LifeSteps.gr

Battleroar Codex Epicus review

Battleroar

Σαν μεγάλος φαν των φανταστικών Manowar που τους ακούω πάνω από 40 χρόνια σκέφτηκα να σας παρουσιάσω και μια μπάντα ανάλογης ποιότητας τουλάχιστον στο album που θα δούμε παρακάτω. Ο λόγος για τους δικούς μας Battleroar που ξεκίνησαν το ταξίδι τους στην μέταλ σκηνή κάπου στο 2000 περίπου και συνεχίζουν ακάθεκτοι να δίνουν επικό μέταλ στο διψασμένο κοινό. Θυμάμαι να τους έχω ακούσει πρώτη φορά περίπου στα μέσα της δεκαετίας του 2000, δεν θυμάμαι ακριβώς πιο cd είχα ακούσει αλλά δεν μου έκανε τέτοια εντύπωση όσο το Codex Epicus του 2018.

Εδώ με το πρώτο άκουσμα κόλησα αμέσως και το έχω βάλει περίπου 10 φορές έως τώρα. Μου φαίνονται πολύ πιο έμπειροι σε σχέση με την πρώτη φορά και όλα είναι στην εντέλεια, χορωδίες, φωνητικά, ατμόσφαιρα. Μερικές φορές είναι σαν ν΄ακούω τον Eric Adams να τραγουδά όπως και τον Joey DeMaio να παίζει το μπάσο του όπως ξέρει αυτός. Αυτά τα λίγα για πρόλογο για να δείτε τι δουλειά έχουν κάνει τα παιδιά και σε τι επίπεδο έχουν φτάσει πια. Αν κάνανε και μια διασκευή του Warriors of the World θα ήταν θαυμάσιο.

Από την υπέροχη εισαγωγή το Awakening the Muse φαίνεται στον ακροατή το τι θα επακολουθήσει. Μια πανδαισία επικού μέταλ που τώρα τελευταία έχει εκλείψει από την σκηνή. Περιμένω τις καινούριες δουλειές των Manowar αλλά κι αυτοί έχουν μεγαλώσει πολύ πια και δεν τραβάνε πολύ. Ευτυχώς οι Battleroar είναι η δική μας φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να φτάσουν στα επίπεδα των Manowar η και ακόμη ψηλότερα, γιατί όχι. Έχουμε απόλυτη ανάγκη να κρατήσουμε το αληθινό μέταλ ψηλά, ζωντανό και να μην μας το αναμιγνύουν με άλλου τύπου σαχλαμάρες όπως οι συνεργασίες της αγαπημένης μου Sharon del Adel με ράπερς. Αν είναι δυνατόν να βάζουμε στην μέταλ στοιχεία άσχετα.

Όπως λένε και οι Manowar στο Warriors of the World:

We alone are fighting for metal that is true
We own the right to live the fight we're here for all of you
Now swear the blood upon your steel will never dry
Stand and fight together beneath the battle sky!

Θα με ρωτήσει κάποιος γιατί τόσες αναφορές στους Manowar και γιατί δεν εστιάζω στην μπάντα μας. Μα το κάνω αυτό γιατί πιστεύω ότι έχουν όλα τα προσόντα να φτάσουν τους αγαπημένους μου Manowar. Είναι όπως τονίζω συνέχεια ότι η μουσική μιλάει μόνη της. Πάρτε το cd Codex Epicus, ακούστε το αρκετά και θα δείτε πόσο καλοί είναι. Εμένα τουλάχιστον με ξάφνιασαν πολύ θετικά και είμαι πολύ αυστηρός κριτής στην μουσική γενικά. Εδώ παρουσιάζω μόνο τα cd που είναι απαραίτητα για την συλλογή κάθε φίλου της καλής μέταλ.

Έχω και πολλή σαβούρα στην συλλογή μου και μάλιστα από γνωστές μπάντες όλων των ειδών. Έχει τύχει να πετάξω και μερικά απαράδεκτα cd που δεν είχαν ούτε ένα αξιόλογο τραγούδι. Και αυτές οι μπάντες που ανήκουν σε μεγάλες επί το πλείστον εταιρίες διανομής έχουν και εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο. Δεν νομίζω να περιμένετε να σας πω αν αξίζει το Codex Epicus των Battleroar. Ελπίζω να καταλάβατε μέχρι τώρα ότι είναι ένα από τα καλύτερα στο epic metal φυσικά, μην το συγκρίνεται με άλλα είδη.

Ένα λάθος που παρατηρώ συχνά σε φανς της μέταλ είναι ότι επειδή τους αρέσουν οι Nightwish για παράδειγμα λένε τα υπόλοιπα είδη αδιάφορα η και βλακείες. Μα τι σχέση έχει το ένα είδος από το άλλο. Είναι σαν να λέμε ότι οι Insomnium π.χ. είναι καλύτεροι από τους Visions of Atlantis. Δύο παραδείγματα που μου αρέσουν ιδιαίτερα. Οι metallheads αναπτύσσουν ένα οπαδικό κλίμα το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την κοινή μας λατρεία για την μουσική. Οι μεν λένε τους δε "φλώρους" και άλλα τέτοια ευτράπελα. Η μουσική είναι μια, το θέμα είναι να μην την αλλοιώνουν με εξωγενή στοιχεία όπως έγραψα παραπάνω.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά των Battleroar και ένα δεκάρι που φαντάζει λίγο μπροστά στην άψογη προσπάθειά τους. Μακάρι να φτάσουν και τους Manowar και ελπίζω να τους απολαύσω κι από κοντά σ΄ένα live τους.

Παρακάτω το tracklist για όσους ενδιαφέρονται.

1. Awakening the Muse
2. We Shall Conquer
3. Sword of the Flame
4. Chronicles of Might
5. The Doom of Medusa
6. Palace of the Martyrs
7. Kings of Old
7. Enchanting Threnody
8. Stronghold (CD bonus track)

Exit mobile version