LifeSteps.gr

Chrysilia Et In Arcadia Ego review

Chrysilia

Μετά τα διάφορα ταξίδια μου ανά τον κόσμο ανακαλύπτοντας μπάντες ξεχασμένες από τον χρόνο αλλά και γνωστές καιρός να δούμε και κάτι από τα μέρη μας που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις έξω μπάντες. Ο λόγος φυσικά για τους Chrysilia, μια μπάντα συμφωνικού μέταλ που ακούγοντας την κάποιος που δεν ξέρει από που προέρχονται θα πει, μα αυτοί είναι καλύτεροι από τους καινούριους Nightwish η και τους Within Temptation μετά την στροφή προς mainstream μονοπάτια.

Όπως έχω τονίσει επανειλημένα στην μουσική είναι αυτό που ακούς την κάθε στιγμή να σε αναγκάζει να σκεφτείς ονειρικά μέρη και όχι απλώς να παίζει στο πικάπ να περνάμε την ώρα. Υπάρχει και αυτού του είδους η easy listening μουσική αλλά για όταν οδηγούμε η απλώς κάνουμε κάτι άλλο κι θέλουμε κάτι στο background. Εδώ η Chrysilia είναι μια φανταστική μπάντα που σε ταξιδεύει αμέσως εκεί που πρέπει. Το τραγούδι Desperate Wings είναι εκπληκτικό με τα super φωνητικά της Χρυσώς, αλλά πρέπει να το τονίσω ότι όλο το αποτέλεσμα είναι ανωτάτου επιπέδου.

Τώρα τελευταία έχω ακούσει πάνω από 30 cd για τις ανάγκες των review και μπορώ άνετα να πω ότι οι Chrysilia ξεχωρίζουν αμέσως από τον σωρό των υπόλοιπων. Κάτι Ad Infinitum με την Melissa Bonny τραγουδίστρια τους περνάνε για πλάκα. Ακόμα καλύτεροι και από τους Nighwish στο πιο πρόσφατο βέβαια cd τους. Καλά δεν μιλάω καν για την επιλογή των Xandria που μετά από μια Lisa Middelhauve και μια φανταστική Manuela Kraller τώρα τελευταία το ρίξανε στην πλάκα και η καινούρια τους frontwoman κουνιέται στο πλατό σαν να βρίσκεται σε κάποιο american bar στην ταινία coyote ugly. Με τα χίλια να υποστηρίξουμε όλοι τους Chrysilia να μπορέσουν να κάνουν διεθνή καριέρα παρά αυτά τα σούργελα που προανέφερα.

Στο σύνολο του το παρόν cd των Chrysilia είναι πολύ προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο τραγούδι όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Τα παιδιά έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη του. Υπάρχει και το τραγούδι King of a Stellar War, φόρος τιμής στην θρυλική μπάντα των Rotting Christ, τραγουδισμένο φυσικά με το στυλ των Chrysilia. Γενικά το στυλ τους κυμαίνεται από soundtrack στοιχεία έως μελωδικές μπαλάντες αλλά όπου χρειάζεται ανεβαίνει ο ρυθμός.

Εμένα πάντως μου άρεσε πολύ αυτή η εναλλαγή ρυθμών από ξεκούραστα κι ανάλαφρα κομμάτια σε πιο ανεβασμένα αλλά χωρίς να χαλάνε το συμφωνικό στυλ των Chrysilia. Η μπάντα δείχνει να έχει πολλά να δώσει ακόμα στο μουσικό στερέωμα και σίγουρα πρέπει να παίρνει μέρος και στα έξω φεστιβάλ για να μην βλέπουμε συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους που εντάξει είναι θρύλοι της μέταλ αλλά τώρα πια έχουν βγει στην σύνταξη. Αυτοί είναι το παρελθόν, οι Chrysilia είναι το μέλλον της καλής μουσικής.

Να βλέπω τους 80άρηδες Scorpions επί σκηνής μόνο γέλιο μου προκαλεί. Ακόμη χειρότερα να εμφανιστούν οι Xandria με την νέα κοπελιά, έλεος, δεν είναι μέταλ αυτό όπως το ζήσαμε μεγαλώνοντας στην θρυλική δεκαετία του 80 φορώντας με μεγάλη περηφάνεια τις μπλούζες μας των Iron Maiden, των Judas Priest και των Helloween.

Δεν υπήρχε περίπτωση εκείνη την εποχή να εμφανιστεί τέτοιο παρατράγουδο επί σκηνής, θα είχε φύγει άμεσα. Τώρα τα έχουν ξεφτυλίσει όλα, ότι βλακεία βγάζουν στην πετάνε οι μεγάλες εταιρίες έτσι στα μούτρα και υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν ν΄ αγοράσουν τέτειες πατάτες. Και δεν μιλώ μόνο για μικρές μπάντες, εδώ και οι Within Temptation βγάζουνε μέτρια cd πια αφού υπάρχουν τα κορόιδα ν΄αγοράσουν.

Γι΄αυτό θα πω ένα μεγάλο μπράβο στους Chrysilia, σε όλα τα παιδιά που δούλεψαν αυτό το εξαιρετικό cd και μας προσέφεραν κάτι το μοναδικό για εγχώριο προιόν. Εγώ τους εύχομαι να πάνε πολύ ψηλότερα γιατί το αξίζουν. Ένα ωραίο 10 από μένα και περιμένω ν΄ακούσω επόμενη δουλειά πολύ σύντομα. Η πλάκα είναι ότι το άκουσα φέτος για πρώτη φορά παρόλο που έχει βγει από το 2017. Μαζί με το Pirates των αγαπημένων μου Visions of Atlantis είναι το δεύτερο cd που το ακούω 5 φορές στην σειρά. Μπράβο, συνεχίστε έτσι παιδιά.

To tracklist του Et Ιn Arcadia Ego των Chrysilia για όσους ενδιαφέρονται:

1. By the Gates of Ypsus
2. The Menalon Trail
3. Desperate Wings
4. Arcadia
5. Et in Arcadia Ego
6. Chrysilia
7. Altar of Silence
8. King of a Stellar War (Rotting Christ Cover)
9. The Fifth Season
10. Desperate Wings (Orchestral Version)

Exit mobile version