LifeSteps.gr

Frozen Crown Winterbane review

Frozen Crown

Μιας και είμαι στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο ας εξετάσω και την καινούρια δουλειά των Frozen Crown να δω αν είναι το ίδιο καλοί με την προηγούμενη μπάντα τους Nocturna. Βέβαια αυτοί παίζουν το καθαρόαιμο power metal και όχι συμφωνικό σαν τους συμπατριώτες τους. Αυτή είναι μια δύσκολη αποστολή γιατί στο power metal γίνεται το έλα να δεις από αντιγραφές κακίστης ποιότητας τις περισσότερες φορές. Τα έχω ακούσει σχεδόν όλα αλλά μένω όπως πάντα στα παλιότερα ακούσματα του είδους που έθεσαν τις βάσεις για όλα αυτά που ακούμε στις μέρες μας. Για να δούμε λοιπόν τι έχουν να μας προσφέρουν οι Ιταλοί φίλοι μας.

Βάζω το cd τους και ξεκινώ από το πρώτο τους κομμάτι, το Embrace The Night που βλέπετε παραπάνω στο video που κυκλοφόρησαν. Χμμμμ, ενδιαφέρον μου φαίνεται σαν πρώτο άκουσμα και η κοπέλα δυναμική και όπως πρέπει να είναι σε τέτοιο τραγούδι. Σαν να είναι κόρη της αγαπημένης μου Federica De Boni των White Skull μου φαίνεται. Λέτε να έπεσε το μήλο κάτω από την μηλιά και βγήκε ταλέντο στην δύσκολη σχολή του power metal; Δεν μπορώ να βρω περισσότερα στοιχεία για την κοπέλα πέρα από ότι έχει ένα δυνατό instagram απ΄ ότι φαίνεται.

Η φωνή της καλή για το είδος πάντοτε, ταιριάζει και με την εμφάνιση τέλεια. Είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει κάποιος η κάποια στο power metal. Εδώ γνωστές μπάντες έχουν καταντήσει παλτά πολυτελείας. Για αυτό θα είμαι ιδιαίτερα επιεικής με τους αγαπητούς μας γείτονες. Αυτή είναι η τρίτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, τρίτη και φαρμακερή από ότι φαίνεται. Αν ένα γκρουπ βγάλει 3 cd και δεν τα καταφέρει μετά είναι σχεδόν απίθανο να ορθοποδήσει. Θυμάμαι το πρώτο τους cd που είχα ακούσει και δεν μου είχε κάνει εντύπωση.

Σε αυτό το τρίτο έχουν βελτιωθεί αισθητά απ΄ ότι ακούω, είναι πιο συμπαγής και δυναμικοί με σαφώς καλύτερο παίξιμο, παραγωγή και στίχους. Οι μελωδίες είναι όπου χρειάζονται για να ρίχνουν λίγο τον γρήγορο ρυθμό και να μην κουράζει το cd. Και η κοπέλα που παίζει την κιθάρα είναι πολύ καλή αλλά μου φαίνεται ότι όλη την δουλειά την κάνει ο Federico Mondelli που γράφει και τους στίχους και κάνει και τις συνθέσεις της μπάντας. Μέχρι και τα δεύτερα φωνητικά κάνει ο άνθρωπος για να βοηθάει την αξιολάτρευτη Giada στο δύσκολο ρόλο της front woman σε μια τόσο δύσκολη κατηγορία.

Πάντως τα προτιμώ τα παιδιά σε σχέση με κάτι Arch Enemy για παράδειγμα άσχετα αν οι άλλοι παίζουν κάτι το διαφορετικό. Αυτή η Αλίσα με εμφάνιση σαν την κοπέλα εδώ και ουρλιάζει σαν άντρας, έλεος πια, πονάνε τα αυτιά μου. Γι΄ αυτό και μόνο η ψήφος μου πάει στην αγαπητή Giada που το παλεύει πραγματικά και φαίνεται αληθινή. Μπράβο και στον Federico φυσικά που κρατάει όρθια την μπάντα με τις συνθέσεις του. Άντε παιδιά ελάτε και από δω να σας δούμε από κοντά να χαρούμε λίγο αυθεντική μουσική, κοντά είμαστε, γείτονες και σας αγαπάμε.

Ένα 8/10 από μένα για την προσπάθεια και μόνο στο δύσκολο μονοπάτι του power metal. Ξέρω πόσο απαιτητικό είναι και εκτιμώ την κάθε κίνηση από όλες τις μπάντες αρκεί να μην το παρατραβάνε και γίνονται κουραστικοί. Την μουσική μας πρέπει να την απολαμβάνουμε κι όχι να μας πονάνε τα αυτιά ακούγοντας μια μπάντα.

Το tracklist αυτού του πολύ ενδιαφέροντος cd είναι το ακόλουθο:

1. Embrace the Night
2. Towards the Sun
3. Far Beyond
4. The Lone Stranger
5. Crown Eternal
6. The Water Dancer
7. Angels in Disguise
8. Night Crawler (Judas Priest cover)
9. Tales of the Forest
10. Blood on the Snow

Η μπάντα αποτελείται από τους ακόλουθους μουσικούς:

Federico Mondelli – Πλήκτρα, κιθάρα, δεύτερα φωνητικά
Giada “Jade” Etro – Φωνητικά
Fabiola “Sheena” Bellomo – Κιθάρα
Francesco Zof – Μπάσο
Niso Tomasini - Ντραμς

Exit mobile version