LifeSteps.gr

Dare Road to Eden review

Dare

Η φετινή χρονιά έχει από όλα, έχουν κάνει την εμφάνιση τους παλιές κλασικές μπάντες από τα αγαπημένα 80 αλλά και πιο πριν που δεν μπορώ να αφήσω απέξω να περάσουν απαρατήρητα μιας και μου θυμίζουν τις παλιές ωραίες εποχές. Μία από αυτές τις μπάντες είναι και οι θρυλικοί Dare από την Αγγλία που δεν ήξερα καν ότι συνεχίζουν στις μέρες μας απτόητοι από τα χρόνια που περνάνε.

Μία άλλη μπάντα είναι οι επικοί Magnum του μεγάλου τραγουδιστή Bob Catley που είναι από τους αγαπημένους μου από πολύ παλιά και συγκεκριμένα από το υπέροχο Kingdom of Madness του μακρινού 1978, ένα από τα καλύτερα βινύλια του prog rock που έχω ακόμη στην συλλογή μου. Αθάνατοι δίσκοι εκείνη την εποχή που ακούγονται ακόμη με το ίδιο ενδιαφέρον και σήμερα. Πάμε όμως να μελετήσουμε πιο προσεκτικά τους Dare μιας και για αυτούς είναι το παρόν άρθρο. Στους Magnum θα επανέλθω σε επόμενο, θέλει πολλή δουλειά εκεί μιας και έχουν πάρα πολλές κυκλοφορίες από το 70 τέλος μέχρι και σήμερα.

Ακούγοντας το Road to Eden μεταφέρομαι έστω και λίγο στο 1988 και τον πρώτο φανταστικό δίσκο της μπάντας με τίτλο Out of the Silence. Τι κομματάρες που είχε εκείνος ο δίσκος θυμάμαι. Η πανδαισία του κλασικού ροκ με hair metal ανάμικτο. Από τους καλύτερους όλων των εποχών στο είδος πάντοτε. Θυμάμαι άκουγα White Lion, Whitesnake και Dare πολύ εκείνη την εποχή. Φανταστικά κομμάτια από όλους τους. Το καινούριο τους cd φαίνεται μια σκάλα πιο αργό σε σχέση με τα πρώτα τους αλλά πάντα στο ωραίο μελωδικό ροκ με την ζεστή φωνή του θρυλικού Darren Wharton που από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζει δυνατός να μας προσφέρει ποιότητα και συνθέσεις μοναδικές.

Όσο και να ψάξω να βρω μειονεκτήματα σε τέτοια cd δεν μου κάθετε καθόλου καλά να θίξω τους ήρωες της εφηβικής μου ηλικίας που τους σέβομαι απεριόριστα. Πραγματικά ότι κι αν βγάλουν αν δεν μου αρέσει θα το προσπεράσω χωρίς να αναφερθώ καθόλου παρά να πω κάτι κακό για θρύλους της μουσικής. Ευτυχώς όμως που βγάζουν ωραία πράγματα και έτσι με παρακινούν να τους αναφέρω με αγάπη πάντα και σεβασμό στο έργο τους. Δεν ξεχνώ ότι έχουν μείνει στην ιστορία και πάντα θα τους ακούω με το ίδιο πάθος όπως παλιά.

Υπάρχουν και κάτι ωραίες μπάντες που ξεπετάγονται από το πουθενά ανάμεσα στα κλασικά ακούσματα να σπάνε λίγο την μονοτονία και να με πηγαίνουν στα μοντέρνα μονοπάτια του σύγχρονου συμφωνικού η και power metal που μου αρέσει ιδιαίτερα. Ένα τέτοιο cd που είδα μόλις μπροστά μου είναι το Of Silence των Γερμανών Dawn of Destiny. Δεν είναι καινούρια μπάντα αλλά το τελευταίο της είναι πολύ καλό και αξίζει πιστεύω ειδικής αναφοράς. Οι μπάντες από την Γερμανία είναι στιβαρές και δεν με απογοητεύουν σχεδόν ποτέ.

Τώρα για το παρόν cd των θρυλικών Dare οτιδήποτε κάτω από 10 θα είναι ιεροσυλία. Όπως είπα και παραπάνω στις κλασικές μπάντες πάντα θα είμαι επιεικής και θα βάζω περισσότερο από κάτι καινούρια παλτά που βγήκαν από το ντουλάπι τελευταία. 10 λοιπόν και μακάρι να συνεχίσουν δυναμικά στο ροκ στυλ τους που μόνο αυτοί ξέρουν να μας προσφέρουν. Λέτε να έρθουν και από εδώ να τους δούμε από κοντά έστω μια φορά, αυτό θα ήταν υπέροχο ειδικά σε μια τέτοια χρονιά που έρχονται πολλά μεγάλα γκρουπ μετά τα 2 χρόνια κλεισούρας και τα τόσα προβλήματα που προκλήθηκαν από όλο αυτό.

Το tracklist του πού ενδιαφέροντος νέου cd των Dare είναι το ακόλουθο:

1. Born In The Storm
2. Cradle To The Grave
3. Fire Never Fades
4. Road to Eden
5. Lovers And Friends
6. Only the Good Die Young
7. I Always Will
8. Grace
9. The Devil Rides Tonight
10. Thy Kingdom Come
11. Born in a Storm (Romesh Remix)

Η μπάντα με την τωρινή της σύνθεση έχει ως εξής:

Darren Wharton - Φωνητικά- πλήκτρα
Vinny Burns - Κιθάρα
Nigel Clutterbuck - Μπάσο
Kev Whitehead - Ντραμς
Mark Roberts - Πλήκτρα

Exit mobile version