LifeSteps.gr

Flashing Lights review

Flashing Lights

Το Flashing Lights μας υπενθυμίζει από το πρώτο λεπτό του ότι ο κόσμος μας έχει γίνει τρομερά επικίνδυνος, ειδικά στις πολύβουες μεγαλουπόλεις. Τα δυστυχήματα πέφτουν βροχή στους δρόμους, τα ατυχήματα σε κλειστούς χώρους οδηγούν στο άναμμα και στην εξάπλωση πυρκαγιών, οι εγκληματικές ενέργειες από παραβατικά άτομα διαδέχονται η μια την άλλη.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το χάλι, στρατολογούμαστε εμείς και αναλαμβάνουμε προσωπικά όλες τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης της πολιτείας, δηλαδή την αστυνομία, την πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ. Αμέσως αναλαμβάνουμε αποστολές ειδικά φτιαγμένες για την κάθε υπηρεσία και τις εκτελούμε σε έναν ανοικτό κόσμο. Ο συναρπαστικός αυτός εξομειωτής βρίσκεται στο στάδιο του early access εδώ και μια τετραετία, παλεύοντας να κατανικήσει την πληθώρα των bugs που αντιμετώπιζε εξαρχής, πράγμα λογικό αν σκεφτούμε πόσο φιλόδοξο είναι το όλο project.

Εκ πρώτης όψεως, τα bugs έχουν παραμείνει σε κάποιο βαθμό με κάτι περίεργα animations των χαρακτήρων και των οχημάτων να προκαλούν γέλιο. Διακρίνουμε μια φτώχια στα menus αλλά και στις επιλογές παραμετροποίησης του χαρακτήρα μας, απόρροια προφανώς της ανολοκλήρωτης κατάστασης στην οποία βρίσκεται, εντούτοις οι επιλογές είναι αρκετές για να φτιάξουμε έναν αξιοπρεπή αστυφύλακα, πυροσβέστη ή γιατρό. Η κάθε υπηρεσία έχει τα δικά της οχήματα και ο αριθμός τους είναι ικανοποιητικός, θεωρούμε ότι καλύπτουν σχεδόν όλες τις επιλογές που θα είχαμε και στον πραγματικό κόσμο.

Tutorial δεν υφίσταται στο Flashing Lights οπότε πρέπει να μάθουμε βήμα προς βήμα τα game mechanics, τα οποία θα τα μάθουμε δια της λογικής όπως και το τι πρέπει να κάνουμε στις αποστολές που μας ανατίθενται. Οι αποστολές σε όλα τα τμήματα καλύπτουν το φάσμα της καθημερινότητας. Σαν αστυνομικοί θα κυνηγήσουμε με το αμάξι και θα συλλάβουμε μεθυσμένους παραβάτες, θα μπουκάρουμε σε σπίτια και θα αφοπλίσουμε οπλισμένους εγκληματίες, θα κυνηγήσουμε με τα πόδια και θα ακινητοποιήσουμε κλεφτρόνια.

Στο πυροσβεστικό τμήμα θα αποκλείσουμε τετράγωνα γύρω από φλεγόμενα κτίρια και αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, θα σπεύσουμε να απεγκλωβίσουμε ανθρώπους από τρακαρισμένα αυτοκίνητα και θα πολεμήσουμε με τις μανικές μας την πύρινη λαίλαπα. Στο ΕΚΑΒ θα προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες σε όποιο άνθρωπο τις έχει ανάγκη και θα κάνουμε και τις απαραίτητες μεταφορές στο νοσοκομείο για όσους χρήζουν περαιτέρω βοήθειας.

Στο Flashing Lights προστέθηκε ένα νέο στοιχείο το οποίο είναι η δυνατότητα ανταπόκρισης σε κλήσεις ανάγκης από όλα τα τμήματα. Για παράδειγμα, σαν αστυνομικοί ανταποκρινόμαστε σε κλήση που επιτάσσει τον αποκλεισμό ενός οικοδομικού τετραγώνου λόγω πυρκαγιάς, μια δραστηριότητα η οποία υπάγεται περισσότερο στο πυροσβεστικό σώμα. Το γεγονός αυτό αυξάνει κατακόρυφα την αξία του multiplayer και τα ματς εκεί μετατρέπονται πλέον σε ένα υπερθέαμα εφάμιλλο κινηματογραφικής παραγωγής. Εμείς και άλλα δέκα άτομα ανταποκρινόμαστε σε κλήσεις σε όλη την επιφάνεια του χάρτη και βλέπουμε τους άλλους παίκτες να τρέχουν με τα οχήματά τους σαν τρελοί και τις σειρήνες να ουρλιάζουν.

Στον τόπο του περιστατικού γίνεται ένας χαμός καθώς ο καθένας προσπαθεί να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί. Βλέπουμε μπάτσους να τρέχουν και να αποκλείουν την περιοχή, πυροσβέστες να απεγκλωβίζουν κόσμο και να πολεμούν τις φλόγες, νοσοκόμους να εξετάζουν και να μεταφέρουν ασθενείς. Και μόνο για το multiplayer αξίζει να ζήσουμε την εμπειρία του Flashing Lights, εντούτοις, επειδή το θεωρώ υπερτιμημένο στην παρούσα φάση για 21 ευρώ, καλό είναι να περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί για να το αποκτήσουμε.

Σε επίπεδο game mechanics, το Flashing Lights τα πάει πολύ καλά, με τα ευδιάκριτα menus του που ξεφυτρώνουν όταν πάμε να αλληλεπιδράσουμε με αντικείμενα και χαρακτήρες. Δοθέντος της επαναλαμβανόμενης φύσης των αποστολών, της ανυπαρξίας σεναρίου και tutorial και του άδειου χάρτη (όλοι οι δρόμοι είναι άδειοι πλην του δρόμου που εξελίσσονται τα περιστατικά), το replayability περιορίζεται μόνο στο muliplayer mode.

Προσωπικά είμαι μεγάλος λάτρης του τηλεοπτικού chicago franchise που απεικονίζει τις περιπέτειες όλων των δημόσιων υπηρεσιών τις οποίες ελέγχουμε και στο Flashing Lights. Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι το Flashing Lights, επειδή ακριβώς εξομειώνει τις εμπειρίες των χαρακτήρων που βλέπουμε στο προαναφερθέν franchise, μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό αριστούργημα όταν φτάσει στην τελική του μορφή, υπομονή μέχρι τότε λοιπόν.

Βαθμολογία: 7/10

Exit mobile version