LifeSteps.gr

Chaos Magic Emerge review

Chaos Magic

Ψάχνοντας στην συλλογή μου να βρω κάτι καλό να παρουσιάσω βλέπω κάτι αδιάφορα cd που ούτε για αναφορά δεν κάνουν. Τελικά σκέφτηκα το νέο cd των Chaos Magic με τίτλο Emerge που κυκλοφόρησε χθες η προχθές νομίζω. Φρέσκο πράγμα δηλαδή και συμφωνικό μέταλ που μου αρέσει. Βέβαια ψάχνοντας κάποια στοιχεία γι΄αυτούς τους ανακάλυψα κάπου στην Χιλή. Σκέφτομαι που τους βρήκα τώρα αυτούς, παλτά θα είναι. Και είναι το τρίτο τους στούντιο album και διαβάζω ότι δημιουργήθηκαν το 2015 από τον μεγάλο μετρ Timo Tolkki που μετά τους Stratovarius ασχολήθηκε με άλλα projects. Χμ, ενδιαφέρον μου φαίνεται τελικά το όλο ζήτημα. Για να δούμε τι θα ακούσουμε από τους Chaos Magic.

Βάζω λοιπόν το cd στο σύστημα και ξεκινώ ν΄ακούω το Emerge. Χμ, από το πρώτο κομμάτι δεν ακούγεται κάτι το καινούριο. Η φωνή της κοπέλας τυπική για συμφωνικό μέταλ αλλά όχι κάτι το εξαιρετικό. Βλέποντας και το video clip τους φαίνονται έμπειροι μουσικοί κάποιας ηλικίας, δεν είναι η μπάντα που ξεκίνησε χθες και είναι στα πρώτα βήματα της. Αλλά όπως έχω τονίσει και σε άλλα άρθρα οι καινούριοι ρίχνουν το βάρος στην εμπορικότητα και τα εύκολα ακούσματα παρά να κάνουν κάτι το καινοτόμο.

Και αναρωτιέμαι πως ο Timo Tolkki σκέφτηκε να δημιουργήσει τέτοιο project, καλύτερα να έμενε στα παλιά καλά του στους Stratovarius. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τα γνωστά εύκολα ακούσματα και απομιμήσεις θρυλικών συγκροτημάτων σαν τους Within Temptation. Η τραγουδίστρια νομίζει ότι μπορεί να φτάσει την αγαπημένη Sharon del Adel που παρά τα φάουλ τώρα τελευταία με τις άστοχες συνεργασίες παραμένει μία από τις καλύτερες τραγουδίστριες όλων των εποχών.

Έχω φτάσει σχεδόν στο μισό cd και δεν αντέχω να το ολοκληρώσω, πάω να ξαναβάλω κάτι κλασικό γιατί αυτά τα καινούρια αρχίζουν να γίνονται εκνευριστικά από κάποιο σημείο και μετά. Καταρχήν παίρνουν κίτρινη κάρτα γιατί η τραγουδίστρια κουνιέται πολύ για μέταλ. Άλλη περίπτωση σαν τους καινούριους Xandria που μετά την γλυκύτατη Lisa, την πολύ καλή Manuela Kraller και άλλη μια που δεν θυμάμαι το όνομα της γίνανε κάτι παρόμοιο.

Εδώ είναι μέταλ, δεν κουνιόμαστε και δεν προβάλουμε τις γυναίκες σαν μοντελάκια της ποπ, θέλουμε αυθεντικές μέταλ κοπέλες που σέβονται την μουσική και ντύνονται ανάλογα. Τελικά δεν το άντεξα το cd μέχρι το τέλος του, φαντάζεστε πιστεύω τι αδιάφορο είναι. Κρίμα γιατί μου αρέσει το συμφωνικό μέταλ και περίμενα περισσότερα πράγματα από τους Χιλιανούς Chaos Magic. Πάει κι αυτό το cd στα αζήτητα. Ξανάβαλα το Codex Epicus στο σύστημα των δικών μας Battleroar που είναι θεικό μπροστά σ΄αυτά τα παλτά από την Λατινική Αμερική. Που το βρήκα κι εγώ αυτό το cd. Τι να κάνουμε πρέπει να τ΄ακούμε όλα λόγω δουλειάς.

Χίλιες φορές προτιμώ να ακούω Mother Earth και Enter από Within Temptation όπως και Wishmaster και Angels Fall First από Nightwish παρά αδιάφορα έως και ενοχλητικά μερικές φορές cd από νέες επί το πλείστον μπάντες από όλο τον κόσμο. Έχει μαζευτεί άφθονη σαβούρα στην συλλογή μου και θέλει ξεσκαρτάρισμα μάλλον. Μόνο τ΄αγαπημένα μου βινύλια δεν πειράζω γιατί είναι από θρυλικές μπάντες και έχουν αξία συναισθηματική πια. Τ΄απλά cd είναι αναλώσιμα και εύκολα στο πέταγμα. Είναι ζήτημα αν στην τελευταία δεκαετία υπάρχουν 10-15 cd που αξίζουν τα λεφτά τους, τα υπόλοιπα είναι παντελώς αδιάφορα ακόμα και από μεγάλες μπάντες.

Συνέντευξη και αφιέρωμα με τους αγαπημένους μας Visions of Atlantis

Τα έχουν πει όλα οι άνθρωποι από την δεκαετία του 80, άντε και του 90, τι να μας πουν τώρα οι καινούριοι που δεν έχουμε ήδη ακούσει. Ας το προσπεράσουμε αυτό, είναι μεγάλη ιστορία και εδώ δεν έχει νόημα να αναφέρεται. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι μεγάλες μπάντες που σέβονται την ιστορία τους και μας προσφέρουν ακόμα καλές δουλειές, για τους Kreator αναφέρομαι.

Visions of Atlantis The Deep and the Dark review

Και τι βαθμολογία να βάλω τώρα στους Chaos Magic 2-3/10, δεν θέλω να τους προσβάλω κιόλας γιατί κάνουνε προσπάθεια να αναδειχθούν αλλά με αντίγραφα άλλων μεγάλων συγκροτημάτων δεν γίνεται δουλειά. Απορώ πάντως με τον Timo Tolkki που είναι εμπειρότατος τι σκέφτηκε γι΄αυτό το συγκρότημα. Κλείνοντας θα πω ότι αν σας αρέσει το συμφωνικό μέταλ αγοράστε η ακούστε οπωσδήποτε το Pirates των αγαπημένων μου Visions of Atlantis. Είναι από τα καλύτερα όλων των εποχών και της χρονιάς βεβαίως. Είναι σαν να συγκρίνω μια μύγα με ένα ελέφαντα, χιλιόμετρα διαφορά στην ποιότητα. Ας βάλω και το tracklist του Emerge για όποιον ενδιαφέρεται:

Emerge
Beneath Your Skin
The Impossible
Garden Of Winter (Feat. Elina Siirala)
Hearts Gone Dark
Beyond The Silence
Days Of Lions
In The Depth Of The Night
Victims Of Our Heaven
When If Not Today
What’s Your Fuel

Επίσης η μπάντα αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Caterina Nix – Vocals
Nasson – Bass, Vocals
Mario Torres – Guitar
Mistheria – Keyboard
Carlos Hernandez – Drums

Exit mobile version