LifeSteps.gr

Space Crew review

Space Crew

Ψάχνοντας μέσα στην ατέλειωτη λίστα μου με τα προς review παιχνίδια ανακάλυψα και το Space Crew, ένα μικρό indie game αλλά όπως θα εξηγήσω στην συνέχεια μπορεί να αποδειχθεί διαμαντάκι για πολλούς που τους αρέσουν παρόμοιοι τίτλοι σαν τον γράφοντα.

Ξεκινώντας το παιχνίδι ν' αναφέρω ότι παίρνεται τον ρόλο του κυβερνήτη ενός διαστημικού σκάφους και, αφού το ετοιμάσετε και προσλάβετε το κατάλληλο πλήρωμα, ξεκινάτε την εξερεύνηση του διαστήματος. Όπως πολύ σωστά θα έχετε μαντέψει μέχρι τώρα, πρέπει να προστατέψουμε την γη από μια περίεργη φυλή που ονομάζεται Phasmids και έχει σαν σκοπό να μπλέκεται συνέχεια στα πόδια μας για να απειλεί την ύπαρξη του σκάφους μας αλλά και της γης γενικότερα.

Το Space Crew είναι η συνέχεια ενός παιχνιδιού από το 2018 με το όνομα Bomber Crew. Οι βελτιώσεις που έχουν γίνει κυρίως στην εξυπνάδα του πληρώματος σε σχέση με τον προκάτοχο του είναι αισθητές πιστεύω. Τα χαριτωμένα μέλη του πλοίου μας δεν κάθονται πια σαν χαζοί να κοιτάνε μια καταστροφή όταν αυτή χτυπήσει το σκάφος μας. Τρέχουν αμέσως να την διορθώσουν λύνοντας μας τα χέρια ώστε ν' ασχοληθούμε με σοβαρότερα θέματα που προκύπτουν από την εξερεύνηση του διαστήματος.

WARNO review

Μπροστά μας θα έχουμε πολλές και ποικίλες αποστολές στο Space Crew να λύσουμε αλλά το πιο αστείο είναι ένα σημείο που προστέθηκε στον τίτλο σε σχέση πάντοτε με τον προηγούμενο τίτλο. Αυτό είναι φυσικά η επιβίβαση των εχθρών πάνω στο σκάφος μας όταν μας πλευρίσει ένα εχθρικό σκάφος. Τότε βλέπουμε τα μέλη του πληρώματός μας να παίρνουν ότι βρίσκουν μπροστά τους για ν' αμυνθούν ενάντια στον εχθρό. Είναι λίγο μονότονο μετά από κάποιες προσπάθειες αλλά δεν μ' ενόχλησε στο ελάχιστο.

Πάμε στα βασικά τώρα. Όταν ολοκληρώνουμε τις αποστολές μας στο Space Crew μπορούμε να κάνουμε αναβάθμιση στα μέλη του πληρώματος με καλύτερα όπλα αλλά ακόμα και νέα εμφάνιση αν δεν μας ικανοποιεί η υπάρχουσα. Επίσης όσο προχωράμε στο παιχνίδι βελτιώνουμε το σκάφος μας σε καίρια σημεία όπως οι ασπίδες του, οι μηχανές του για να κινείται πιο γρήγορα στο χάρτη αλλά βέβαια και τα όπλα του γιατί χωρίς δυνατά όπλα δεν θα επιβιώσουμε αρκετά στην περιπέτεια μας στο διάστημα.

Killer in the Cabin early access preview

Τα γραφικά και ο ήχος του Space Crew κάνουν πιστεύω καλά την δουλειά τους και δεν μας προβληματίζουν ιδιαίτερα, ίσα-ίσα ταιριάζουν στην χαριτωμένη προσέγγισή του. Τα controls φυσικά θα μπορούσαν να είναι καλύτερα αλλά εντάξει τουλάχιστον εμένα δεν μου φάνηκαν δύσχρηστα ώστε να με προβληματίσουν και κατά συνέπεια και τον απλό χρήστη που θα ενδιαφερθεί να το δοκιμάσει. Όσο περισσότερο παίζετε το παιχνίδι τόσο θα συνηθίζεται τον χειρισμό του.

Αν μου λέγατε να βρω με ποιο παιχνίδι μοιάζει το Space Crew θα απαντούσα με το FTL αλλά βέβαια σε χειρότερη έκδοση, παρά τα πιο χαριτωμένα γραφικά του. Το χειρότερο σημείο του παιχνιδιού είναι οι επαναλαμβανόμενες μάχες στο διάστημα που καταντούν βαρετές μετά από κάποιο διάστημα. ΟΙ κατασκευαστές του τίτλου ευτυχώς ακούν το κοινό και έτσι παρουσίασαν μια legendary έκδοση του με μπόλικες βελτιώσεις που ζητούσαν επίμονα οι αγοραστές του.

Η κυριώτερη προσθήκη στην legendary version είναι μια νέα campaign, επίσης και τα μέλη του πληρώματος που μπορούμε να προσλάβουμε έχουν πολλές βελτιώσεις σε σύγκριση με το απλό. Είναι αρκετά τσουχτερή η τιμή του legendary edition για τον απλό χρήστη αλλά πιστεύω ότι και η φτηνή version δουλεύει μια χαρά τουλάχιστον αν δεν το ψάχνεται πολύ να βρείτε ατέλειες σ' ένα παιχνίδι.

Σαν τελικό μου συμπέρασμα λέω ανεπιφύλακτα ότι αν σας αρέσουν τα space management simulators τότε το παρόν παιχνίδι Space Crew θα σας αφήσει ικανοποιημένους. Αν δεν είσαστε και πολύ της διαχείρισης πόρων και μάλιστα στο διάστημα τότε δεν θα σας αρέσει και θα βρείτε μειονεκτήματα σίγουρα οπότε μπορείτε να το προσπεράσετε και να πάτε σε κάτι πιο μεγάλο σαν το Galactic Civilιzations 4 για παράδειγμα που θα το περιγράψω τις επόμενες μέρες καλώς εχόντων των πραγμάτων βέβαια.

Fall of an Empire game preview

Αν θα έπρεπε να βάλω ένα βαθμό στο Space Crew έτσι για να φανεί και η απήχηση του σε μένα θα έλεγα ότι ένα 7άρι το παίρνει άνετα κυρίως γιατί είμαι λάτρης της διαχείρισης πόρων σε ένα παιχνίδι και ειδικά σε διαστημικό φόντο με την εξερεύνηση και τα συναφή και ο παρόν τίτλος μου άρεσε αρκετά. Εξάλλου είμαι μεγάλος φαν των Galactic Civilizations αλλά και των επικών Master of Orion οπότε το διάστημα πάντα με ιντριγκάρει. Αλλά σίγουρα δεν θ' αρέσει σ' όλους, είμαι σίγουρος γι' αυτό.

Exit mobile version