LifeSteps.gr

Dawn of Destiny Of Silence review

Dawn of Destiny

Και μετά τους θρυλικούς Dare που απόλαυσα ακόμη μια φορά ας πάω σε κάτι πιο καινούριο αλλά ωραίο όμως, μην νομίσει κανείς ότι θα έβαζα βλακείες μετά από κλασικά ακούσματα τέτοιας ποιότητας. Οι Γερμανοί Dawn of Destiny ιδρύθηκαν το 2005 στο Μπόχουμ άρα δεν είναι καινούριοι στον χώρο της μέταλ, έχουν εμπειρία και ευτυχώς μας δείχνουν μια πού καλή τους πλευρά με την τελευταία τους δουλειά με τον τίτλο Of Silence που ακούω αυτή την στιγμή στο σύστημα.

Ο ήχος τους είναι όπως θα έπρεπε να είναι για μια σωστή συμφωνική μπάντα με ολίγη δόση πιο γρήγορου ρυθμού όπου χρειάζεται αλλά και με υπέροχες μπαλάντες όλο μελωδία για να μην κουραζόμαστε από την σχετικά μεγάλη διάρκεια του cd. Η συνολική διάρκεια ξεπερνά την μία ώρα αλλά δεν ενοχλεί καθόλου γιατί είναι πολύ ευχάριστο στο άκουσμα. Μόνο το πρώτο τραγούδι είναι πάνω από 8 λεπτά και το τελευταίο πάνω από 7. Το θέμα είναι ότι είναι ωραίες συνθέσεις που δεν κουράζουν όσες φορές και να το ακούω.

Χωρίς να θυμάμαι αν έχω ακούσει τις πρώτες τους δουλειές τότε που είχαν άλλη τραγουδίστρια το μόνο που παρατηρώ είναι ότι η καινούρια τους front woman είναι πολύ καλή και μου δείχνει αυτό που πάντα τονίζω ότι στην μέταλ δεν θέλουμε μοντελάκια αλλά ωραίες φωνές για να ακούμε όμορφες συνθέσεις. Αν διαθέτει και φυσική ομορφιά μια τραγουδίστρια είναι καλό για το εαυτό της αλλά για μένα δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Εξάλλου έχω σαν πρότυπα την Ιταλίδα Federica de Boni, την Γερμανίδα Scarlet Dorn αλλά και την γλυκύτατη Γαλλίδα πειρατίνα Clementine. Εκτός βέβαια από τις φωνάρες του μέταλ που δεν χρειάζεται να αναφέρω συνέχεια.

Η Ολλανδία έχει τις καλύτερες φωνές στο μέταλ αυτήν την περίοδο αλλά υπάρχουν και σε άλλα μέρη εξαιρετικά ταλέντα όπως η αξιολάτρευτη Chantal από την Νότια Αφρική αλλά και η κοπέλα που τραγουδά σε αυτό το cd είναι εξαιρετική σε αυτό το είδος. Μπράβο στα παιδιά από την Γερμανία που είχαν τέτοια έμπνευση και μας πρόσφεραν κάτι τόσο ποιοτικό στις μέρες μας με την υπερπροσφορά τίτλων αλλά κυρίως από κλασικές μπάντες βλέπω φως που λένε.

Κάτι υπόλοιποι τους τρώει το σκοτάδι και τα πετάω, δεν με νοιάζει αν λέγονται Arch Enemy ή Blind Guardian ή και Stratovarius ή και Hammerfall για παράδειγμα. Μερικοί ότι έχουν να πουν το έχουν πει όλα αυτά τα χρόνια, το να μας κουράζουν τα αυτιά με μέτριες συνθέσεις δεν καταφέρνουν τίποτα. Να κάνουν στην άκρη να περάσουν ωραίες μπάντες σαν τους Dawn of Destiny που τουλάχιστον βελτιώνονται όσο περνάει ο καιρός και έχουν να πουν κάτι σε όλους μας τους εραστές του καλού μέταλ. Ωραίο cd το Of Silence όσο το ακούω μου αρέσει περισσότερο.

Μετά από 3 φορές έχει περάσει το τεστ τουλάχιστον της αντοχής στο χρόνο. Αν είναι κάτι βαρετό το βγάζω αμέσως, δεν με νοιάζει το όνομα της μπάντας απλά αν είναι κάποια γνωστή αποφεύγω να τους αναφέρω σε ξεχωριστό άρθρο. Ευτυχώς έχω άφθονο καλό υλικό οπότε τα άλλα τα προσπερνώ εύκολα. Μου αρέσει κιόλας να προωθώ τις νέες ελπιδοφόρες μπάντες που έχουν δείξει ταλέντο και φαίνεται ότι μπορούν να προχωρήσουν μπροστά στον δύσκολο δρόμο της μέταλ.

Αφού βάλω και ένα ωραίο 9/10 στην πολύ καλή και μελωδική μπάντα από την Γερμανία ελπίζω να είναι πάντα δυνατοί και να προσφέρουν ακόμα καλύτερα ακούσματα που τα έχουμε ανάγκη. Τώρα παίζει το πολύ μελωδικό Little Flower που το ξεχώρισα αμέσως όπως και το υπέροχο Silence πιο κάτω στο cd.

Το tracklist του cd για όποιον ενδιαφέρεται είναι το παρακάτω:

01. We Are Your Voice
02. Judas In Me
03. Childhood
04. Say My Name
05. White Mystery
06. Not The Way It Is
07. Little Flower
08. Burning Heart
09. Silence
10. Run
11. The Curse
12. Inner Voice
13. This Is Our Legacy

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας για αυτό το cd αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Jeanette Scherff - φωνητικά
Jens Faber - μπάσο, πιάνο, φωνητικά
Veith Offenbacher – κιθάρα
Dirk Raczkiewicz - πλήκτρα
Philip Bock - ντραμς

Exit mobile version