LifeSteps.gr

Alestorm - Seventh Rum of a Seventh Rum review (2022 release)

Alestorm

Σήμερα έχω την χαρά να παρουσιάσω επιτέλους ένα από τα καλύτερα cd που έχω ακούσει ποτέ και δεν υπερβάλω καθόλου. Το περίμενα ότι θα είναι καλό όπως όλες οι δουλειές των αγαπημένων μου πειρατών Alestorm αλλά αυτό μου βγήκε αριστουργηματικό. Και είναι και τριπλό το cd αλλά και δεκαπλό να ήτανε θα το άκουγα ευχάριστα. Εδώ μιλάμε για την εποποιία του folk metal. Δεν ξέρω αν πρέπει να το πάρει κανείς στα σοβαρά αλλά για την διασκέδαση που έχουμε ανάγκη είναι και το πρώτο.

Τα παιδιά έχουν κάνει μοναδική δουλειά και με τις συνθέσεις αλλά και με τους στίχους που είναι πολύ αστείοι και ουσιαστικά λένε για την χιουμοριστική πλευρά της πειρατικής ζωής. Αξίζει και μόνο να ακούσετε το τρίτο cd που είναι οι βασικές εκδόσεις των τραγουδιών αλλά με γαβγίσματα σκύλων. Τέτοιο χιούμορ δεν έχω ξανασυναντήσει σε κανένα άλλο δημιούργημα. Σκέφτομαι τι βγάζουν οι άνθρωποι στις μέρες μας, τέτοια φαντασία και δημιουργικότητα σπάνια συναντώ. Χίλια μπράβο τους αξίζουν για αυτή την μοναδική τους προσπάθεια.

Είναι μπορώ να πω ένα μοναδικό ευχάριστο διάλειμμα από τα καθιερωμένα ακούσματα της μέταλ. Στο τέλος θα αρχίσω να γαβγίζω κι εγώ, τόσο αστείο είναι το τρίτο cd. Απορώ ποιός είχε αυτή την μοναδική έμπνευση. Ευτυχώς θα μας έρθουν κι από εδώ στις αρχές του άλλου μήνα κι έτσι θα ντυθούμε πειρατές και θα πάμε για πάρτυ όλοι οι λάτρεις του εξαιρετικού folk ήχου. Και μόνο που το ακούω αισθάνομαι σαν να είμαι σε μια pub και απολαμβάνω την παγωμένη μου μπυρίτσα βλέποντας την σκηνή να τραγουδάνε πειρατές.

Είναι τόσο καλοί που σκέφτομαι τι να βάλω μετά για να μην μου το χαλάσουνε. Έχω μπόλικα cd μπροστά αλλά τα περισσότερα είναι από χμμμ αδιάφορες μπάντες. Θα πρέπει να ψάξω πολύ να βρω κάτι αξιόλογο, ίσως κάτι σε παρόμοιο folk στυλ να ταιριάζει περισσότερο αλλά τα περισσότερα είναι από power και συμφωνικά μέταλ συγκροτήματα. Τουλάχιστον να βρώ κανά παλιού στυλ άκουσμα. Έχω και Magnum καινούριο cd αλλά θέλει προετοιμασία γιατί είναι επική μπάντα και από τις αγαπημένες, αυτή μάλλον πάει για αφιέρωμα. Σίγουρα θα είναι καλό, δεν έχω αμφιβολία για αυτούς.

Άκουγα και το καινούριο του μέγα Udo αλλά δεν θα το πιάσω τελικά, δεν πέρασε το τεστ και είναι μύθος ο άνθρωπος. Μένω στα παλιά τους να μην μου το χαλάσει το κλίμα. Κάποια καινούρια μπάντα θα ανακαλύψω πάλι, ας ψάξω προς Ιταλία μεριά η και Γερμανία που βγάζουν καλό πράγμα τελευταία. Πάω να ξαναβάλω το πρώτο cd από τους μοναδικούς πειρατές γιατί τελείωσε το τρίτο μόλις τώρα. Είναι φανταστικά τα παιδιά από την Σκωτία για το μοναδικό τους έργο.

Τρίτη φορά που το ακούω στην σειρά και δεν βαριέμαι καθόλου, πάει στο συρτάρι με τα καλύτερα όλων των εποχών αμέσως μετά. Εκεί θα συναντήσουν Manowar, Accept, Iron Maiden, Candlemass και πολλούς άλλους τιτάνες του αυθεντικού μέταλ. Οι καινούριες μπάντες πάνε συνήθως σε άλλο ράφι εκτός κι αν βγει κάτι αριστούργημα, σπάνια συμβαίνει αυτό. Τα υπόλοιπα χμμμ πάνε σε ειδικό κουτί, της μιας χρήσης μέχρι να δω τι θα τα κάνω. Έχει μαζευτεί πολύ πράγμα στο κουτί και δυστυχώς κι από πασίγνωστες μπάντες που περιφέρονται σαν θίασοι στις μέρες μας να βγάλουν κάτι τις. Ευτυχώς οι κλασικές μπάντες δεν μου το έχουν χαλάσει έως τώρα τουλάχιστον.

Στα καινούρια cd γίνεται της αντιγραφής, ο ένας να προλάβει τον άλλο στο ποιός θα κάνει την καλύτερη κόπια. Πλήρης κορεσμός ειδικά στο power metal. Στο συμφωνικό πετάγονται και καλές μπάντες, βέβαια έχουμε και τους επίδοξους αντιγραφείς των Epica η των Nightwish κυρίως από την Νότια Αμερική όπου υπάρχει δυνατή μέταλ σκηνή αλλά με αντιγραφές δεν πάμε πουθενά. Τα έχω ακούσει από τις γνωστές μπάντες και μου αρέσουν δεν χρειάζομαι άλλες κόπιες και κυρίως κουνιστές κοπελίτσες, επίδοξες Sharon del Adel η Floor Jansen, αν είναι δυνατόν να προσπαθούν να μοιάσουν με τις φανταστικές αυτές κοπέλες.

Γεμίσαμε Simone Simons η Tarja Turunen ανά τον κόσμο, λίγο έλεος βρε παιδιά μην τις αντιγράφετε τις θεές της μέταλ, χωρίς αυτές πολλές καινούριες δεν θα υπήρχαν στον χάρτη. Εδώ κάποιος έβαλε την θεά Doro σε λίστα με τις καλύτερες φωνές του μέταλ μαζί με κάποιες που δεν θα χαρακτηρίσω αλλά είναι δυνατόν να συγκρίνουν την βασίλισσα του κλασικού μέταλ με καινούριες ανύπαρκτες που είδαν φως και μπήκαν στο καράβι μιας και είμαστε πειρατές για τώρα τουλάχιστον.

Η βαθμολογία μου για αυτό το φανταστικό δημιούργημα των Βρετανών φίλων μας δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από ένα ωραίο 10/10 με τόνο και περιμένω να τους δω από κοντά να διασκεδάσουμε λιγάκι στο πάρτυ που σίγουρα θα γίνει. Κει επειδή βλέπω πολλούς να τους κριτικάρουν αυστηρά πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ διασκεδάζουμε, δεν ακούμε Judas Priest η Anthrax. Πάρτε το ελαφρά και θα διασκεδάσετε σίγουρα, αυτό που κάνουν το κάνουν επίτηδες έτσι, αυτοσαρκάζονται οι φίλοι μας, δεν γράφουν ποιήματα. Όταν θέλουμε να ξεσκάσουμε τέτοια πρέπει να ακούμε, αρκετή μιζέρια έχει η ζωή, αυτά είναι όαση που την έχουμε ανάγκη.

Το tracklist του μοναδικού αυτού πρώτου cd για όποιον ενδιαφέρετε είναι το ακόλουθο:

01. Magellan's Expedition
02. The Battle Of Cape Fear River
03. Cannonball
04. P.A.R.T.Y.
05. Under Blackened Banners
06. Magyarorszag
07. Seventh Rum Of A Seventh Rum
08. Bite The Hook Hand That Feeds
09. Return To Tortuga
10. Come To Brazil
11. Wooden Leg (Part 3)

Το δεύτερο cd της deluxe edition έχει τα ίδια κομμάτια αλλά σε ακουστική έκδοση και το τρίτο έχει ακριβώς τα ίδια αλλά με γαβγίσματα, τρελή σκέψη κι όποιος αντέξει.

Εδώ να αναφέρω και την τωρινή σύνθεση της μπάντας και να ξαναπώ ένα μεγάλο μπράβο σε όλους για την μοναδική τους δουλειά, σίγουρα μέσα στα καλύτερα της χρονιάς μπαίνει άνετα:

Christopher Bowes - Φωνητικά, πλήκτρα
Mate Bodor - Κιθάρα
Gareth Murdock - Μπάσο
Elliot Vernon - Πλήκτρα
Peter Alcorn - Ντραμς

Exit mobile version