LifeSteps.gr

Epic Battle Fantasy Collection review

Epic Battle Fantasy Collection

Το Epic Battle Fantasy Collection εἰναι μια συλλογή τίτλων που είχαν κυκλοφορήσει τις πρώτες μέρες του ιντερνετ, όταν τα παιχνίδια είχαν πενιχρά γραφικά και απλοϊκό αλλά, συνάμα, τρομερά εθιστικό gameplay.

Αποτελείται από οκτώ τίτλους οι οποίοι καλύπτουν τα περισσότερα γούστα όσων απολαμβάνουν τα casual games για να σκοτώνουν την ώρα τους με ευχάριστο τρόπο. Το πιο αδιάφορο παιχνίδι ανάμεσά τους για εμένα είναι το Mecha Dress Up Game που μας αναθέτει να κατασκευάσουμε ένα τεράστιο ρομπότ Mecha όπως το φανταζόμαστε, από το μηδέν φυσικά. Τα εξαρτήματα που έχουμε στην διαθεσή μας είναι πολλά αλλά το ενδιαφέρον μας εξαφανίζεται ταχύτατα εκτός και αν έχουμε ως όνειρο να ακολουθήσουμε πορεία σχεδιαστή μόδας ή κάτι παρεμφερές.

Το... παγωμένο ενδιαφέρον μας αναθερμαίνεται με το που εισερχόμαστε στο Brawl Royale. Πρόκειται για το πιο απλοϊκό Beat 'Em Up που χωράει ο νους μας, εντούτοις προσφέρει άφθονο χαβαλέ χάρις στην χιουμοριστική προσέγγιση της δράσης. Η αλληλεπίδρασή μας με τους αντιπάλους περιορίζεται στο πάτημα του mouse button την στιγμή που διακρίνουμε την λέξη Go στην οθόνη μας. Εφόσον το κάνουμε, ο αντίπαλος είναι χαμένος από χέρι και είμαστε θεατές των καλαίσθητων και ποικίλων animations που οδηγούν στην εξόντωσή του, σε αντίθετη περίπτωση μας καθαρίζει για πλάκα.

Το γέλιο πηγάζει από τις αντιδράσεις του χαρακτήρα μας στους εχθρούς του, από τα animations και από την εμφάνιση των εχθρών. Αντιμετωπίζοντας ένα πλάσμα που μοιάζει με υβρίδιο μεταξύ πυραμιδοκέφαλου από Silent Hill και εκείνου του καταραμένου πλάσματος με το φανάρι και το μαχαιράκι που μας τελείωνε με ένα χτύπημα στα Final Fantasy, ξεραινόμαστε απλά στα γέλια.

Αντίστοιχη πλάκα γίνεται όταν οι εχθροί μας είναι γυναίκες και βλέπουμε τον πολεμιστή μας να τις γλυκοκοιτάει και να τις αντιμετωπίζει με το γάντι θα λέγαμε, χρησιμοποιώντας λιγότερο βίαιες μεθόδους. Το Brawl Royale είναι πανεύκολο αλλά μας δίνει την ευκαιρία να ανεβάσουμε το επίπεδο δυσκολίας παίζοντας στο epic και να πάμε ακόμα πιο μακριά, αντιμετωπίζοντας ένα φίλο μας σε διπλό.

Πάμε στην χαρά των ζωόφιλων τώρα, το Cat Cafe. Είμαστε οι ιδιοκτήτες μιας καφετέριας για γάτες και βρισκόμαστε μόνιμα πίσω από τον πάγκο μας, περιμένοντας τις χνουδωτές μας φίλες. Οι ψιψίνες έρχονται πολύ διψασμένες και, για να ξεδιψάσουν, πρέπει να τις φιλέψουμε με ένα από τα ἐξι ροφήματα που διαθέτει το μαγαζί μας. Με το αριστερό πλήκτρο του mouse αρπάζουμε ένα ρόφημα και το μετακινούμε πάνω στην εκάστοτε γάτα που το ζητάει, ικανοποιώντας την και λαμβάνοντας ένα μικρό ποσό σε δολάρια. Όσο περνάει η ώρα, τα γατόνια εμφανίζονται συχνότερα και η δυσκολία αυξάνεται, μαζί της αυξάνεται όμως και το ποσό που παίρνουμε με κάθε σερβίρισμα.

Το παιχνίδι μου θύμισε Cook, Serve, Delicious σε πολύ απλοϊκή μορφή και με διασκέδασε ιδιαίτερα με τα ροφήματα του που είναι καρικατούρες γνωστὠν ενεργειακών ποτών και αναψυκτικών και με τις αστείες γατόφατσες. Το μεγαλύτερο κίνητρο για να παίζουμε αδιάκοπα είναι τα upgrades, όχι τα διακοσμητικά αλλά εκείνα που πολλαπλασιάζουν τα χρήματα, φτιάχνουν την διάθεση των γατιών κ.ο.κ. Αφού ικανοποιήσουμε πολλές γατούλες στο Cat Cafe ήρθε η ώρα να τους το βγάλουμε... ξινό στο The Kitten Game.

Μιλάμε για ένα παιχνίδι Clicker στο οποίο, κάνοντας και πάλι χρήση του αριστερού mouse button, εξοντώνουμε όσα περισσότερα γατιά μπορούμε ανά επίπεδο. Τα γατιά σκάνε μύτη από παντού, φοράνε απίθανες αμφιέσεις για να μας κάνουν να τις λυπηθούμε και καλύπτονται από το σκηνικό, το οποίο καταστρέφουμε συστηματικά για να τις ξεσκεπάσουμε.

Αφού διασκεδάσουμε αρκετά απολαμβάνοντας την ποικιλία του φόντου και των γατιών, θα ασχοληθούμε με τα turn-based RPG που ακούν στο όνομα Epic Battle Fantasy. Και πάλι ο τρόπος χειρισμού της διμελούς ομάδας μας είναι το αριστερό πλήκτρο του mouse δια του οποίου επιλέγουμε από το μενού του κάθε χαρακτήρα ποιές δυνάμεις του θα χρησιμοποιήσουμε για να ξεπαστρέψουμε τους εχθρούς που μας επιτίθενται ανά δυάδες, τριάδες ή ακόμα και ζόρικα bosses. Πριν την είσοδο στην μάχη επιλέγουμε ένα σωρό potions με τα διαθέσιμα λεφτά, εξασφαλίζοντας ότι θα έχουμε αρκετό health, mana αλλά και regeneration potions έως ότου μπορέσουμε να ανανεώσουμε το στοκ μας.

Αμφότερα τα Epic Battle Fantasy είναι εθιστικότατα γιατί περιέχουν άφθονη στρατηγική στο gameplay τους παρά τον υποτυπώδη χειρισμό. Αφού τα οργώσουμε όπως τους αξίζει, περνούμε στα δύο τελευταία κομμάτια του Epic Battle Fantasy Collection, εξίσου και ακόμα πιο ενδιαφέροντα από τα Epic Battle Fantasy, τα Adventure Story και Bullet Heaven. Όντας φανατικός των Shoot' Em Ups από τα γεννοφάσκια μου, απόλαυσα κάθε δευτερόλεπτο του Bullet Heaven, μετατρέποντας τους αιθέρες σε κόλαση πυρός για τους χιλιάδες αντιπάλους που με έβαλαν στο μάτι.

Τα τρία είδη όπλων που έχουμε στην διάθεσή μας είναι ικανά να συντρίψουν τους... οχτρούς, μαζικά ή έναν έναν ανάλογα με την αντοχή τους. Η smart bomb τα κάνει λίμπα σε όλη την οθόνη, η κοντινή επίθεση προξενεί μεγάλο damage σε όσους χτυπήσει και οι κανονικές βολές αφανίζουν τους πολυπληθέστερους και αδύναμους εχθρούς. Το Bullet Heaven εξασφαλίζει μεγάλο replayability χάρη στα πολλά levels, στους πολλούς πιλότους που μπορούμε να ξεκλειδώσουμε και στα φοβερά upgrades, απαραίτητα για την ενδυνάμωση του σκάφους μας από πέρασμα σε πέρασμα.

Το τελευταίο κομμάτι του Epic Battle Fantasy Collection με τον χαρακτηριστικό τίτλο Adventure Story, αγγίζει ένα ακόμα αγαπημένο είδος βιντεοπαιχνιδιών, τα Platform. Σε αυτό πρέπει να περάσουμε 27 επίπεδα γεμάτα πλατφόρμες προκειμένου να σώσουμε την κοπέλα και τις γάτες μας από την αιχμαλωσία. Τα πρώτα επίπεδα είναι εύκολα και λειτουργούν σαν tutorial έως ότου μάθουμε τα game mechanics τα οποία, παραδόξως, είναι αρκετά. Εκτός από το κλασικό άλμα και το ακόμα μεγαλύτερο εφόσον κρατήσουμε πατημένο το jump button (συνίσταται η χρήση gamepad), έχουμε το χτύπημα προς διαφορετικές κατευθύνσεις, την αναπήδηση σε εχθρικά σώματα, την κατάβαση σε χαμηλότερες πλατφόρμες, την χρήση spells για να τσουρουφλίζουμε τους εχθρούς από μακριά ή να θεραπευόμαστε.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε κρυφά σημεία σε όλα τα επίπεδα τα οποία πρέπει να ανακαλύψουμε ώστε να τα καθαρίσουμε εξολοκλήρου, έχουμε ανέβασμα του επιπέδου του χαρακτήρα με τα xp που λαμβάνει από τις δραστηριότητές του και έχουμε και εξοπλισμό που βρίσκουμε και μας δυναμώνει τα στατιστικά. Μιλάμε λοιπόν για ένα συναρπαστικό Platform με RPG στοιχεία και πλούσιο περιεχόμενο. 

Το Epic Battle Fantasy Collection είναι μια συλλογή που δεν πρέπει να λεἰπει από την... συλλογή κανενός μας και οι λόγοι είναι πολλοί. Ο πρώτος είναι οικονομικός. Το πακέτο στοιχίζει μόλις επτά ευρώ στο Steam και προσφέρει ένα δεκάωρο ευχάριστων gaming εμπειριών στο νερό. Ο δεύτερος είναι ποιοτικός. Τα γραφικά κάθε παιχνιδιού ικανοποιούν εύκολα και τους πιο απαιτητικούς οφθαλμούς, η διαφοροποίηση του gameplay είναι σημαντική, τα game features αυξάνουν αισθητά το replayability και το πανεύκολο σύστημα χειρισμού το καθιστά ιδανικό για δώρο σε gamers μικρότερης ηλικίας. Το Epic Battle Fantasy Collection είναι μια σίγουρη επένδυση, είτε για δώρο σε άλλους, είτε για δώρο στον εαυτό μας.

Βαθμολογία: 7/10

                

Exit mobile version