέτετε ομαδικό πνεύμα καλύτερα να μην ασχοληθείτε με το Killer in the Cabin ή να εύχεστε να είστε συνέχεια ο δολοφόνος.

Ο χάρτης του παιχνιδιού είναι αρκετά μεγάλος και οδηγεί σε απολαυστικές εκδρομές σε όλα τα μέρη. Θα ανακαλύψετε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στις τοποθεσίες, από την προσωπική μου εμπειρία θα σας πω ότι ενθουσιάστηκα ανακαλύπτοντας μια απομονωμένη σπηλιά γεμάτη βαρέλια τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν αποθηκευτικοί χώροι για την πληθώρα των αντικειμένων που βρίσκονται παντού και ιδιαίτερα στις ξύλινες καμπίνες.

Fall of an Empire game preview

Συνεργαζόμενοι με τους συμπαίκτες σας θα μοιράσετε τις δουλειές, μαζεύοντας τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσετε το κρύο, την πείνα και την δίψα. Αν σας πέσει ο κλήρος να ανήκετε στο άλλο στρατοπεδο τώρα, στο δολοφονικό, η δουλειά σας είναι πολύ πιο δύσκολη. Οι επιζήσαντες ασχολούνται, ως επί το πλείστον, με αγγαροδουλειές. Σαν ρακοσυλλέκτες, πηγαίνουν δεξιά και αριστερά μαζεύοντας εργαλεία και υλικά για να μετατρέψουν μια από τις καμπίνες σε ασφαλές καταφύγιο.

Η δουλειά του δολοφόνου είναι η πραγματική πρόκληση στο παιχνίδι. Ο φονιάς πρέπει να εμφανίζεται αλληλέγγυος, να ακολουθεί τους υπολοίπους στις εργασίες αλλά, ταυτόχρονα, να υπονομεύει τις προσπάθειές τους, να τους εξοντώνει αθόρυβα, να δηλητηριάζει τις προμήθειες κ.ο.κ. Όλα αυτά δίχως να τον πάρει κάποιος χαμπάρι γιατί, αν οι συμπαίκτες κατηγορήσουν κάποιον σαν φονιά δια της φανερής ψηφοφορίας που γίνεται, και συμφωνήσουν οι μισοί, ο ύποπτος πεθαίνει.

Indie World Showcase Μαΐου 2022 - Όλα τα παιχνίδια της παρουσίασης

Σαν ιδέα, το Killer in the Cabin είναι πραγματικά υπέροχο. Στην εκτέλεση της, προς το παρόν, επειδή είναι σε early access, έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, τα οποία αναμένεται να επιλυθούν έως ότου ολοκληρωθεί το προϊόν. Τα bugs στήνουν τρελό χωρό εδώ και εκεί, με συνεπακόλουθη πτώση των frames, γεγονός που βλάπτει σημαντικά την απορρόφησή μας στο παιχνίδι. Στην συνέχεια προκύπτει το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων, η ολιγομελής κοινότητα του Killer in the Cabin.

Θα πιάσετε τον εαυτό σας να περιμένει με τις ώρες έως ότου βρει αληθινούς συμπαίκτες για να ξεκινήσει ένα πέρασμα, εκτός και αν έχετε αρκετούς φίλους που το αγόρασαν ταυτόχρονα. Συνέπεια της απουσίας συμπαικτών είναι να παίζετε μόνοι σας βάζοντας bots, τα οποία φυσικά δεν δύνανται να συννενοηθούν μαζί σας έτσι, έχουμε μια ομάδα που σκορπίζεται στους πέντε ανέμους, κάνοντας ο καθένας ότι του κατέβει. Το μόνο ωφέλιμο πράγμα που θα αποκομίσετε από ένα τέτοιο πέρασμα είναι να μάθετε τον χειρισμό του χαρακτήρα και τους τρόπους αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον, λειτουργεί λοιπόν σαν ένα απλό και βαρετό tutorial.

Το Killer in the Cabin έχει μεγάλες προοπτικές όμως πρέπει να προηγηθεί αρκετή δουλειά σε επίπεδο παραγωγής για να πραγματωθούν οι προσδοκίες μας. Σας προτείνω να το τιμήσετε στην πολύ χαμηλή τιμή που πωλείται αυτή την εποχή στο Steam, μόλις 3,59 ευρώ, μόνο όμως αν έχετε και φίλους που θα το παίξουν μαζί σας. Σε αντίθετη περίπτωση, υπομονή έως ότου εξέλθει από την early access φάση για να έχουν επιδιορθωθεί τα bugs και να έχει συμπληρωθεί ένας σεβαστός αριθμός από παίκτες για να μπορείτε να βρείτε εύκολα ματς.

Exit mobile version