LifeSteps.gr

The Serpent Rogue review

The Serpent Rogue

Το The Serpent Rogue είναι ένας πρωτότυπος και υπέροχα εικονογραφημένος τίτλος ο οποίος απευθύνεται στους λάτρεις της... βοτανικής. Ο ρόλος μας σε αυτό το βοτανικό Action - Adventure όπως αυτοχαρακτηρίζεται είναι αυτός ενός μυστηριώδους αλχημιστή ο οποίος ονομάζεται The Warden και έχει επωμιστεί ένα πολύ βαρύ φορτίο, να απαλλάξει τον κόσμο του από μια σκοτεινή δύναμη που ονομάζεται The Serpent Rogue.

Η διαβολική δύναμη έχει ριζώσει στο Mount Morbus και η διεφθαρμένη της ενέργεια εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς σε όλο τον τόπο. Ο Warden είναι ο μοναδικός που μπορεί να αντιμετωπίσει την λαίλαπα και, προκειμένου να το πράξει, πρέπει να ξεψαχνίσει τον χάρτη του κόσμου του, να ανακαλύψει όλα τα κρυφά σημεία του και να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις.

Κατά βάση, το The Serpent Rogue είναι ένα crafting game με την ανακάλυψη θρεπτικών συστατικών και την κατασκευή συνταγών για πανίσχυρα φίλτρα να κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος του. Ο Warden αποδεικνύεται ένας ικανότατος αλχημιστής ο οποίος αποκτά πολύ σύντομα και φορητό τραπεζάκι αλχημείας, δια του οποίου μπορεί να ερευνά τα συστατικά που μαζεύει από το περιβάλλον και να τα συνδυάζει στην συνέχεια σε αντίστοιχα φίλτρα.

Η συλλογή συστατικών από κάθε περιοχή ξυπνά μέσα μας τον τροφοσυλλέκτη που κρύβεται εκεί από τα προϊστορικά χρόνια και μας εθίζει σχετικά γρήγορα. Σε αυτό βοηθούν και τα καρτουνίστικα γραφικά με τα ξεπλυμένα χρώματα και τον σκοτεινό φωτισμό, όλα τους δημιουργούν μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα η οποία είναι και ο στόχος των δημιουργών του The Serpent Rogue. Η προθεσή τους να βασίσουν όλη την περιπέτεια πάνω στο μυστήριο επεκτείνεται και στα game mechanics, με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα όμως.

Στον γενικό χάρτη τα πάντα είναι καλυμμένα από ομίχλη η οποία θα υποχωρήσει μόνο όταν θα αποκτήσουμε πρόσβαση στην εκάστοτε περιοχή. Το mini map είναι ο μοναδικός μας μπούσουλας για να ανακαλύψουμε που μπορούμε να πάμε αφού δεν έχουμε την δυνατότητα περιστροφής της κάμερας και zoom out δηλαδή η οπτική μας περιορίζεται στην περιοχή γύρω από τον χαρακτήρα. Την πρώτη φορά που αλληλεπιδρούμε με ένα πιο περίπλοκο game mechanic του The Serpent Rogue από το τυπικό: μάζεψε ή σπάσε το τάδε αντικείμενο, πληροφορούμαστε σε μορφή κειμένου σε τι χρησιμεύει.

Στην περίπτωση των potions που θα προκύψουν από το ανακάτεμα των συστατικών, κυριαρχεί και πάλι το μυστήριο, δεν γνωρίζουμε τι θα μας δώσουν αν δεν τα ανακατέψουμε. Σε γενικές γραμμές θα χρειαστεί να μάθουμε μόνοι μας τι κάνουν πολλά πράγματα και, αν δεν μας αρέσει ιδιαίτερα αυτό, ενδέχεται να εγκαταλείψουμε το The Serpent Rogue μετά από λίγη ώρα. Στην πλούσια διαχείριση πόρων έρχεται να προστεθεί αργότερα και ένα χλιαρό σύστημα μάχης με ελάχιστα όπλα και combos, το οποίο όχι μόνο δεν μας ικανοποιεί αλλά μοιάζει και αρκετά παράταιρο στο όλο κλίμα.

Η ποικιλία των quests που προκύπτουν στην περιπέτεια αναδύει και αυτή έναν αέρα μυστηρίου. Βλέπουμε την περιγραφή τους αλλά δεν είναι δυνατή η περαιτέρω καθοδήγηση, πρέπει να καταλάβουμε τι χρειάζεται και να πάμε εκεί που πρέπει για να δράσουμε. Το όνομα του παιχνιδιού είναι "πειραματισμός", μοιάζει με ένα τεράστιο γρίφο που καλούμαστε να λύσουμε πειραματιζόμενοι με το περιβάλλον, τις συνταγές, την βαρβάτη διαχείριση πόρων και την εξερεύνηση. Διαθέτει υπέροχη μουσική και αρκετό περιεχόμενο για να δικαιολογήσει τα 20 ευρώ του στο Steam.

Δύο σημαντικά χαρακτηριστικά του The Serpent Rogue που θα μελετήσουμε τώρα είναι ο όλεθρος που μπορεί να επιφέρει ο θάνατος του χαρακτήρα και η μεταμόρφωση του ήρωα σε αλλόκοτα όντα. Σε περίπτωση θανάτου δηλαδή μηδενισμού του health του, ο Warden επιστρέφει σε ένα ασφαλές μέρος, στο σπίτι του δηλαδή αλλά τα υπάρχοντα του, όλα τα αντικείμενα που κουβαλούσε, μένουν στην περιοχή που έπεσε.

Δυσάρεστες αναμνήσεις από την... θητεία μου στα μπουντρούμια του Diablo II αναδύθηκαν αυτόματα όταν το παιχνίδι με πληροφόρησε ότι αν, στην προσπάθειά μου να ανακτήσω τα αντικείμενα πεθάνει ξανά ο Warden, τα αντικείμενα θα χαθούν για πάντα. Ο Warden έχει επίσης την μοναδική ικανότητα να εξημερώνει και να μεταμορφώνεται σε διάφορα πλάσματα, αποκτώντας όχι μόνο το παρουσιαστικό αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Η εναλλαγή αυτή ανανεώνει το gameplay και καθιστά τις μάχες λίγο πιο ενδιαφέρουσες.

Βαθμολογία: 7/10

Exit mobile version