LifeSteps.gr

Battle Symphony – War on Earth

Battle Symphony

Οι metal όπερες δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στο χώρο της σκληρής μουσικής και μία από αυτές είναι και το Battle Symphony – War on Earth, το ντεμπούτο άλμπουμ/project του γνωστού δημοσιογράφου/συγγραφέα Νίκου Τζουάννη, ο οποίος απεδείχθη και ιδιαίτερα ταλαντούχος συνθέτης, πληκτράς γαρ. Βέβαια, τα τελευταία (αρκετά) χρόνια, το ενδιαφέρον περιστρέφεται κυρίως γύρω από τις απόπειρες του Tobias Sammett και του Arjen Lucassen, με τους Avantasia και το Ayreon αντίστοιχα, εντούτοις εκεί έξω υπάρχουν πολλές ακόμα δουλειές που είναι τουλάχιστον αξιόλογες και το War on Earth ανήκει στις καλύτερες.

Έχοντας στο πλευρό του μια πλειάδα από εξαιρετικούς μουσικούς, εγχώριους και μη, όπως οι μοναδικοί Τάσος Λάζαρης και Νικόλας Λεπτός, των οποίων οι φωνές κυριαρχούν στο άλμπουμ, αλλά και οι κορυφαίοι Daniel Heiman και Roberto Tiranti που προσφέρουν μερικές από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας τους, δημιουργεί ένα άλμπουμ παγκόσμιας κλάσης.

Ένα άλμπουμ concept που διαπραγματεύεται την όχι και τόσο ομαλή συνύπαρξη ανθρώπων και εξωγήινων, τα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας μιας φονικής ασθένειας και της θλιβερής κατάληξης που μπορεί να έχει μια τέτοιων διαστάσεων σύρραξη. Αναμφίβολα, το concept περιέχει αρκετούς συμβολισμούς και αλληγορίες, αλλά πίνεται μονορούφι όχι μονάχα για το περιεχόμενο των στίχων του, αλλά και από τη μουσική του ποιότητα.

Με διάρκεια που ξεπερνά τη μία ώρα, σε μια εποχή που η υπομονή του κόσμου εξαντλείται στα πρώτα τρία λεπτά, το War on Earth προσφέρει μια σειρά από καταπληκτικά τραγούδια, με πολλά συμφωνικά στοιχεία, δυνατές και μελωδικές κιθάρες, θεατρικές ερμηνείες, ενώ είναι όσο πρέπει πιασάρικα και «spot on», πολύ μακριά από δαιδαλώδεις και φλύαρες επιδείξεις τεχνικής.

Εξάλλου, τραγούδια όπως το εναρκτήριο Fire on Earth ή το Soul Survivors δε γράφονται κάθε μέρα, ενώ περιττό να αναφέρουμε ότι το ομότιτλο 13λεπτο έπος είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια που θα ακούσετε φέτος. Ακόμα και η πολύ καλή, εμβόλιμη, διασκευή στο πασίγνωστο Darling των Stories, που φυσικά δε σχετίζεται με το concept, έχει ενσωματωθεί τόσο ομοιόμορφα στο δίσκο που αποτελεί και αυτή αναπόσπαστο μέρος του.

Έχοντας αρωγό μια πολύ διαυγή και κρυστάλλινη παραγωγή, το War on Earth εκπλήσσει με την υψηλή ποιότητα του, σε ένα είδος που είναι πάρα πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί σωστά, αν δεν έχεις το σχετικό ταλέντο. Μακάρι το εγχείρημα αυτό να τιμηθεί όπως του αξίζει και να έχει και συνέχεια, γιατί οι ιδέες του Νίκου αξίζουν να ακουστούν.

Playlist:
1. Fire On Earth 05:20
2. Hail Mankind, Hail! 07:40
3. Soul Survivors (feat. Roberto Tiranti) 05:05
4. Genocide 04:27
5. Power and Glory 05:00
6. The Final Chance 06:10
7. One-Eyed Jack 05:25
8. Sacrifice 05:44
9. Darling (Stories cover) 02:41
10. One Day 03:31
11. The Battle Symphony 12:54
12. Los Guerreros (Bonus Track) 05:09
Total playtime: 1:09:13

Label: Soman Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 15 Μαΐου 2022

Exit mobile version