LifeSteps.gr

Temperance Diamanti review

Temperance

Αφορμή για να γράψω το παρόν άρθρο είναι για να πω 2 πράγματα για μια από τις αγαπημένες μου μπάντες στο συμφωνικό μέταλ που δεν είναι άλλη από τους φίλους μας από το Μιλάνο της Ιταλίας τους πολυτάλαντους Temperance και το τελευταίο τους cd με τον ωραίο τίτλο Diamanti που όπως θα δείτε παρακάτω βγήκε ένα αληθινό διαμάντι για όλους εμάς τους φανς του ποιοτικού μελωδικού συμφωνικού μέταλ.

Καταρχήν η μπάντα απευθύνεται στους πολλούς φανς των λατρευτών Visions of Atlantis κι όχι σε φανς των Epica όπως διάβασα κάπου. Ακούγοντας Temperance και κλείνοντας τα μάτια είναι σαν να ακούω Visions of Atlantis κι αυτό είναι τέλειο για μένα τουλάχιστον. Βλέπετε κι εδώ τραγουδά ο πολυτάλαντος Michele Guaitoli και ήταν φορές που έψαχνα στα credits να βρω την Clementine αλλά δεν την έβλεπα. Η κοπέλα που τραγουδά μαζί με τον Michele, η πάρα πολύ καλή Alessia Scolletti μοιάζει πολύ στο στυλ με την αγαπημένη μου Clementine.

Θαυμάσιος συνδυασμός των 2 τους κι αν βάλω μέσα και τον εξαιρετικό Marco Pastorino που συμπληρώνει την τριάδα που όλοι μαζί λένε τα κομμάτια βλέπω να ξεπετάγεται ένα αριστουργηματικό δημιούργημα για τους φίλους του καλού συμφωνικού ήχου. Το cd κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα και το είχα βάλει σε μια άκρη με άλλα παλιότερα αλλά δεν το ξέχασα. Το έχω ακούσει πάνω από 30 φορές ολόκληρο φυσικά για να μπορώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί μου αρέσουν τόσο οι Visions of Atlantis που αν γράψω κάτι το αρνητικό θα πέσει φωτιά να με κάψει που λένε.

Το μόνο που μπορώ να γράψω είναι ότι απολαμβάνω το ομώνυμο τραγούδι σε όλες τις γλώσσες που το λένε και το τραγουδώ μαζί τους, είναι πολύ εθιστικό. Μακάρι και στο μέλλον να βγάλουν περισσότερα τραγούδια στα ιταλικά που μου αρέσουν και θα με κάνουν να πάω να τα μάθω για να καταλαβαίνω τους στίχους. Φανταστική δουλειά έχει γίνει σε όλους τους τομείς, σε κάθε λεπτομέρεια έστω και στην πιο μικρή. Ότι βαθμολογία κάτω από 10 με τόνο θα είναι ιεροσυλία για μένα.

Λένε μερικοί ότι απευθύνονται στους φανς των Amaranth από την Σουηδία, ναι αυτούς με την πεταχτούλα τραγουδίστρια. Έλεος βρε παιδιά, η κάθε μπάντα έχει το στυλ της, αν δεν μας αρέσει προσπερνάμε, δεν θάβουμε. Που να φανταστείτε τι έχω ακούσει τις τελευταίες μέρες από καινούριες κυρίως μπάντες. Αν τους κριτικάρω όλους αυτούς θα γίνει νεκροταφείο συγκροτημάτων εδώ και δεν είναι σωστό. Ακούμε ότι μας αρέσει και μας προξενεί χαρά και ικανοποίηση και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην άκρη ή σε κάποιον που μπορεί να τα εκτιμήσει.

Έλεγε κάποιος δεν μου αρέσει το συμφωνικό μέταλ αλλά άκουσα τους Temperance για παράδειγμα. Σκέφτηκα να του γράψω από κάτω που πας μεγάλε, αν είσαι φαν του thrash άκουγε μόνο το είδος που σου αρέσει και είναι πάμπολες μπάντες που τα καταφέρνουν ακόμα καλά. Η τουλάχιστον μείνε στις κλασικές μπάντες του 80 όπως κάνω κι εγώ με τους Candlemass για παράδειγμα αφού δεν βρίσκω κάτι καλό στα καινούρια και δεν υπάρχουν πολλά doom εκεί έξω. Άσε εμένα με το συμφωνικό μέταλ που μου αρέσει και είμαι και τρελός φαν των Visions of Atlantis.

Εδώ κλείνοντας θα πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για το διαμάντι που μας πρόσφεραν. Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη δουλειά τους μέχρι τώρα. Τους εύχομαι ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον σε ότι κάνουν, φανταστικό cd ειλικρινά, το δεκάρι μου φαίνεται και λίγο για την διασκέδαση που μου προσέφεραν, ευχαριστώ παιδιά.

Το tracklist αυτού του υπέροχου cd είναι το ακόλουθο:

1. Pure Life Unfolds
2. Breaking The Rules of Heavy Metal
3. Diamanti
4. Black Is My Heart
5. Litany Of The Northern Lights
6. You Only Live Once
7. I The Loneliness
8. Codebreaker
9. The Night Before The End
10. Fairy Tales For The Stars
11. Let's Get Started
12. Follow Me

Οι Temperance αποτελούνται από τους ακόλουθους πολυτάλαντους μουσικούς:

Alessia Scolletti - Φωνητικά
Michele Guaitoli - Φωνητικά και πιάνο
Marco Pastorino - Φωνητικά και κιθάρα
Luca Negro - Μπάσο
Alfonso Mocerino - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε από την Napalm Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19 Νοεμβρίου 2021
Είδος: Συμφωνικό power metal

Exit mobile version