LifeSteps.gr

Pretty Girls Escape review

Pretty Girls Escape

Η γιαπωνέζικη εταιρεία ανάπτυξης Zoo Corporation η οποία μας έχει χαρίσει ένα σωρό Casual τίτλους με χαριτωμένες υπάρξεις και εθιστικούς γρίφους, εμπλουτίζει την σειρά Pretty Girls της με το Pretty Girls Escape, ένα ακόμα Casual τίτλο.

Τα δύο γνώριμα συστατικά της σειράς Pretty Girls επανεμφανίζονται και εδώ, δηλαδή τα τσαχπίνικα κορίτσια που μας αντιμάχονται και το Puzzle gameplay που είναι ένας πετυχημένος συνδυασμὀς Tetris και Match-3 παιχνιδιών. Οκτώ γλυκύτατα anime girls περιμένουν απεγνωσμένα να τα διασώσουμε από έξι stages το καθένα τους, γεμάτα εμπόδια. Όσο προχωράμε στα stages το επίπεδο δυσκολίας αυξάνει αντίστοιχα και το ίδιο συμβαίνει όταν έχουμε σώσει το ένα κορίτσι και πάμε στο επόμενο.

Οι κανόνες στο Pretty Girls Escape είναι απλοί και τυφλοσούρτι για όσους έχουν εμπειρία στα Match-3 αλλά και στο θρυλικό Tetris. Πρωταρχικός μας σκοπός είναι να οδηγήσουμε το εικονίδιο της τσαχπίνας που διασώζουμε στο κατώτερο σημείο της οθόνης η οποία είναι ένα πλαίσιο γεμάτο πολύχρωμα τουβλάκια σε στυλ Tetris. Εκεί την περιμένουν κάποιες πόρτες από τις οποίες περνά και τελειώνει αισίως το εκάστοτε επίπεδο. Τα game mechanics είναι πανεύκολα, τα μαθαίνουμε μαζί με τους κανόνες σε δύο λεπτά και στην συνέχεια αρχίζουμε να τα εφαρμόζουμε στην πράξη. Τα τουβλάκια του ίδιου χρώματος, εφόσον είναι από δύο και πάνω, σκάνε σαν μπαλόνι που το τρύπησε βελόνα μόλις πατήσουμε πάνω τους.

Με τον τρόπο αυτό ανοίγουμε γοργά τον δρόμο προς την έξοδο για το κορίτσι μας και πετυχαίνουμε έναν από τους στόχους των επιπέδων οι οποίοι μεταφράζονται σε πόντους. Αυτός είναι η εξάλειψη συγκεκριμένου αριθμού τούβλων από διαφορετικά χρώματα. Οι άλλοι στόχοι είναι η ταχύτητα με την οποία καθαρίζουμε το ταμπλό και οι συνολικές κινήσεις που μας πήρε. Η λογική του gameplay σχετίζεται με την παρατηρητικότητα και την εξυπνάδα μας παρά με τα αντανακλαστικά. Εκτός από το κλικάρισμα στα τούβλα για να τα διαλύσουμε, μπορούμε να μετακινήσουμε δεξιἀ ή αριστερά όλα τα αντικείμενα στο ταμπλό, τούβλα και το εικονίδιο της ηρωίδας μας.

Χρησιμοποιώντας τους δύο αυτούς τρόπους αλληλεπίδρασης, καθαρίζουμε το ένα επίπεδο μετά το άλλο και μαζεύουμε ένα σωρό πόντους προς εξαργύρωση στο dressing room. Το εν λόγω μενού είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται δηλαδή ένα μέρος στο οποίο αγοράζουμε αμφιέσεις για τα κορίτσια μας με αντάλλαγμα τους αποκτηθέντες πόντους. Το ντύσιμο των anime κοριτσιών είναι δευτερεύουσας σημασίας μπροστά στην εθιστικότητα του gameplay, στην νοητική γυμναστική που μας προσφέρει και στην ομαλή αύξηση της δυσκολίας.

Τα πρώτα επίπεδα είναι πανεύκολα καθώς τα χρώματα είναι ελάχιστα και η διασύνδεση των τούβλων του ίδιου χρώματος μαζική. Όσο περνάει η ώρα όχι μόνο αυξάνουν τα χρώματα αλλά αρχίζουν να προστίθενται δύσβατα εμπόδια στο διάβα των κοριτσιών μας. Τούβλα που δεν σπάνε και δεν μετακινούνται και κλειδιά που ανοίγουν τις κλειδωμένες πλέον πόρτες στο πάτωμα του ταμπλό είναι δύο μόνο από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε πηγαίνοντας από χαρακτήρα σε χαρακτήρα.

Όλα αυτά συμβαίνουν στο Stage mode, στο Challenge mode τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ περισσότερο. Εκεί μιλάμε για ένα κατεξοχήν Puzzle mode δηλαδή το κάθε επίπεδο αποτελεί και ένα γρίφο με αυστηρά καθορισμένα πλαίσια ο οποίος πρέπει να επιλυθεί. Το Challenge mode θέλει πολύ σκέψη και προσεκτικά βήματα ώστε να φτάσουμε στην λύση του κάθε γρίφου και να ξαναπαίξουμε το επίπεδο εφόσον θέλουμε να πετύχουμε καλύτερο χρόνο.

Σε οπτικό επίπεδο τώρα, το Pretty Girls Escape διαθέτει πανέμορφα anime girls με ποικίλες προσωπικότητες και φωνούλες που κάνουν να λιώνει σαν παγωτό κάθε αξιοπρεπές αρσενικό. Εκτός από τις ενδυμασίες που αλλάζουμε στο dressing room έχουμε και το diorama, μια επιπλέον επιλογή για να μεταβάλλουμε και τις εκφράσεις των κοριτσιών μας.

Το Pretty Girls Escape είναι ένα πολύ εθιστικό παιχνίδι σκέψης σε πολύ χαμηλή τιμή στο Steam το οποίο αξίζει να το απολαύσετε για τις λίγες ώρες διασκέδασης που παρέχει. Προσωπικά σας συνιστώ να αγοράσετε το Pretty Girls Variety Bundle που περιλαμβάνει αυτό μαζί με άλλα τέσσερα Pretty Girls παιχνίδια, στην εξαιρετική τιμή των 14 ευρώ.

Exit mobile version