LifeSteps.gr

Majesty Generation Steel review

Majesty

Μετά από τα πολλά γκρουπ του συμφωνικού μέταλ καιρός να πάμε σε κάτι πιο παραδοσιακό. Από τη Γερμανία λοιπόν έχουμε τους Majesty και το πολύ καλό τους cd με τίτλο Generation Steel του 2015. Η μπάντα ξεκίνησε το 2000 και αφού πέρασε από αρκετές αλλαγές ακόμη και του ονόματος τους κατέληξαν στο παρόν όνομα Majesty και μας παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή του true metal σε στυλ των τεράστιων Manowar αλλά σε πιο fantasy μοτίβο. Η επιρροή τους από την θρυλική μπάντα του Eric Adams και του μέγα Joey DiMaio είναι απολύτως εμφανής στα κομμάτια τους.

Ωραία θα πω γιατί σαν μεγάλος φαν των Manowar πάντα χαίρομαι ν΄ακούω κάποιους να προσπαθούν να μιμηθούν το αληθινό μέταλ χωρίς βεβαίως να το σκοτώνουν στην πορεία. ΟΙ Majesty εδώ κάνουν την προσπάθεια τους απόλυτα πετυχημένα χρησιμοποιώντας στίχους από επικές μάχες και φανταστικά στοιχεία εμπλουτισμένα με μια μουσική απόλυτα ταιριαστή και πιασάρικη μπορώ να πω. Οι Γερμανοί έχουν τον δικό τους επαγγελματικό τρόπο να περνάνε την μουσική τους στο κοινό και εδώ οι αγαπητοί Majesty δεν πάνε πίσω.

Δεν έχουν την αμεσότητα και τον ενθουσιασμό που παρατηρώ στις αγγλικές μπάντες για παράδειγμα αλλά δείχνουν ν΄αγαπάνε αυτό που κάνουν και η προσπάθεια να μοιάσουν τους Manowar με το δικό τους όμως fantasy στυλ τους ανεβάζει πολύ. Η παραγωγή και η εκτέλεση των κομματιών είναι πολύ υψηλή όπως συμβαίνει σχεδόν σ΄όλες τις μπάντες από την Γερμανία. Είπαμε επαγγελματίες οι άνθρωποι σε όλες τις λεπτομέρειες. Αν και δεν μ΄ενοχλεί να παρατηρώ κάποια ελαττώματα αν η μουσική το επιτρέπει βεβαίως.

Όπως θ΄ακούσετε και στο παραπάνω εκπληκτικό Shout in the World τραγούδι οι Majesty αναμιγνύουν κάτι από επικό αλλά Manowar βάζοντας όμως και την δική τους πινελιά στο true metal. Φανταστικά πιασάρικο κομμάτι που το διάλεξα αμέσως από το cd Generation Steel. Επίσης το τελευταίο κομμάτι με τίτλο War for Metal, ένα φανταστικό κομμάτι που άνετα θα μπορούσαν οι Manowar να το πουν. Υπάρχουν όλες εκείνες οι αναφορές που μου φέρνουν στο νου την θρυλική μπάντα. Σαν φαν του αληθινού μέταλ ενθουσιάστηκα αμέσως αν και μερικοί ίσως το βρουν αντίγραφο των Manowar. Μου αρέσει πολύ επίσης η συνεχής χρησιμοποίηση του hawk στα τραγούδια τους.

Το War for Metal έγινε αμέσως το αγαπημένο μου τραγούδι των Majesty από αυτό το cd. Αν είχα και τον Eric Adams στα φωνητικά θα ήταν το απόλυτο έπος. Αλλά κι έτσι μια χαρά ακούγεται. Τα παιδιά από την Γερμανία πέτυχαν ακριβώς τον στόχο τους. Έτσι θέλω ν΄ακούω, με το σπαθί στο χέρι να πολεμάμε για το μέταλ που λατρεύουμε έως το τέλος. Μέχρι τελικής πτώσης για κάτι που αγαπάμε είναι το ιδανικό τελείωμα του φανταστικού αυτού cd. Δεν χρειάζεται πιστεύω ν΄αναφέρω πολλά στοιχεία για τους Majesty, εδώ η μουσική μιλά από μόνη της.

Ίσως μόνο ότι τους ανακάλυψα από αυτό τους το cd και ευτυχώς θα πω γιατί είναι εξαιρετικό και μ΄έβαλε στον κόσμο τους που μου αρέσει πολύ. Γιατί πολλά γκρουπ σαν τους Majesty υπάρχουν στην μέταλ σκηνή αλλά ελάχιστα καταφέρνουν να πιάσουν το αληθινό μέταλ σε στυλ Manowar. Φτηνές απομιμήσεις βρίσκω παντού και τα πετάω αμέσως από το πρώτο άκουσμα. Μου αρέσει και η αναφορά στα γεράκια όπως έγραψα και πιο πάνω. Όλα αυτά μαζί φτιάχνουν το κλίμα για να τους υποδεχτούμε στην συλλογή μας άνετα.

Θα ήταν ιεροσυλία να βάλω βαθμολογία κάτω από 10 στο cd των Majesty Generation Steel. Μετά από περίπου 10 ακούσματα του War for Metal μόλις τώρα δεν μου είναι δυνατόν να βάλω χαμηλότερα. Είπαμε War for Metal 'til the end. Φανταστικά πιασάρικο κομμάτι για true metal. Long live Manowar and Majesty θα πω αφού το ακούσω για 11η φορά. Το μόνο που μένει τώρα είναι να πάω ν΄ακούσω το Fighting the World των θρύλων από την Αμερική. Άλλο έπος αυτό το cd, θάθελα να το παρουσιάσω αλλά είναι πολύ παλιό και πιστεύω το έχουν άπαντες οι φίλοι του true metal.

Exit mobile version