LifeSteps.gr

Sheltered 2 review

Sheltered 2

Μετά το πρώτο μέρος που κρίθηκε απ΄όλους απόλυτα επιτυχημένο και κυκλοφόρησε το 2015 η συνέχεια του Sheltered 2 που θα εξετάσουμε παρακάτω αναλυτικότερα μας βάζει στα βαθιά νερά του σκληροπυρηνικού survival game. Ας δούμε μαζί τι μας προσφέρει ο καινούριος τίτλος από την πολύ καλή εταιρία την Team 17 που είναι πολύ έμπειρη στον χώρο του gaming και μας έχει προσφέρει δεκάδες παιχνίδια αρκετά απ΄τα οποία αξιολογότατα. Πάμε πρώτα στα βασικά του τίτλου.

Στο Sheltered 2 έχουν προστεθεί πολλά καινούρια στοιχεία για να μας κρατήσουν το ενδιαφέρον σε σχέση με το πρώτο μέρος. Το σημαντικότερο είναι η προσθήκη factions όπου μπορούμε ν΄αναπτύξουμε σχέσεις για trading η συμπαράσταση όταν χρειαστούμε όπως επίσης και να επιβληθούμε στις αντίπαλες factions με δυναμικό τρόπο βγάζοντας τις από την μέση για να μην μας ενοχλούν. Ένα σημαντικό σημείο καινούριο στο Sheltered 2 είναι ότι ο αρχηγός του κάθε faction διαδραματίζει τον σημαντικότερο ρόλο γιατί έχει traits που βγαίνουν σωτήρια η μας καταδικάζουν σε σύντομο θάνατο.

Το Sheltered 2 μου θυμίζει λίγο από παλιά Fallout με λίγη δόση This War of Mine, συνδυασμός πολύ καλός μάλλον. Έχουμε επιζώντες που πρέπει να τους εκπληρώσουμε τις ανάγκες για να παραμένουν ικανοποιημένοι. Δεν είναι εύκολο να το καταφέρουμε κι αυτό μας οδηγεί πολύ συχνά στον θάνατο ειδικά στην αρχή του παιχνιδιού. Πολλοί αναφέρουν ότι τα βρήκαν πολύ πιο δύσκολα απ΄ότι στο πρώτο μέρος. Έχουν δίκιο γιατί η δυσκολία είναι αυξημένη στο Sheltered 2. Έχει και τα ψιλοbugs του το παιχνίδι αλλά πιστεύω η Team 17 που είναι έμπειρη να τα εξομαλύνει σύντομα.

Στην αρχή του Sheltered 2 πρέπει να στείλουμε τους δικούς μας έξω να βρουν πολύτιμα αγαθά η και να αναπτύξουμε σχέσεις με τ΄αντίπαλα στρατόπεδα γιατί μην ξεχνάμε ότι δεν παίζουμε μόνοι μας. Μπορούμε φυσικά και να επιτεθούμε σε αντιπάλους αλλά καλό θα είναι να το αποφύγουμε στην αρχή τουλάχιστον μέχρι να αναπτυχθούμε λίγο για να είμαστε πιο δυνατοί. Καλό θα είναι να ξεκινήσουμε κάποιο trade με τους αντιπάλους για να εξασφαλίσουμε και τ΄απαραίτητα αγαθά που λείπουν από εμάς.

Υπάρχει η περίπτωση να πεθάνουμε από ασιτία η από ραδιενέργεια αν δεν προσέξουμε, στην αρχή είναι κάτι το πολύ συνήθες. Υπάρχει και αυτή η εκνευριστική έλλειψη πόρων που κάνει το Sheltered 2 πολύ δύσκολο. Μου άρεσαν πολύ τα στατιστικά και τα traits των χαρακτήρων και πόσο αυτά επηρεάζουν την τελική έκβαση μιας μάχης π.χ. η και την επιβίωση των ανθρώπων μας σ΄αυτή την άνιση μάχη. Οι αντίπαλοι μόλις βρουν την ευκαιρία κάνουν και τα γνωστά τους raids έτσι για να μας δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.

Μπορούμε βέβαια να κάνουμε και crafting τ΄αντικείμενα που χρειαζόμαστε αλλά πρέπει πρώτα να βρούμε τα απαραίτητα υλικά κάτι που θα μας δυσκολέψει πολύ. Έχουμε και τους traders που μπορούν να μας προμηθεύσουν κάποια απαραίτητα υλικά αλλά συνήθως πουλάνε τα ίδια ακριβώς και όχι τα πιο σπάνια που έχουμε ανάγκη για το crafting μας. Ένα αστείο για μένα σημείο του παιχνιδιού είναι όταν οι επιζώντες μου τρελαίνονται και βάζουν φωτιά στο καταφύγιο όπου το κάνουν καλοκαιρινό. Πάει ο κόπος μου να το σουλουπώσω, μου το χαλάνε επειδή δεν είναι ικανοποιημένοι από την διαβίωσή τους.

Σαν τελικό συμπέρασμα θα πω ότι το Sheltered 2 μου φαίνεται πιο βελτιωμένο σε σχέση με το αρχικό αλλά και πολύ πιο δύσκολο κι αυτό θα αποθαρρύνει αρκετούς που θα θελήσουν να το δοκιμάσουν. Έχει πολλά θετικά σημεία αλλά και αρκετά αρνητικά και θα πρέπει να δωθεί προσοχή απο τους προγραμματιστές του να διορθώσουν κάποιες λεπτομέρειες εδώ και εκεί κυρίως την εύρεση τροφής γιατί χωρίς τα βασικά πεθαίνουμε πολύ γρήγορα. Δεν με ενόχλησε η αυξημένη δυσκολία του γιατί τα προτιμώ να έχουν αρκετή για να μην τα βαρεθώ σύντομα αλλά στις λεπτομέρειες όσον αφορά το ευκολότερο crafting η και το επαναλαμβανόμενο μοτίβο των μαχών καλό θα ήταν να βελτιωθούν.

Ένα 6/10 του βάζω γι΄αυτά του τα μικροπροβληματάκια κυρίως όπως και για το γεγονός ότι δεν εισάγει κάποια σημαντική καινοτομία σε σχεση πάντοτε με το πρώτο μέρος.

Exit mobile version