LifeSteps.gr

Persefone Metanoia review

Persefone

Τώρα θα ταξιδέψω μέχρι την Ανδόρρα για να συναντήσω τους αγαπητούς μας Persefone, μια μπάντα που υπάρχει χρόνια στην μέταλ σκηνή αλλά τώρα τελευταία μας πρόσφερε μια πολύ καλή δημιουργία στον χώρο του prog death metal που αξίζει να μελετήσουμε προσεκτικά. Είναι ένα είδος που προσωπικά μου αρέσει και μου θυμίζει μπάντες όπως οι Atoma η και οι καινούριοι Amorphis που αγαπώ ιδιαίτερα ειδικά μετά το Tuonela album. Οι φίλοι μας από την Ανδόρρα διάλεξαν το όνομα της μπάντας επηρεαζόμενοι από την ελληνική μυθολογία φυσικά και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα.

Ξεκίνησαν λοιπόν το μακρινό 2001 το μεγάλο τους ταξίδι στην μέταλ σκηνή και μέχρι σήμερα μας έχουν προσφέρει 6 ολοκληρωμένες δουλειές. Το παρόν cd με τον τίτλο Metanoia μπορείτε να φανταστείτε από που έχει επηρεαστεί. Κυκλοφόρησε φέτος που είναι μια χρονιά με άφθονο υλικό για όλα τα γούστα από παλιούς και καινούριους καλλιτέχνες. Αυτό που μου τράβηξε αμέσως την προσοχή εκτός από τους πολλούς ελληνικούς τίτλους στα κομμάτια που ακούμε είναι και η ομοιότητα τους με τους Atoma μιας εκ των αγαπημένων μου μπαντών ανά τον κόσμο.

Τους μοιάζουν αλλά δεν τους αντιγράφουν, πρέπει να δώσετε σημασία σε αυτό. Λογικό είναι, στο ίδιο στυλ μουσικής βρίσκονται άρα θα υπάρχουν ομοιότητες σε κάποια σημεία. Εμένα που μου αρέσει το είδος είναι λογικό να με μαγέψει και το cd των Persefone. Εκτός από ώριμο παίξιμο διακρίνω και την ποιότητα των συνθέσεων όπως και την συνολικά βελτιωμένη αίσθηση που μου αφήνει σε σχέση πάντα με παλιότερες δουλειές τους. Όλα εδώ σε αυτό το cd λειτουργούν όπως ακριβώς πρέπει για να μπει στα καλύτερα του είδους για φέτος σίγουρα αλλά και για διαχρονικά το βλέπω.

Τα παιδιά έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά σε όλους τους τομείς του cd και στην παραμικρή λεπτομέρεια, δεν βρίσκω κάτι το αρνητικό πουθενά. Όλα στην εντέλεια προσεγμένα και ωραία. Παραγωγή άψογη, εκτέλεση εξαιρετική, συνθέσεις πολύ καλές, πιστεύω θα αρέσει σε πολύ κόσμο αυτό το cd. Σε μια τόσο παραγωγική χρονιά λίγα είναι τα cd που ξεχωρίζουν αμέσως και αυτό βρίσκεται ανάμεσά τους σίγουρα. Μπορώ να πω ότι μου βγήκε και καλύτερο από ότι το περίμενα.

Άρα για το είδος του μπορώ άνετα να του βάλω μια πολύ καλή βαθμολογία και να ευχηθώ στα παιδιά να συνεχίσουν έτσι δυνατά να μας προσφέρουν ωραία ακούσματα. Ένα 10/10 από μένα στους φίλους μας από την Ανδόρρα και μακάρι να τους δούμε από κοντά κάποια στιγμή. Μπράβο, εξαιρετική δουλειά έγινε.

Άσχετο με το cd αυτό αλλά έβλεπα ένα βίντεο με την καινούρια περιοδεία των Guns n Roses. Λέω έλεος βρε παιδιά που τους πηγαίνουν τους ανθρώπους σε τέτοια ηλικία και σε τέτοια κατάσταση που βρίσκονται. Λίγος σεβασμός στις μεγάλες μπάντες του παρελθόντος. Βέβαια υπάρχουν και ιερά τέρατα της μέταλ που συνεχίζουν ακάθεκτοι να βγαίνουν σε συναυλίες αλλά όταν είσαι στα 70 plus τι φωνή να βγάλεις πια. Και παίζουν και με κάτι παιδάκια στο ένα τρίτο της ηλικίας τους και ξεφτυλίζονται όλοι μαζί και ρίχνουν και το κύρος των διάφορων φεστιβάλ που συμμετέχουν.

Αλλά ας αφήσω τώρα τους άλλους και να πάω στα παιδιά εδώ που μελετάμε που αξίζουν όλα τα credits. Ακούω τώρα το τραγούδι  Consciousness (Pt.3) και ανατρίχιασα, μου θυμίζει τον Tuonela δίσκο των Amorphis που υπεραγαπώ. Και μόνο για αυτό το φλας-μπακ αξίζουν πάλι ένα μεγάλο μπράβο. Πάω να ξαναβάλω το cd τους στο σύστημα γιατί τελειώνει γρήγορα αν και είναι 58 λεπτά γεμάτα.

Το tracklist του cd για όποιον ενδιαφέρεται, που σίγουρα θα είναι πολλοί, είναι το ακόλουθο:

01. Metanoia (με την συμμετοχή του Einar Solberg)
02. Katabasis
03. Architecture of the I
04. Leap of Faith
05. Aware of Being Watched (με την συμμετοχή της Merethe Soltvedt)
06. Merkabah
07. Consciousness (Pt.3)
08. Anabasis Pt. 1
09. Anabasis Pt. 2 (με την συμμετοχή των Angel Vivaldi, Steffen Kummerer & Merethe Soltvedt)
10. Anabasis Pt. 3

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους ακόλουθους ταλαντούχους μουσικούς:

Marc Martins – Φωνητικά
Miguel “Moe” Espinosa – Πλήκτρα και φωνητικά
Carlos Lozano – Κιθάρα
Filipe Baldaia – Κιθάρα
Toni Mestre – Μπάσο
Sergi ” Bobby” Verdeguer – Ντραμς

Exit mobile version