LifeSteps.gr

Nocturna Daughters Of The Night review

Nocturna

Ένα cd που είχα στην συλλογή μου από τις φετινές φρέσκιες κυκλοφορίες είναι και το Daughters of the Night των Nocturna, μιας νέας μπάντας από το Μιλάνο της Ιταλίας. Έχουν 2 κοπέλες που εναλλάσσονται στα φωνητικά και παίζουν ένα ωραίο στυλ συνδυασμό gothic-συμφωνικού μέταλ με γρήγορο στυλ όπου χρειάζεται που μου θύμισε αμέσως Nightwish στα πρώτα τους, τότε που είχαν την Tarja. Μπορεί να φαίνονται απομίμηση των κλασικών μπαντών του είδους αλλά το κάνουν πολύ πετυχημένα κατά την γνώμη μου.

Εξάλλου σαν λάτρης εκείνης της περιόδου όπου ξεπετάχθηκαν οι Nightwish αλλά και οι Within Temptation όπως και οι Epica, μου αρέσει να ακούω νέες κοπέλες να προσπαθούν να φτάσουν τα είδωλά τους. Εδώ τα 2 κορίτσια είναι ντυμένα και σωστά για το είδος κι αυτό μετράει για μένα πολύ. Τουλάχιστον φαίνονται αληθινές και πιστές στο μέταλ. Ακούω το cd τους εδώ και αρκετή ώρα και το βρίσκω πολύ συμπαθητικό μπορώ να πω. Έχουν πιάσει το είδος που τραγουδάνε πολύ σωστά και τα υπόλοιπα παιδιά της μπάντας παίζουν πολύ επιτυχημένα.

Οι μελωδίες ξεχυλίζουν από το πολύ πετυχημένο αυτό cd που τελικά βγήκε πολύ καλύτερο από ότι το περίμενα για να είμαι ειλικρινής. Η σκηνή του συμφωνικού μέταλ είναι πολύ κορεσμένη αυτή την περίοδο και πάρα πολλές μπάντες προσπαθούν να ανέλθουν αλλά ελάχιστες τα καταφέρνουν τελικά. Το cd αυτό μου θυμίζει ένα συνδυασμό Nightwish και Within Temptation, σαν να ακούω Tarja και Sharon μαζί. Αυτό είναι το απόλυτο ντουέτο κατά την γνώμη μου, αν βάλω μέσα και την θεική Simone των Epica φτάνουμε στην κορυφή της απόλαυσης.

Ευτυχώς που ξεπετάγονται και μερικά ταλέντα που και πού και υπάρχει ποικιλία στην μέταλ γιατί μόνο στους θρύλους των 80's βρίσκω την πραγματική απολαυστική μουσική. Να και η Ιταλία με τις ελπιδοφόρες μπάντες της που χτυπάει δυνατά την πόρτα της μουσικής σκηνής και μας προτρέπει να τις ακούσουμε. Ούτε πως κατάλαβα πως πέρασε η ώρα και τελείωσε το cd, πάω να το ξαναρχίσω για μια δεύτερη φορά. Μερικές φορές κάνουμε λάθος υπολογισμό την πρώτη φορά που ακούμε κάτι αν και το καλό φαίνεται από την αρχή τις περισσότερες φορές αν είναι κάτι το εξαιρετικό φυσικά.

Σαν βαθμολογία θα τους βάλω ένα 9/10 γιατί μου θύμισαν ωραίες εποχές 90 με αρχές του 2000 τότε που η Tarja μεσουρανούσε στους Nighwish. Μπράβο στα παιδιά από το Μιλάνο που τουλάχιστον έμειναν πιστοί σε κλασικά ακούσματα και δεν το χαλάσανε σε μοντέρνο στυλ που πολλοί τελευταία επιχειρούν και τα κάνουν μαντάρα. Μακάρι να το συνεχίσουν έτσι δυναμικά και να τους δούμε κάποια στιγμή από κοντά στην χώρα μας. Ταλεντάρες οι κοπέλες, σαν να ακούω μια νέα Tarja μου φαίνεται και ανατριχιάζω μόνο που το σκέφτομαι.

Εξαιρετική δουλειά από όλους τους συντελεστές αυτού του τόσο πετυχημένου cd, από τους στίχους μέχρι την παραγωγή όλα άψογα. Αξίζει να τους ακούσετε σίγουρα για να δείτε πως ακόμα και στις μέρες μας μπορεί να βγουν ωραία πράγματα αρκεί να υπάρχει ταλέντο και διάθεση για δουλειά. Αρκεί να είμαστε αισιόδοξοι και να τα βλέπουμε θετικά, πάντα θα βρίσκουμε κάτι καλό μέσα στα τόσα αδιάφορα που κυκλοφορούν στις περίεργες μέρες που διανύουμε. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω κάτι άλλο για αυτό το cd, μόνο ότι το έχω ακούσει 4 φορές στην σειρά δείχνει το πόσο μου αρέσει. Η μουσική μιλάει από μόνη της, τα λόγια περιττεύουν.

Εδώ το tracklist του πολύ καλού αυτού cd για όποιον ενδιαφέρεται:

1. Spectral Ruins
2. New Evil
3. Daughters of The Night
4. The Sorrow Path
5. Sea of Fire
6. Blood of Heaven
7. In This Tragedy
8. Darkest Days
9. Nocturnal Whispers
10. The Trickster

Και η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Grace Darkling – Φωνητικά
Rehn Stillnight – Φωνητικά
Antares – Μπάσο
Deimos – Ντραμς
Hedon – Κιθάρα

Exit mobile version