LifeSteps.gr

Spirit Hunters: Infinite Horde review

Spirit Hunters

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση για ένα παθιασμένο retro gamer από το να ξεπαστρεύει διαβολικούς εχθρούς κατά εκατομμύρια συνεπώς δεν μου έκανε την παραμικρή εντύπωση το ότι ερωτεύτηκα το Spirit Hunters: Infinite Horde με την πρώτη ματιά. Βλέπωντας το trailer αμέσως ψυχανεμίστηκα ότι πρόκειται για ένα action που ακολουθεί τα χνάρια της πολυαγαπημένης retro σειράς Gauntlet, η πραγματικότητα όμως αποδείχτηκε ανώτερη των προσδοκιών.

Το Spirit Hunters: Infinite Horde είναι μεν Action αλλά κλίνει περισσότερο προς το Casual γιατί δεν είναι στο χέρι μας να επιτιθέμεθα στους εχθρούς που μας κυκλώνουν πατώντας το fire. Ο χαρακτήρας μας, είτε πρόκειται για τον μάγο, είτε πρόκειται για την μάγισσα, εξαπολύει τις επιθέσεις του ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενώ ο δικός μας ρόλος περιορίζεται στον να τον μανουβράρουμε ανάμεσα στις εχθρικές ορδές και να τον στρέφουμε προς την κατεύθυνση που θέλουμε να χτυπήσει, εφόσον διαθέτει κατευθυντική επίθεση.

Αρχικά έχουμε στην διάθεσή μας δύο χαρακτήρες οι οποίοι διαφέρουν στην εμφάνιση και στα bonuses που λαμβάνουν από την βασική τους επίθεση. Οι επιθέσεις που διαθέτουν είναι οι ίδιες και ξεκλειδώνονται σταδιακά όσο ανεβαίνουν επίπεδα. Στην αρχή αντιμετωπίζουμε δυσκολία στο να συντρίψουμε τους εχθρούς λόγω της μικρής ισχύος των επιθέσεων, του αυξημένου cooldown και του αριθμού των βολών που ρίχνουν.

Σκοτώνοντας συνέχεια εχθρούς και πλιατσικολογώντας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που υπάρχουν διάσπαρτες παντού σε μορφή κιβωτίων και πολύτιμων λίθων, ο χαρακτήρας μας ανεβαίνει level και εισέρχονται αμέσως οι στρατηγικές επιλογές στο παιχνίδι μας.

Οι αποφάσεις που λαμβάνουμε στο Spirit Hunters: Infinite Horde ανά level θα κρίνουν το πόσο πετυχημένο θα είναι το περασμά μας γιατί, μην γελιόμαστε, θα πεθάνουμε πολλές φορές έως ότου είμαστε αρκετά δυνατοί για να αντέξουμε μέχρι τέλους μια από τις τρεις τοποθεσίες και να φτάσουμε στο boss. Από την πρώτη στιγμή που επιλέγουμε το όπλο μας πριν την μάχη κρίνεται και η τύχη μας. Θα επιλέξουμε να το αναβαθμίζουμε ανά επίπεδο και τι είδους αναβάθμιση θα το κάνει αποτελεσματικότερο; Θα το αφήσουμε στην απλή εκδοχή του και θα προσθέσουμε άλλα όπλα στο οπλοστάσιό μας;.

Αν δεν κάνουμε τις σωστές επιλογές θα βρεθούμε σύντομα στο κέντρο μιας τεράστιας μάζας εχθρών η οποία θα αφανίσει την ζωή μας εντός δευτερολέπτων. Το τέλος μιας παρτίδας μας αποκαλύπτει την Oracle, μια αιθέρια ύπαρξη που μας κατευθύνει στο απροσδόκητα πλούσιο skill tree του Spirit Hunters: Infinite Horde.

Εκεί αντιλαμβανόμαστε την σημασία της απόκτησης όσων περισσότερων ρούνων και πολύτιμων πετρών μπορούμε ανά πέρασμα γιατί αυτά είναι το συνάλλαγμα που χρησιμοποιούμε για να δυναμώσουμε και να ξεκλειδώσουμε τα skills. Τότε καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να κινούμαστε σε κύκλους αλά "γύρω γύρω όλοι" στα σημεία που βρίσκονται σεντούκια και πολύτιμοι λίθοι. Οι εν λόγω περιοχές κρύβουν τον μεγαλύτερο αριθμό πόρων που μπορούμε να αποκτήσουμε αλλά και αρκετές "καρδιές" ώστε να ανανεώσουμε την υγεία του χαρακτήρα, η οποία κλονίζεται άσχημα μετά από κάθε επαφή με τέρατα.

Μια πρώτη κίνηση στο Spirit Hunters: Infinite Horde είναι η ενίσχυση των βασικών όπλων, μια δεύτερη το ξεκλείδωμα ισχυρότερων. Στην πορεία εμφανίζονται pets και νέοι χαρακτήρες για να συνδράμουν στον ολοκληρωτικό πόλεμο. Η συσσώρευση πόρων και το ξόδεμα στα skills είναι η απόλυτη απόλαυση στο παιχνίδι γιατί μας μετατρέπει βήμα προς βήμα σε θεϊκά όντα, ικανά να συντρίψουν λεγεώνες. Τα γραφικά είναι απλά συμπαθητικά όπως και τα animations που παραπέμπουν σε retro gaming απολαύσεις και ο ήχος απλά υπηρετεί την δράση και το εθιστικό gameplay loop.

Τα φαινόμενα απατούν στην περίπτωση του Spirit Hunters: Infinite Horde. Μοιάζει με ένα απλό, Casual τίτλο για νοσταλγούς του παρελθόντος όμως αναδεικνύεται σε απολαυστικότατη εμπειρία χάρη στο skill tree, τον αριθμό των χαρακτήρων, την συνεχή αναβάθμιση από πέρασμα σε πέρασμα και τα εκατομμύρια των ευφάνταστων μοντέλων των εχθρών. Αξίζει και με το παραπάνω την αγορά του από το Steam στα 4 ευρώ.

Exit mobile version