LifeSteps.gr

Veonity Elements of Power review

Veonity

Μετά τα παλτά από την Λετονία βλέπω στην συλλογή μου κάτι που φαίνεται αμέσως πιο ενδιαφέρον. Το νέο cd των Σουηδών Veonity με τον τίτλο Elements of Power που κυκλοφόρησε φέτος τον Φεβρουάριο, στις 18 αν θυμάμαι καλά. Επειδή είμαι φαν του καλού power metal και έχω εμπιστοσύνη στην μέταλ μουσική σκηνή της Σουηδίας περιμένω πολλά από αυτούς. Βέβαια και οι Civil War που άκουγα χθες από κει πάνω είναι αλλά βγήκαν παλτά τελικά. Εδώ όμως οι προηγούμενες δουλειές των Veonity ήταν καλές για το είδος. Θυμίζουν κάτι μεταξύ Majestica σε συνδυασμό με τους αγαπημένους rpgάδες Twilight Force.

Μάλιστα έψαχνα στα credits μήπως δω το όνομα του Tommy Johansson αλλά δεν το βρίσκω. Μπορεί να τους βοηθάει στα κρυφά, συμπατριώτες του είναι. Περισσότερο σαν τους Twilight Force μου ακούγονται κάτι που είναι θαυμάσιο φυσικά σαν μεγάλος φαν της μπάντας του fantasy power metal. Πολύ ευχάριστο το cd τους, δεν έπεσα έξω καθόλου, το καλό πράγμα φαίνεται από το πρώτο κομμάτι αν και οι πονηρούληδες βάλαν το καλύτερο πρώτο. Και τα υπόλοιπα όμως είναι καλής ποιότητας, πολύ ευχάριστα και ακούγονται άνετα πολλές φορές.

Είμαι ήδη στην δεύτερη φορά του cd και δεν έχω βαρεθεί. Είναι και καλό τραγούδι το πρώτο που μου θυμίζει το Battle of Arcane Might των Twilight Force. Δεν θα πω τους αντιγράφουν γιατί μπορεί να δουλεύουν μαζί και να έχουν επηρεαστεί από τον ήχο τους ή να έχουν κοινά μέλη που παίζουν και στις 2 μπάντες. Πάντως ότι κάνουν το κάνουν εξαιρετικά και αυτό τους το αναγνωρίζω. Σπάνια μένω ικανοποιημένος από power metal ακόμη και από μεγάλες μπάντες που έχουνε καταντήσει παλτά μετά από 30 plus χρόνια παρουσίας στην μέταλ σκηνή.

Εδώ οι φίλοι μας οι Σουηδοί ξέρουν ακριβώς τι θέλει ο κόσμος για να διασκεδάσει και μας το προσφέρουν. Μπορεί να φαίνονται αντιγραφείς των Twilight Force αλλά μου αρέσουν πολύ. Ωραία, γρήγορα τραγούδια που μένουν και στο μυαλό για να τα τραγουδάμε. Αμάν και είχα βαρεθεί με τα καινούρια cd που τα 8/10 είναι για πέταμα. Εδώ αυτό παίζει να μπει και στην top δεκάδα της χρονιάς με τα καλύτερα. Περιμένω να δω καινούριους Alestorm και Powerwolf γιατί από τα υπόλοιπα που βλέπω στα προσεχώς πολλά είναι από παλτά πολυτελείας που βγήκαν από το ντουλάπι.

Α είναι και οι Amon Amarth που βγάζουν καινούρια δουλειά και τους αναμένω εναγωνίως. Από τα υπόλοιπα αν πεταχτεί κάποιος καινούριος να κάνει την έκπληξη καλό θα είναι. Από μπάντες 20 και 30 χρόνων δεν περιμένω πολλά πράγματα. Αυτοί έχουν μπει στην ιστορία για τα παλιά καλά τους, δεν χρειάζεται να ξεφτυλίζονται άλλο στη πιάτσα. Έχουν και οι Arch Enemy κάποια καινούρια δουλειά αλλά δεν μου άρεσαν ποτέ οπότε δεν περιμένω τίποτα από αυτούς.

Βλέπω στις λίστες με τα προσεχώς cd κάτι Blind Guardian, Edenbridge, Xandria και Grave Digger νομίζω. Και τους Stratovarius βλέπω με τον ωραίο τίτλο Survive. Από τι επιβιώσανε, από την πανδημία και εμάς δεν μας σκέφτονται που πονάνε τα αυτιά μας. Κάπου είχα ακούσει και για νέα δουλειά των θρυλικών Helloween αλλά δεν τους βλέπω στα προσεχώς.  Μήπως καταλάβανε τι πάει να γίνει και το μετανιώσανε στο τέλος. Άντε για κανά single καλοί είναι αλλά μέχρι εκεί. Βγάλανε και οι θρυλικοί Def Leppard νέα δουλειά, κάπου εδώ πρέπει να το έχω αλλά φοβάμαι να το ακούσω μήπως βγουν παλτά και με αυτούς μεγάλωσα, ακούγοντας τον Hysteria δίσκο. Τους σέβομαι όσο δεν παέι άλλο αλλά δεν αντέχω να το ξεφτυλίσουν.

Προτιμώ να μην ακούω ιερά τέρατα που δεν πρέπει να αγγίζουμε. Έχω και το καινούριο cd των Månegarm από την Σουηδία και αυτοί που μου αρέσουν ιδιαίτερα αλλά το αφήνω για αύριο, σήμερα ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα με τους Veonity, δεν θέλω να χαλάσω το καλό κλίμα. Μπράβο στα παιδιά από την Σουηδία που μας πρόσφεραν ένα ωραίο cd να χαρούμε κι εμείς λίγο μετά την μιζέρια από την πανδημία. 9/10 για την ωραία τους προσπάθεια.

Το tracklist του cd για όποιον ενδιαφέρεται είναι το ακόλουθο:

Beyond The Realm Of Reality
The Surge
Altar Of Power
Elements Of Power
Gargoyles Of Black Steel
Dive Into The Light
Facing The Water
Blood Of The Beast
Curse Of The Barren Plains
Return To The Land Of Light

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Anders Sköld / Φωνητικά, κιθάρα
Samuel Lundström / Βασική κιθάρα
Kristoffer Lidre / Μπάσο
Joel Kollberg / Ντραμς

Exit mobile version