LifeSteps.gr

Prison Life review

Prison Life

Μετά από μπόλικα ακούσματα σε κλασικό μέταλ των 80s και απίθανες συνεντεύξεις είπα να πιάσω και ένα παιχνιδάκι, έτσι για να σπάσει λίγο η μονοτονία. Το παιχνίδι με το οποίο θα ασχοληθώ ονομάζεται Prison Life και είναι ένας εξομειωτής της ζωής στην φυλακή.

Η πρώτη μας επιλογή στο Prison Life είναι μεταξύ του να είμαστε κατάδικοι ή δεσμοφύλακες. Η κάθε "δουλειά" έχει ασφαλώς τα υπέρ και τα κατά της. Ο φυλακόβιος έχει σαν μόνιμο όνειρο της ζωής του να εγκαταλείψει την... ψειρού και να γευτεί τον αέρα της ελευθερίας, υπόψη ότι πρέπει να το κάνει μέσα σε τέσσερεις μέρες αλλιώς game over. Το καλό με τον κατάδικο είναι ότι έχει και φυλαράκια, άλλους καταδίκους με τους οποίους συνεργάζεται προκειμένου να φτιάξει τα απαραίτητα εργαλεία και να δραπετεύσει.

Πολλοί είναι οι τρόποι απόδρασης του έγκλειστου, ο ένας από τούνελ που θα σκάψει και θα το σκάσει χρησιμοποιώντας ένα κλειδί, ο άλλος να κόψει τον φράκτη με ειδικό εργαλείο και να ανατινάξει τον τοίχο που τον χωρίζει από την ελευθερία, ο τρίτος να την "κάνει" με ελικόπτερο κ.ο.κ. Ο δεσμοφύλακας από την άλλη έχει αναλάβει να ακυρώσει τα σχέδια των κρατουμένων και τους περιτριγυρίζει σαν αρπακτικό, προσδοκώντας να γίνει μάρτυρας παράνομων δραστηριοτήτων. Έχει την δυνατότητα να τους ψάξει αν πιστεύει ότι μεταφέρουν παράνομα αντικείμενα και μπορεί να επιδιορθώσει κομμένους φράκτες ή τοίχους προς κατεδάφιση.

Το Prison Life είναι αποκλειστικά multiplayer και επιτρέπει να παίξουν από 3 έως 11 παίκτες, οι οποίοι θα μοιραστούν στους ρόλους των αστυνομικών και των κρατουμένων, με τους πρώτους να είναι ολιγάριθμοι και τους δεύτερους να έχουν το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο ρόλος του δεσμοφύλακα είναι τόσο βαρετός ώστε να σας κάνει να χασμουριέστε μετά από λίγη ώρα. Βρίσκω απαράδεκτες τις επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες του στυλ: βάλτε ένα γκόλ στο επιτραπέζιο ποδόσφαιρο, ξανἀ και ξανά και ξανά. Αντίστοιχα βαρετό είναι και το χρωματικό παζλ επιδιόρθωσης πραγμάτων. Να μην μιλήσω για την γελοιότητα του να κυνηγάτε σαν σκυλάκια τους κρατούμενους για να τους ψάξετε.

Η top down οπτική και η μετριότητα των γραφικών του Prison Life σίγουρα δεν βοηθά στο παραμικρό το όλο ζήτημα, αντίθετα δεν προσφέρει κάποια οπτική απόλαυση για να προσκολληθούμε. Τα πάντα μυρίζουν φθηνή παραγωγή από χιλιόμετρα. Στην περίπτωση των κρατουμένων τώρα, τα πράγματα βελτιώνονται αισθητά καθώς οι κατάδικοι είναι φτιαγμένοι για να συνεργάζονται, συνεπώς για να εκμεταλλεύονται την multiplayer φύση του τίτλου. Σε αντίθεση με την γελοία ρουτίνα του μπάτσου-δεσμοφύλακα, ο κατάδικος κάνει συστηματική χρήση του mini map, ξεψαχνίζοντας όλες τις τοποθεσίες και ψάχνοντας τα πάντα, σε μια προσπάθεια να βρει τα υλικά που θα του επιτρέψουν να αποδράσει.

Με τους ανιχνευτές μετάλλων να βρίσκονται παντού και ένα μικροσκοπικό inventory, ο ένας κατάδικος αδυνατεί να... φέρει την άνοιξη σαν τον κούκο καθώς δεν μπορεί να περάσει από όλα τα αστυνομικά εμπόδια. Κατά συνέπεια, οι κατάδικοι συνεργάζονται αναγκαστικά μεταξύ τους και η συνεννόηση που προκύπτει μέσω του in game chat είναι απολαυστική. Εξίσου συναρπαστικό είναι και το παιχνίδι της γάτας με τον ποντικό που παίζουμε με τους μπάτσους, στην προσπάθειά μας να μεταφέρουμε τα παράνομα υλικά στις τοποθεσίες που θα τα χρησιμοποιήσουμε.

Οι στρατηγικές που αξιοποιούμε για να πετύχουμε τον στόχο μας στο Prison Life είναι πολύ διασκεδαστικές και περιλαμβάνουν αποπροσανατολισμό των δεσμοφυλάκων ώστε να ψάχνουν εμάς και όχι τους συγκρατούμενους που κουβαλούν τα παράνομα αντικείμενα, ανταλλαγές πληροφοριών και αντικειμένων στην απομόνωση και τρεχαλητά στους διαδρόμους για να αποφύγουμε την σύλληψη.

Το Prison Life είναι ένα χαβαλεδίστικο παιχνίδι χαμηλού προϋπολογισμού που το μεγάλο ατού του είναι το ότι είναι δωρεάν στο Steam. Στον ρόλο του κρατούμενου μας προσφέρει αρκετές διασκεδαστικές στιγμές, λιγότερες στον ρόλο του δεσμοφύλακα. Είναι μια δωρεάν λύση με την οποία θα ασχοληθούμε για λίγη ώρα και μετά θα προχωρήσουμε σε σοβαρότερους τίτλους. Αξίζει να το δοκιμάσουμε μόνο και μόνο για την εμπειρία "κλέφτες και αστυνόμοι" που χαρίζει.

Exit mobile version