LifeSteps.gr

Battlelore The Return Of The Shadow review

Battlelore

Μιας και είμαι στην παγωμένη Φινλανδία ας πάω και στους Battlelore και το καινούριο τους cd με τίτλο The Return of the Shadow. Αυτό που παρατηρώ αμέσως είναι το γεγονός ότι επανήλθαν στην επικαιρότητα μετά από 11 χρόνια από την τελευταία τους δουλειά με τίτλο Doombound του 2011. Έχοντας ακούσει και τα παλιά τους cd και μάλιστα αρκετές φορές περίμενα ανυπόμονα για κάτι το καινούριο από την μπάντα. Έχουν δημιουργηθεί από το 1999 και αυτό είναι μόλις το 7ο cd τους όλα αυτά τα χρόνια.

Στην αρχή που έβαλα το cd στο σύστημα ήμουν πολύ επιφυλακτικός γιατί μετά από τόσα χρόνια απουσίας από τον χώρο δεν ήξερα σε τι κατάσταση θα ήταν η μπάντα. Βέβαια οι έμπειροι μουσικοί της σίγουρα θα ασχολήθηκαν και με άλλα projects τόσα χρόνια για να βγουν και τα προς το ζειν φυσικά. Εδώ πάμε όμως στο ζουμί της υπόθεσης, στο πως ακούγονται στην καινούρια τους δουλειά. Καταρχήν ακούγοντας τα 2-3 πρώτα τραγούδια κοιτάζω το ημερολόγιο να δω σε τι εποχή είμαστε. Μήπως μεταφερθήκαμε στα 90's και δεν το πήρα χαμπάρι σκέφτομαι.

Το cd ακούγεται υπέροχο, σαν να ξαναζώ την εποχή των πρώτων δίσκων των Theatre of Tragedy πριν τα κάνουν μαντάρα. Σαν να ακούω την αγαπητή Liv Kristine μου ακούγεται η κοπέλα που έχει αναλάβει τα αιθέρια φωνητικά. Είναι σαν να ακούω μια μίξη ωραίου συμφωνικού μέταλ σε πιο αργό στυλ με το gothic metal των αυθεντικών Theatre of Tragedy. Εξαίσια τα φωνητικά, ο συνδυασμός με τα πιο σκληρά αντρικά μοναδικός, ότι ακριβώς περιμένω από την μεγάλη φινλανδική σχολή με τις υπέροχες μπάντες της σε όλα τα είδη της μέταλ.

Έχοντας ακούσει και διάφορες κριτικές που το θεωρούσαν από τα καλύτερα της χρονιάς σκέφτομαι τι θα του έβαζα. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και πολλές κυκλοφορίες στο προσκήνιο αλλά είναι σίγουρα μια επιλογή στις καλύτερες προσφορές για φέτος στο gothic-συμφωνικό μέταλ. Δεν πιστεύω να απογοητεύσει κανέναν φαν του είδους, έχει μέσα από όλα για να ευχαριστήσει όλα τα γούστα. Άψογη παραγωγή και εκτέλεση από πολύ καλούς και ταλαντούχους μουσικούς. Σίγουρα βγαίνει πολύ καλύτερο από ότι το περίμενα για να είμαι ειλικρινής.

Έχοντας ακούσει τόνους από βλακείες και μπάντες τυχάρπαστες, αυτό το cd είναι μια όαση που μου θυμίζει παλιότερες καλές εποχές και περιέχει μερικές μοναδικές μελωδίες που μένουν αμέσως στο νου. Είναι και αρκετά μεγάλο το cd, λίγο πάνω από 1 ώρα, για την ακρίβεια 62 λεπτά απολαυστικής μουσικής. Τελείωσε πριν καν το καταλάβω, πάω να το ξαναβάλω για άλλη μια ακρόαση, δεν με κουράζει καθόλου. Μπράβο στα παιδιά που κατάφεραν μετά από 11 χρόνια να επιστρέψουν στις επιτυχίες με ίσως το καλύτερο album τους. Πρέπει να ξαναθυμηθώ τα πρώτα τους για να βγάλω τελικό συμπέρασμα αλλά μου φαίνεται το καλύτερο τους έως τώρα τουλάχιστον.

Οτιδήποτε κάτω από 10 σε τέτοιο cd δεν μου κάθεται καλά να βάλω, είναι σίγουρα στις καλύτερες επιλογές για φέτος μέχρι σήμερα που μιλάμε, για τα υπόλοιπα που θα βγουν μέσα στο καλοκαίρι και μετά βλέπουμε. Αυτή η ομοιότητα με τους παλιούς Theatre of Tragedy μου αρέσει πολύ, καλύτερα να γυρίσουν σε παλιές καλές εποχές τότε που ακούγαμε την Liv Kristine και ανατριχιάζαμε. Ήταν τότε με τις πρώτες κοπέλες σε φωνητικά για αυθεντικές gothic μπάντες που μετά εξελίχθηκαν σε πιο συμφωνικά μονοπάτια. Αλλά αυτός ο ήχος της τότε εποχής ήταν μοναδικός. Μου έρχονται στο μυαλό και οι Tristania τώρα που το σκέφτομαι.

Το tracklist αυτού του πολύ καλού cd είναι το ακόλουθο:

01. Minas Morgul
02. Chambers Of Fire
03. Orcrist
04. Homecoming
05. Elvenking
06. Firekeeper
07. Mirrormere
08. True Dragons
09. Shadow Of The East
10. Avathar
11. Caves Of The Forgotten
12. Isenmouthe

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους ακόλουθους μουσικούς:

Kaisa Jouhki - Φωνητικά
Jyri Vahvanen - Κιθάρες
Maria Honkanen - Πλήκτρα, φλάουτο
Henri Vahvanen - Ντραμς
Jussi Rautio - Κιθάρες
Tomi Mykkänen - Φωνητικά
Timo Honkanen - Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε από την Napalm Records στις 3 Ιουνίου του 2022
Είδος: Συμφωνικό μέταλ με gothic στοιχεία

Exit mobile version