LifeSteps.gr

Twilight Force Dawn of a Dragonstar review

Twilight Force

Συνεχίζουμε το υπέροχο ταξίδι μας στο συμφωνικό power metal περνώντας αυτή την φορά από την Σουηδία για να γνωρίσουμε τους φανταστικούς Twilight Force και τις περιπέτειες τους με τους δράκους και τα άλλα μυθικά πλάσματα. Με ξάφνιασαν πραγματικά γιατί δεν περίμενα ένα γκρουπ από κει να παίζουν τόσο καλό συμφωνικό μέταλ εφάμιλλο των Βρετανών. Να όμως που τα ταλαντούχα παιδιά από την Σουηδία φωνάζουν παρόν με εμφατικό τρόπο μπορώ να πω.

Οι Twilight Force δημιουργήθηκαν κάπου στα μέσα του 2000 από τον κιθαρίστα Philip Lindh και τον Daniel Beckman που χειρίζεται τα πλήκτρα. Άρχισαν να μαζεύουν υλικό για τα πρώτα τους album αλλά αυτά άργησαν δυστυχώς γι΄εμάς διότι είναι υπέροχα σχεδόν όλα τους. Έχουν κυκλοφορήσει μόλις 3 ολοκληρωμένα album έως τώρα αλλά ίσως είναι και καλύτερα να βγάζουν ποιοτική δουλειά παρά να παράγουν ότι βλακεία σκεφτούν γιατί έτσι μας προσφέρουν μόνο αξιόλογο υλικό για αξιολόγηση και απόλαυση.

Αυτό που μου αρέσει στους Twilight Force είναι ότι εμφανίζονται επί σκηνής χρησιμοποιώντας ειδικές στολές που μας θυμίζουν βέβαια φανταστικούς ήρωες και μυθολογικά πλάσματα. Ο κιθαρίστας ντύνεται πάντα elf και κάνει την δουλειά του εξαιρετικά. Αυτό είναι και το νόημα της μουσικής, πρέπει να την νιώθουν πάνω απ΄όλα και να μας μεταδίδουν κι εμάς τον ρυθμό σαν μια γιορτή όπου συμμετέχουμε. Και τα παιδιά από την Σουηδία το καταφέρνουν μια χαρά αυτό εξαιρετικά μπορώ να πω.

Μπορώ άνετα να κλείσω τα μάτια και να μεταφερθώ σ΄ένα εξωτικό βασίλειο παρέα με τους Twilight Force μιας και είμαι μεγάλος φαν των rpg όπου κυριαρχούν elves, trolls, βασιλιάδες, πριγκίπισσες και μυθικά τέρατα να πολεμήσω με το σπαθί μου σαν να παίζω τα τρομερά παιχνίδια του είδους σαν τα The Witcher η Skyrim για παράδειγμα. Φανταστικό συναίσθημα αυτό είναι η αλήθεια. Πρέπει να τους ακούσετε προσεκτικά να δείτε τι μπορούν να καταφέρουν με τα εκπληκτικά φωνητικά και τις φανταστικές τους μελωδίες. Ένα ονειρικό περιβάλλον φανταστικό όπου όλα είναι τέλεια και απόλυτα ταιριαστά, από τους στίχους μέχρι και το τελευταίο σημείο όλα εξαιρετικά προσεγμένα και στην θέση τους.

Η παραγωγή και η ηχογράφηση σε πολύ υψηλά επίπεδα, προσεγμένο όσο δεν πάει άλλο. Οι μουσικοί κάνουν υπέροχα την δουλειά τους και μας ξεδιπλώνουν το τεράστιο ταλέντο τους. Ξεχώρισα αμέσως αν και σε τέτοιο αριστουργηματικό δίσκο όπως αυτός τίποτα δεν υστερεί, τα κομμάτια Valley of the Vale και Hydra σαν τους ύμνους σ΄αυτό το επικό cd των Twilight Force. Ιδιαίτερη μνεία για τον εκπληκτικό κιθαρίστα Jocke Leandro Johansson που ντυμένος πάντα elf με τα ξανθά μακριά του μαλλιά δείχνει απόλυτα πειστικός στον ρόλο του. Ο τραγουδιστής άλλαξε τώρα τελευταία αν και δεν φαίνεται καθόλου αυτό.

Έχουν και την τύχη να έχουν συχνά πυκνά στις live εμφανίσεις τους τον θεικό Joakim Broden από τους υπέροχους συμπατριώτες τους Sabaton αλλά και τον υπερταλαντούχο κιθαρίστα και τραγουδιστή Tommy Johansson όπου έχω αναφερθεί εκτενέστερα σε κάποιο άλλο άρθρο. Με τέτοιους συμπαραστάτες πως να αποτύχεις λέω τώρα αν και το ταλέντο των Twilight Force ξεχειλίζει. Φυσικά στο παρόν cd έχει βάλει το μαγικό του χεράκι και ο Tommy όπως και η υπέροχη Ylva Eriksson των Brothers of Metal σε δεύτερα φωνητικά. Υπάρχει τόσο ταλέντο στην σουηδική σκηνή που είναι αδύνατον να μην βγει κάτι τόσο εξαιρετικό.

Έχοντας ακούσει το συγκεκριμένο cd των Twilight Force άπειρες φορές μπορώ να πω δεν υπήρχε περίπτωση να μην το συνιστούσα σε όλους τους φανς του καλού φανταστικού συμφωνικού μέταλ. Ακούστε το και μεταφερθείτε νοητικά στον μαγικό κόσμο του άρχοντα των δαχτυλιδιών η σε κάποιο από τ΄αγαπημένα σας παιχνίδια ρόλων. Είναι μια πραγματική απόλαυση και το 10αρι είναι λίγο για να εκφράσει την ικανοποίηση που προξενεί αυτό το δημιούργημα των αγαπημένων μας Σουηδών. Μακάρι να συνεχίσουν να μας δίνουν τέτοια αριστουργήματα και στο μέλλον, περιμένω εναγωνίως την νέα τους δουλειά.

Exit mobile version