LifeSteps.gr

Chantal Eye of the Storm review

Eye of the Storm

Και πάνω που έλεγα δεν υπάρχουν καλά νέα συγκροτήματα στο συμφωνικό μέταλ ανακάλυψα το Eye of the Storm από τους Chantal εκ της Νοτίου Αφρικής. Στην αρχή μου φάνηκε αστείο ότι προέρχονται από μια σκηνή που δεν την ξέρω καθόλου αλλά μόλις άκουσα το ομώνυμο τραγούδι μαγεύτηκα αμέσως από την αγγελική φωνή της τραγουδίστριας. Ένα εκπληκτικής ομορφιάς τραγούδι που μου θύμισε όταν άκουσα για πρώτη φορά τους Edenbridge και την Sabine στο Sunrise in Eden. Σκέφτομαι λες να ανακάλυψα κάτι το μοναδικό πάλι μετά από τόσα χρόνια.

Πραγματικά δεν πιστεύω όταν ακούω την υπέροχη αυτή φωνή μετά από τόσες απόπειρες στο συμφωνικό μέταλ που είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστεί κανείς. Λέω αυτή είναι ταλεντάρα, δεν είναι δυνατόν να έχει τόσο εκπληκτική φωνή και να προέρχονται από κει κάτω. Αμέσως να βάλω το cd τους στο σύστημα να και με τέτοιο τραγούδι έχουν εξασφαλίσει μια πολύ καλή βαθμολογία και αδιάφορο να είναι το cd τους. Με κέρδισαν από το πρώτο άκουσμα και είμαι και φαν του συμφωνικού μέταλ. Τι φωνή είναι αυτή που έχει η κοπέλα, σαν σειρήνα που σαγηνεύει τους περαστικούς.

Και τώρα που ακούω το cd το ίδιο διαπιστώνω. Και μόνο για την φωνή της της βάζω 10 με τόνο της κοπέλας. Ευτυχώς που τους ανακάλυψα και τους Chantal σε κείνο το μέρος της Αφρικής που δεν ήξερα καν ότι έχουν μουσική σκηνή. Ψάχνω να βρω κάποια στοιχεία γι΄ αυτούς αλλά που τέτοια τύχη. Μόνο ότι το παρόν cd κυκλοφόρησε φέτος τον Φεβρουάριο βρήκα. Εμ βέβαια για κάτι άλλα παλτά πολυτελείας υπάρχουν άφθονες λεπτομέρειες εδώ για μια υπερταλαντούχα μπάντα είμαστε στο σκοτάδι.

Εδώ η μουσική μιλάει από μόνη της βέβαια, τι να τις κάνουμε τις πολλές πληροφορίες, είναι σαν να λέμε πάρε βάλε στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Εδώ οτιδήποτε κάτω από 10 σε τέτοια μαγική φωνή δεν μπορώ να βάλω. Με έχει ξελογιάσει με την φωνή της η κοπέλα αν και δεν τους είχα ακούσει ποτέ. Νέοι Edenbridge στο προσκήνιο τώρα που μεγάλωσε η Sabine και δεν μπορεί την ίδια φωνή όπως ήταν μικρή. Μακάρι να ακούσουν εδώ την κοπέλα και να την πάρουν να ξαναβγάλουν ένα Sunrise in Eden δίσκο στις μέρες μας.

Έτσι όπως το ακούω το cd παίζει να βγει από τα καλύτερα της χρονιάς τουλάχιστον στο συμφωνικό μέταλ αν και έχει μπροστά του μια Clementine και το Pirates να ξεπεράσει. Η φωνή πάντως της τραγουδίστριας είναι μαγευτική, από τις καλύτερες που έχω ακούσει και είναι εκατοντάδες που έχουν παρελάσει από το ηχοσύστημα. Είναι και όπως ακριβώς πρέπει για το είδος ντυμένη και σοβαρή οπότε περνάει άνετα το τεστ. Και τα υπόλοιπα παιδιά στην μπάντα μου φαίνονται νεαροί, κάνανε την καταλληλότερη επιλογή για front woman.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια που λένε αλλά εδώ χρειάζεται να το επαναλαμβάνω ότι από μόνη της η κοπέλα ανεβάζει επίπεδο την μπάντα με την μαγευτική της φωνή. Τόσο πολύ μου αρέσει που δεν έδωσα καθόλου σημασία στις άλλες λεπτομέρειες που σίγουρα υπάρχουν και ένα έμπειρο αυτί μπορεί να διακρίνει. Ωραίες μελωδίες ξεπετιούνται από παντού, ένα γεμάτο cd που πιστεύω ότι αξίζει να πάει καλά, δεν υπάρχουν πολλά στον χώρο που να αξίζουν τα λεφτά μας πια δυστυχώς.Μπράβο στα παιδιά από την Νοτια Αφρική που καταφέρανε να βγάλουν κάτι αξιόλογο σε μια απαιτητική κατηγορία με τόσα αδιάφορα cd.

Εδώ είναι και το tracklist αυτού του πολύ όμορφου cd για όποιον ενδιαφέρεται, έχει και μπόλικα τραγούδια και αρκετά μεγάλη διάρκεια για να ικανοποιήσει τους πάντες.:

1.Phoenix Rising 06:01
2.Dream Spell 05:10
3.Thunder 05:42
4.Blind Faith 05:29
5.Keepers Of Anarchy 05:34
6.Evil Stains 07:06
7.Darkness Stares 07:51
8.I Forgive You 04:21
9.Black Rose 04:17
10.Crystal Ball 04:05
11.Eye Of The Storm 05:45
12.Breathe Deep 05:03
13.We Are One 04:49

Exit mobile version