LifeSteps.gr

Harvest Days: My Dream Farm review

Harvest Days

Πάντοτε ήθελα να δω πως θα είναι η ζωή σε μια φάρμα με όλες τις απαραίτητες εργασίες και τα συναφή έτσι για να ξεφεύγουμε και λίγο απ΄τα καθημερινά βάσανα της πόλης. Γι' αυτόν τον λόγο το παιχνίδι Harvest Days μου ήρθε στην ώρα του για να μου δείξει στο περίπου φυσικά πως θα ήταν να ζω σε μια φάρμα με τα ζωάκια μου και τα σπαρτά μου. Ας ρίξουμε μια ματιά στο εν λόγω παιχνίδι να δούμε τι μας προσφέρει τελικά.

Ξεκινώντας την περιπλάνηση μου ν' αναφέρω ότι το Harvest Days το έχει η Toplitz Productions που έχει μερικά από τα καλύτερα simulators όπως για παράδειγμα την σειρά των Dynasty, με το Medieval Dynasty το καλύτερο απ' όλα. Η εταιρία βρίσκεται κάπου στην Αυστρία και αναζητά πάντα ποιοτικούς τίτλους για να εκπροσωπήσει. Επειδή είμαι φαν των life simulators την έχω σ' εκτίμηση και την ευχαριστώ για την ευγενική προσφορά του παρόντος τίτλου.

Στο θέμα μας τώρα. Επιτέλους αυτό το παιχνίδι είναι μια ευκαιρία για όλους να ξεφύγουν από το καθημερινό τους βαρετό πρόγραμμα και ν' απολαύσουν την ζωή στην φύση παρέα με τα αγαπημένα μας κατοικίδια. Μπορούμε ν' ονειρευτούμε άνετα ότι είμαστε κάτοχοι ενός κομματιού γης το οποίο θα το εκμεταλλευτούμε οργώνοντας το και θερίζοντας τους καρπούς του. Συν το ότι αν ποτέ βαρεθούμε μπορούμε κάλιστα να το ρίξουμε στο ψάρεμα για να φύγουμε από την ρουτίνα.

Εδώ σ' αυτό το παιχνίδι το Harvest Days αποφασίζουμε ελεύθερα και ωραία πως θα διαμορφώσουμε την ονειρεμένη μας φάρμα, πως θα την χτίσουμε και με τι θα την εμπλουτίσουμε. Μπορούμε αν φυσικά το θέλουμε να γίνουμε μέρος της κοινότητας του παιχνιδιού και να γνωρίσουμε τους άλλους παίκτες αλλιώς παίζουμε και μόνοι μας χωρίς πρόβλημα. Το παιχνίδι είναι ανοικτό και τεράστιο οπότε κάνουμε ότι θέλουμε πραγματικά. Σπέρνουμε και θερίζουμε τους καρπούς του μόχθου μας και μαζεύοντας τα βασικά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας εργαλεία και κάποια ντεκόρ για την αγαπημένη μας φάρμα.

Το Harvest Days σαν γραφικά χρησιμοποιεί vector που σημαίνει ότι δεν θ΄αρέσει σε κάποιους, σε μένα δεν έπαιξαν και μεγάλο ρόλο στην αξιολόγηση μου. Ο ήχος είναι ικανοποητικός για τέτοιο παιχνίδι, δεν περίμενα κάτι περισσότερο. Ξεκινάμε με μερικούς σπόρους για να έχουμε να φυτέψουμε στο χωράφι μας στην αρχή και εξελισσόμαστε με την πάροδο του χρόνου σ΄ένα πλήρες ράντζο με τα όλα του.

Workers & Resources: Soviet Republic review

Ο κόσμος του Harvest Days είναι τεράστιος και τουλάχιστον τώρα που είμαστε στην αρχή φαίνεται λίγο άδειος. Πιστεύω ότι οι προγραμματιστές θα το συμπληρώνουν σιγά-σιγά κυκλοφορώντας τ΄απαραίτητα updates η και με κάποιο dlc. Έχουμε μια πληθώρα από ζωάκια στο παιχνίδι να μας κρατάνε συντροφιά όπως άλογα, γατούλες και σκυλάκια. Μου αρέσει το leveling system που διαθέτει και αναπτυσσόμαστε όσο το προχωράμε.

Το Harvest Days έχει και τα προβληματάκια του, μην ξεχνάμε ότι είναι σε early access και θα φτιάχνετε με τον καιρό όπως γίνεται σ΄όλα τα παιχνίδια που κυκλοφορούν γρήγορα ,ακόμα και σε μεγάλους τίτλους συμβαίνει αυτό. Οι nps δεν είναι και τόσο ενδιαφέροντες. Υπάρχουν και αρκετά bugs εδώ και κει που ελπίζω να φτιαχτούν σύντομα. Πάντως έχει μεγάλη προοπτική να γίνει κάτι το αξιόλογο στο μέλλον. Χρειάζεται και κάποιο optimization  για να τρέχει λίγο πιο γρήγορα γιατί εντάξει ο κόσμος του είναι μεγάλος αλλά λαγγάρει σε μερικές στιγμές ενοχλητικά.

Τελειώνοντας να πω ότι αν σας αρέσουν παιχνίδια σαν τα Harvest Moon και Stardew Valley τότε θα μείνετε ικανοποιημένοι από το Harvest Days. Το καλύτερο είναι να κάνετε λίγο υπομονή μέχρι να βελτιωθούν τα προβληματάκια του. Πιστεύω ότι θα γίνει αυτό σχετικά σύντομα μιας και το ζητούν επίμονα οι αγοραστές από τους προγραμματιστές του. Αν επρόκειτο να του βάλω κάποιο βαθμό θα χρησιμοποιούσα ένα 6/10 κυρίως γιατί είναι ακόμα νωρίς και δεν έχω δει ολοκληρωμένο.

Exit mobile version